Connect
To Top

Vijf bespaartips voor jou en je gezin!

Kinderen hebben is fantastisch en het beste dat je overkomt. Maar het kost ook behoorlijk veel geld. Als je al genoeg vaste uitgaven hebt en wanneer de kosten redelijk oplopen, is het wellicht een goed idee om eens te bekijken waar je hier en daar kunt besparen. Wil je weten hoe? Lees dan snel deze vijf praktische tips.

bespaartips voor gezin

#1 Weet wat je inkomsten en uitgaven zijn

Weet jij wat er binnenkomt en uitgaat? Maak een overzicht van je vaste lasten en inkomsten en bekijk hoeveel geld je kunt sparen of juist tekort komt. De kunst is om onnodige uitgaven te verlagen of te schrappen. Wil je eenvoudig een overzicht maken van je uitgaven en inkomsten? Zoek dan op internet naar ‘begroting maken gezin Excel’. Je kunt dan gratis Excel-overzichten downloaden en invullen.

handige bespaartips voor je gezin

#2 Neem je abonnementen onder de loep

Ga je regelmatig naar een indoor speelparadijs waar je graag met je kinderen komt? Reken dan eens uit of het niet goedkoper is om een abonnement te nemen. Overweeg of je abonnementen op tijdschriften of kranten nu echt nodig hebt.

En, ben en je toe aan een nieuw telefoonabonnement, maar ben je nog helemaal happy met je telefoon? Dan is een Sim Only abonnement de uitkomst om op de nodige kosten te besparen! De voordelen van een Sim Only abonnement zijn als eerste de lage maandelijkse kosten. Veel Sim Only abonnementen zijn bovendien maandelijks opzegbaar. Verder ben je net zo mobiel in de EU als in Nederland en heb je gewoon toegang tot het 4G netwerk. Nieuwsgierig geworden? Vergelijk dan de diverse Sim Only abonnementen en betaal nooit teveel!

TIP! Zwangerschap en Zorgverzekering 2020

Ben je zwanger? Bekijk nu dan goed naar je zorgverzekering voor 2020. Kraamzorg, het kraampakket: van welke vergoeding kun jij gebruik maken?

 
Let op! Je kunt t/m 31 januari 2020 overstappen van zorgverzekeraar.

 

tips om te besparen voor je gezin

#3 Doe één keer per week boodschappen

Plan in het weekend voor een hele week wat jullie gaan eten en schrijf op een boodschappenlijstje wat je daarvoor in huis moet halen. Verse producten eet je aan het begin van de week en alles uit de koelkast en vriezer later die week. Dit scheelt je niet alleen geld, maar ook een hoop tijd. Heb je avondeten over? Doe het in een bakje en bewaar het in de koelkast of vriezer. Haal het eruit als jij en je partner iets willen eten wat je kinderen niet lusten.

gezin bespaartips

#4 Let op aanbiedingen

Koop dure producten zoals, shampoo, wasmiddel, luiers en babydoekjes alleen in de aanbieding. Vaak kan je dit namelijk al de helft schelen. Dat is toch mooi meegenomen?

bespaartips voor je gezin

#5 Eet wat het seizoen biedt

Kies voor groenten en fruit die in het seizoen zijn en daardoor goedkoper. Online kun je opzoeken welke dat zijn. Zoek gewoon op groente en fruitkalender en dan de maand waarin je leeft. Door seizoensgroenten te gebruiken help je niet alleen het milieu, maar het scheelt ook nog in de portemonnee. In april zijn dit onder andere de groenten die je moet onthouden: Rode bieten, prei, champignons, radijsjes, spinazie, witlof, rode kool, rabarber en kropsla.

Hopelijk kun je met deze tips behoorlijk wat geld besparen! Ben je zwanger en wil je graag weten waar je op moet letten bij het besparen op een zorgverzekering? Hier lees je alles over je zorgverzekering zwangerschap.

#BabystraatjeAd

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Lifestyle