Connect
To Top

5 tips om jouw huis veiliger te maken voor jou en je gezin

Heb je jonge kinderen of ben je in blijde verwachting? Dan wil je graag dat de veiligheid van je gezin op nummer 1 komt. Ben je benieuwd waar jouw huis aan moet voldoen om deze 100% veilig te maken? Lees dan snel verder.

#1 Zorg dat je goed verzekerd bent voor diverse schades aan huis

Je wilt er liever niet aan denken, maar toch is het belangrijk om stil te staan bij schade aan je huis door brand-, water- of stormschade of inbraak. Je kunt namelijk voor behoorlijk wat onvoorziene kosten komen te staan. Wist je dat jouw huis met de woonhuisverzekering van FBTO tot maar liefst 450.000 euro is verzekerd?  En ben je bovendien verzekerd voor je spullen in huis? Denk hierbij aan al je meubels, kostbaarheden of apparatuur. Met de inboedelverzekering van FBTO ben je altijd verzekerd tot € 150.000,-. Misschien toch eens overwegen?

#2 Inbraak kun je voorkomen met een slimme deurbel

De meest simpele en effectieve oplossing om inbraak te voorkomen is de slimme deurbel. Deze deurbel informeert je met een pushbericht op je smartphone dat er iemand voor je deur staat. Je kunt de beelden eenvoudig via een app terug bekijken. Belt er iemand aan, dan praat je direct met die persoon alsof je echt thuis bent.

#3 Brand? Weet welke maatregelen je moet nemen

Plaats in je huis op elke verdieping een aantal rookmelders en eventueel een blusdeken. Een goede en grote brandblusser is onmisbaar, maar weet wel dat deze niet eeuwig houdbaar zijn. Je moet deze na 2 jaar laten controleren.

TIP! Zwangerschap en Zorgverzekering 2020

Ben je zwanger? Bekijk nu dan goed naar je zorgverzekering voor 2020. Kraamzorg, het kraampakket: van welke vergoeding kun jij gebruik maken?

 
Let op! Je kunt t/m 31 januari 2020 overstappen van zorgverzekeraar.

 

Stekkerdozen zijn enorm handig, maar als je daar teveel opladers insteekt, dan is het risico groter op kortsluiting en brand. Wasmachines en vaatwassers kunnen in brand vliegen door kortsluiting, omdat er teveel stof in zit, ze overbelast of te oud zijn. Heb jij een droger op zolder staan? Zorg dan dat daar ook een rookmelder hangt. Kijk op brandweer.nl/brandveiligheid voor meer nuttige tips.

#4 Een ongelukje zit in een klein hoekje

Zeker met jonge kinderen. Ze spelen en zijn vaak niet bewust van hun omgeving. Wat doe je als jouw kind iets bij iemand anders thuis stukmaakt? Misschien wordt de televisie omver gegooid tijdens het spelen. Of komt de voetbal tegen de vitrinekast, waardoor deze stukgaat. Waar je in ieder geval geen zin in hebt is een conflict of veel geregel. Bij FTBO sluit je al binnen 2 minuten een aansprakelijkheidsverzekering af. Zo kun je jouw kind altijd met een gerust hart ergens laten spelen!

#5 Zorg voor een traprekje

Wil je dat jouw kindje altijd veilig door huis kan lopen? Een traphekje is onmisbaar, zodra je kleintje begint te kruipen of lopen. Zo voorkom je vervelende valpartijen en ongelukken. Met deze top 10 traprekjes helpen wij je graag verder bij het vinden van het juiste traphekje. Handig toch?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Lifestyle