Connect
To Top

Top 6 vakantieparken Duitsland met gezin

Wil je er deze winter lekker even tussenuit maar niet te ver weg? Dan is een bezoek aan een vakantiepark in Duitsland ideaal. Of je er nu een paar daagjes of een weekendje tussenuit wil of graag wat langer weggaat, in het veelzijdige Duitsland is het allemaal mogelijk. Ook de vertrouwde parken van Center Parcs zijn bij onze oosterburen alom vertegenwoordigd. Wat de leukste Center Parcs in Duitsland is en wat je kunt verwachten? Wij vertellen je er alles over. Lees snel verder!

vakantieparken in duitsland

Inhoudsopgave:

 • Center Parcs Duitsland
 • Park Hochsauerland
 • Park Allgäu
 • Bispinger Heide
 • Park Nordseeküste
 • Park Bostalsee
 • Park Eifel
 • Duitsland Center Parcs: eine gute Idee!

Center Parcs Duitsland

Of je nu een vakantiepark in Duitsland zoekt dat net over de grens ligt of juist een Center Parcs aan de Noordzeekust van Duitsland zoekt, maakt niet uit. In Duitsland vind je maar liefst 6 Center Parcs vakantieparken. Als je een luxe vakantiepark in Duitsland zoekt dat kindvriendelijk is, kom je hier zeker aan je trekken. Er zijn namelijk ook Center Parcs parken in Duitsland die vernieuwd zijn.

Ook als je een kleinschalig vakantiepark in Duitsland zoekt met zwembad, zit je hier immer gut. Alle parken hebben namelijk een tropisch zwembad, ook bekend als Aqua Mundo. Als je naar een vakantiepark in Duitsland gaat met je gezin, is het fijn om van te voren een beetje een beeld te hebben van wat je er te doen is en welke voorzieningen er zijn.

De leeftijd van je kids speelt ook een rol in wat ze leuk vinden en wat juist niet. Als je kiest voor Center Parcs dan weet je in ieder geval dat je voor een vakantiepark in Duitsland kiest dat kindvriendelijk is. In dit artikel brengen wij van iedere Center Parcs in Duitsland in kaart waarin ze uitblinken en wat je zoal kunt verwachten

vakantieparken center parcs duitsland

Park Hochsauerland

Park Hochsauerland is compleet vernieuwd en nog mooier geworden. Ideaal voor een winterverblijf met gezin, want het ligt in een van de mooiste wintersportgebieden van Duitsland en toch niet ver van de grens. Vanaf Eindhoven is dat park namelijk maar 265 kilometer.

Dit park is ideaal voor stelletjes en gezinnen met jonge kinderen. Er zijn allerlei activiteiten mogelijk. De kinderen vermaken zich uitstekend met een heuse voetbalschool en in Europa’s langste speeltuin AVENTURA. Uniek voor dit park in Duitsland is het skiën en en de Deep Nature ®️ Spa. Er is ook een zwembad in het Duitse vakantiepark aanwezig.

duitsland vakantieparken

Park Allgäu

Aan de voet van de Alpen bevindt zich park Allgäu. Het park bevindt zich in Baden-Württemberg en is een Center Parcs in het Zwarte Woud (Schwarzwald). Dit vakantiepark in Duitsland is perfect voor families met baby’s maar ook voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Er is namelijk voor iedere leeftijdscategorie genoeg te doen. Binnen het park, maar ook daarbuiten.

De Allgäu-regio is uniek en biedt vele excursiemogelijkheden met adembenemend zicht op de Alpen. De luxe cottages zijn geïntegreerd in de natuur. Er zijn maar liefst 2 speelparadijzen wat deze Center Parcs in Zuid Duitsland voor de allerkleinsten erg leuk maakt. Ook is er een enorm tropisch zwemparadijs met de langste wildwaterbaan van Center Parcs. Bovendien is er een aparte Spa & Country Club om even lekker bij te komen.

vakantieparken center parcs duitsland

Bispinger Heide

Bispinger Heide is onlangs helemaal vernieuwd. Als je een vakantiepark in Duitsland zoekt met luxe zit je hier dus helemaal goed. De luxe accommodaties hebben uitzicht over het meer of op de Lüneburger Heide. Maar binnenzitten is gezien de vele activiteiten eigenlijk zonde.

