Connect
To Top

Een moment voor jezelf met koffie verkeerd

Als moeder ben je altijd druk in de weer. Waarschijnlijk ben je ook altijd politiek correct en diplomatisch, want ja: de kids. Even een moment voor jezelf nemen, is voor iedere mama ontzettend belangrijk. En hoe heerlijk is het dan als het op dat moment niet allemaal perfect hoeft te zijn? Of juist lekker verkeerd mag zijn? Tijdens een fijn koffiemoment met een overheerlijke koffie verkeerd komt dat alles allemaal samen. Wil jij weten hoe je een ‘goed verkeerd’ moment creëert? Lees dan gauw verder!

moment voorjezelf koffie verkeerd

In plaats van water bij de wijn

Iedere moeder doet wel eens water bij de wijn. Misschien letterlijk, maar zeker ook figuurlijk. Zo gaan we bijvoorbeeld met de kinderen een compromis aan over schermtijd of komen we onze partner tegemoet bij een conflict. Een keer wat bijdraaien of naar de ander schikken, is helemaal niet erg. Integendeel. De meeste gezinnen willen nu eenmaal in harmonie met elkaar samenleven. Als het nodig is, doen we daarvoor af en toe graag een stapje terug.

Toch is het belangrijk om jezelf hierbij niet uit het oog te verliezen. Dus, doe eens melk bij je koffie in plaats van water bij de wijn! Eis een moment voor jezelf en doe dat helemaal op jouw manier. Want als jij goed voor jezelf zorgt, kun je ook goed voor anderen zorgen. En bij goed voor jezelf zorgen, hoort een lekker bakkie koffie op z’n tijd.

koffie verkeerd nespresso

Wrong never felt that good

Koffie verkeerd klinkt natuurlijk heel fout, maar eerlijk is eerlijk. Voor liefhebbers is het een moment van puur genot. In Nederland is koffie verkeerd erg populair. Het ‘verkeerde bakkie troost’ is in koffietentjes dan ook niet van de menukaart weg te denken. Maar waar komt die gekke benaming nou eigenlijk vandaan?

Door de grote hoeveelheid melk, wordt koffie verkeerd ook wel cafe au lait of caffe latte genoemd. De term ‘koffie verkeerd’ heeft alles te maken met hoe het ‘heurt’. Normaliter wordt (of beter: werd) koffie geserveerd met een klein scheutje melk of eventueel room. Omdat de grote hoeveelheid melk tegen de traditionele serveersuggestie indruist, kreeg het populaire drankje de naam koffie verkeerd.

nespresso koffie verkeerd

Wat is koffie verkeerd precies?

Ok, het heet dus koffie verkeerd, omdat er te veel melk ingaat. Maar als je meer dan één melkcupje aan je koffie toevoegt, is het nog niet meteen een koffie verkeerd. Dat zit zo. Koffie verkeerd is zwarte koffie met veel melk. Vroeger waren de verhoudingen half om half. Vandaag de dag bestaat een koffie verkeerd voor ⅓ uit koffie en ⅔ uit melk. De melk wordt van tevoren opgewarmd. Je kunt ook plantaardige melk gebruiken.

Het verschil met een latte machiatto of cappuccino is dat je geen opgeschuimde melk nodig hebt. Ook schenk je de melk bij de koffie in plaats van andersom.

moment voorjezelf nespresso

Zelf doen!

Als moeder ken je het zinnetje ‘zelf doen!’ waarschijnlijk als geen ander. Dat komt mooi uit, want de allerlekkerste koffie verkeerd maak je nu heel eenvoudig gewoon thuis. In barista-kwaliteit, dat dan weer wel. Als je een keer dat momentje voor jezelf pakt, moet het wel ‘goed verkeerd’ zijn toch?

Voor koffie verkeerd wordt over het algemeen gewone zwarte koffie gebruikt. Dit kan een filterkoffie zijn, maar ook een cup is prima. Nespresso heeft speciaal voor koffie met (veel) melk de Barista Creations-lijn ontwikkeld. Deze koffiebarwaardige cups gaan perfect samen met melk. Zo zet je thuis binnen no time de lekkerste koffie verkeerd op tafel. Kijk hier voor meer inspiratie voor jouw koffie verkeerd!

nespresso koffie verkeerd

Helemaal niet zo verkeerd (integendeel)!

Je weet wat ze zeggen in het vliegtuig. Als ouder of verzorger moet je altijd eerst zelf het zuurstofmasker opzetten. Eigenlijk is dat in het alledaagse leven net zo: je moet zelf voldoende lucht krijgen om goed voor anderen te zorgen. En die lucht creëer je met een ultieme koffie-ervaring voor thuis.

Als moeder mogen we ook onszelf wat vaker iets gunnen. Dat is helemaal niet verkeerd, integendeel. Dat je dit artikel leest, wil zeggen dat je even tijd voor jezelf hebt genomen. Goed bezig. Maak het moment nog mooier en pak er een heerlijke koffie verkeerd bij. Geniet ervan!

Meer Lifestyle