Hoor jij van moeders om je heen de succesverhalen van hulpmiddelen tijdens de zwangerschap? Denk hierbij aan voedingsbeha’s of een hoog laag bed. En ben je ook zo benieuwd wat die hulpmiddelen nou zo handig maken en of ze iets voor jou zijn? Wij hebben er een aantal voor jou op een rijtje gezet, zodat je precies weet waar je aan toe bent tijdens je zwangerschap.
Zelf pretecho’s maken met de Babywatcher
Als je zwanger bent, dan ben je natuurlijk supernieuwsgierig naar wat jouw kindje allemaal in je buik uitspookt. Na de eerste afspraak met je verloskundige, plan je de termijnecho in. Deze echo vindt plaats tussen week 12 en 14 van jouw zwangerschap. De 20-weken echo komt hierna en is vooral bedoeld om eventuele afwijkingen te ontdekken. Als je dit te lang vindt duren, dan kun je met de Babywatcher eigen pretecho’s maken. Met de Babywatcher kun je over en wanneer jij dat wil, zelf en eenvoudig veilige pret-echo’s maken. Hartstikke leuk om deze samen met je partner, kinderen, ouders of vriendinnen te bekijken.
Eenvoudig en snel in gebruik
De Babywatcher is erg makkelijk in gebruik. Zodra je dit echo-apparaatje hebt ontvangen, kun je al meteen starten met de eerste echo. In totaal kun je per dag 3 pretecho’s maken met ieder een lengte van maximaal 10 minuten. Je ontvangt ook nog eens 3 echo’s waar je mee kunt testen. Mocht dit nog niet genoeg zijn, dan kun je echo’s bij kopen of de duur van de echo’s verlengen. De beelden die je maakt, sla je eenvoudig op en kun je delen via Whatsapp, e-mail of social media. Wonen je ouders bijvoorbeeld in Spanje? Laat ze lekker meegenieten van het mooie wondertje dat in jouw buik is verstopt.
Een bekkenband voor extra ondersteuning
Als je tijdens je zwangerschap last hebt van je bekken of onderrug, dan geeft een bekkenband de juiste ondersteuning om een natuurlijke houding aan te nemen. Beide bekkenhelften worden door de bekkenband tegen elkaar gedrukt. De pijn aan je bekken of onderrug zal minder worden, omdat de verschuiving en het kraken afneemt. We spreken over bekkeninstabiliteit als de pijn ontstaat door het ruimer worden van de verbindingen tussen de schaambenen in de bekken. Hierdoor zullen de bekken minder goed bij elkaar worden gehouden.
Een comfortabele voedingsbeha
Tijdens je zwangerschap kun je last krijgen van gevoelige en pijnlijke borsten. Een beugelbeha kan knellen en pijn doen. Draag tijdens je zwangerschap daarom een voedingsbeha. Een voedingsbeha zit namelijk een stuk comfortabeler en rekt mee met de vorm van jouw borsten. Ook na je zwangerschap is een voedingsbeha een handig hulpmiddel om borstvoeding te geven. De beha is zo ontworpen dat je deze met een beweging losmaakt om je kindje borstvoeding te geven.
In het laatste weken van je zwangerschap
Als je in de laatste weken zit van je zwangerschap, zorg er dan voor dat je bed vanaf week 37 op klossen of bedverhogers staat. Vanaf 37 weken mag je thuis zo bevallen. Een verhoogd bed is niet alleen enorm prettig voor jou om uit bed te stappen, ook voor de verloskundige wordt het werk hierdoor makkelijker. Ze hoeven dan niet meer steeds te bukken met hun rug en kunnen op gelijke hoogte hun werk doen. Als je een hoog laag bed nodig hebt, dan kun je deze lenen of huren. Een hoog laag bed wordt uit de basisverzekering vergoed als je verzorging nodig hebt op bed. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij een keizersnee of bekkeninstabiliteit. Om in aanmerking te komen voor de vergoeding is wel een medische verklaring nodig.
Laatste berichten van Babystraatje.nl (toon alles)
- Welke items voor baby’s mogen niet ontbreken in de badkamer? - 5 november 2024
- Met deze cadeautips is elk kind blij op de verjaardag! - 29 oktober 2024
- De beste schoencadeautjes voor een duurzame wereld - 22 oktober 2024