Er is zoveel te doen voor jong en oud dat je echt alle kanten op kunt. Of dat je nu met oudere kids een Tower Jump, Laser Battle of een bezoekje aan het klimparadijs doet of met de kleintjes het BALUBA indoor speelparadijs of de kinderboerderij opzoekt, vervelen zal niemand zich snel. Dan is er ook nog een bowling, een floating room en een sauna of hamam om even heerlijk te relaxen. Ook heeft dit vakantiepark in Duitsland een zwemparadijs.

center parcs vakantieparken

Park Nordseeküste

Zoals de naam als doet vermoeden, bevindt deze Center Parcs zich aan de Noordzeekust van Duitsland. Er is een grote buitenspeelplaats (het Friesenstrand) en je kunt zelfs wadlopen, maar bij minder mooi weer is er ook binnen van alles te doen. Er is een sprookjesachtige sauna in 1001-nacht-thema en een Aqua Mundo van maar liefst 4 verdiepingen met de sensationele Crazy River.

Dit vakantiepark in Duitsland is ideaal voor gezinnen met baby’s en jonge kinderen. Er zijn complete kinderprogramma’s voor de kleintjes, zoals het Orry & Vrienden Entertainment-programma maar ook een knutselprogramma en een kids make over, babyzwemmen en voorlezen behoren tot de mogelijkheden. Ook de grotere kids zijn met een heuse Kids Disco, minigolf of bowling uren zoet.

center parcs vakantieparken in duitsland

Park Bostalsee

Park Bostalsee ligt, zoals de naam al doet vermoeden, pal aan het watersportmeer Bostalsee. Ideaal voor alle watersporters dus. Ook dit park heeft een tropisch zwembad. Daarnaast is er ruimte voor andere avontuurlijke activiteiten, zoals racen op miniquads en een High Adventure Experience.

Het park ligt op slechts 231 kilometer van Maastricht en is de ideale basis voor uitstapjes naar Trier of Luxemburg. Park Bostalsee is fijn voor families met kids en heeft een kids klimparcour en een grote kinderboerderij.

duitsland vakantieparken center parcs

Park Eifel

Park Eifel is absoluut een pareltje. Het ligt in het land van de 1000 heuvels, verrassend dicht bij de Nederlandse grens. Het vakantiepark in Duitsland, Eifel ligt namelijk maar 180 kilometer van Maastricht verwijderd. En toch waan je je, omgeven door een prachtig vulkaanlandschap, even helemaal in een hele andere wereld. Als je een Center Parcs in Duitsland zoekt dat aan de Moezel ligt, moet je absoluut hier zijn. Ook de Nürburgring is om de hoek.

Park Eifel in Duitsland is met name geschikt voor families met baby’s en jonge kinderen. Er is een indoor speelhal Kids Factory en een natuurpark met piratenschip en boomhut. Ook dit park heeft een Aqua Mundo voor urenlang zwemplezier.

Park Eifel zal tot het late voorjaar van 2023 gesloten zijn voor uitgebreide renovatiewerkzaamheden.

vakantieparken duitsland center parcs

Duitsland Center Parcs: eine gute Idee!

Welk vakantiepark je ook kiest, als je gaat voor Center Parcs in Duitsland weet je één ding zeker. Je kiest altijd voor een vakantiepark in Duitsland dat kindvriendelijk is en voor een vakantiepark met zwembad. Ideaal voor een heerlijke (mini) vakantie in de herfst of winter. En als je dan toch in de winter kiest voor een vakantiepark in Duitsland, ga dan zeker met je gezin naar de dichtstbijzijnde kerstmarkt. Viel Spass zusammen!

centerparcs duitsland vakantieparken

Meer Lifestyle

 • Met HEMA haal je de zomer in huis

  Met de zomer voor de deur is het eindelijk tijd om te genieten The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten...

  Babystraatje.nl24 januari 2023
 • Speelgoed van HEMA voor uren speelplezier

  Speelgoed is een belangrijk onderdeel van de kindertijd The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl Klik hier en...

  Babystraatje.nl24 januari 2023
 • Hunkemöller’s Bra Party

  De zwangerschap is een unieke en mooie periode in het leven van een vrouw The following two tabs change content below.BiografieLaatste...

  Babystraatje.nl24 januari 2023
 • Creëer een duurzaam babynestje met de Ilmaha relaxhoes

  Heb je tijdens je zwangerschap een voedings- of zwangerschapskussen aangeschaft The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl Klik...

  Babystraatje.nl24 januari 2023
 • Met HEMA maak je er een onvergetelijk paasfeest van

  HEMA heeft dit jaar weer een prachtige paascollectie gelanceerd The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl Klik hier...

  Babystraatje.nl24 januari 2023