Connect
To Top

De commode op de babykamer, wat is handig om hierin te bewaren?

Een commode is een van de belangrijkste onderdelen in een babykamer. Het is namelijk de plek waar je je baby verzorgt. Het meubel kun je bovendien gebruiken als een handige opbergkast om belangrijke spullen in te bewaren. Maar welke items zijn eigenlijk handig om in de commode te bewaren? Dat vertellen we je in dit artikel.

Wat bewaren in de commode op de babykamer

1. Luiers en billendoekjes

Luiers, je baby heeft er veel van nodig. Gemiddeld namelijk wel zeven per dag in het eerste levensjaar. Het is daarom handig om genoeg luiers in de bovenste lade te bewaren. Zo kan je er makkelijk bij als je je kleintje gaat verschonen. Zorg er ook voor dat je billendoekjes bij de hand hebt om de billetjes van je kleine spruit goed schoon te kunnen maken, voor je hem of haar een nieuwe luier aandoet.

2. Babyzalf of zinkzalf

Het is belangrijk om de billen van baby goed te beschermen. Het huidje kan namelijk gaan irriteren door poepjes en plasjes in de luier. Hierdoor kan je kindje rode billetjes, droge plekjes en zelfs uitslag krijgen. Bewaar daarom altijd babyzalf of zinkzalf in de commode. Zo kun je de billetjes na het verschonen insmeren en ze beschermen tegen allerlei vervelende kwaaltjes.

3. Hydrofiele doeken

Hydrofiele doeken zijn handig om in de buurt te hebben. Je kunt ze namelijk op meerdere manieren gebruiken. Bijvoorbeeld om je baby mee af te drogen. Dit is prettiger voor het gevoelige huidje van je kleintje dan een ruwe handdoek.

Maar een hydrofiele doek kan ook dienst doen als spuugdoek en als ondergrond bij het verschonen. Zorg er wel voor dat je de doek op een aankleedkussen legt. Dit is comfortabeler voor je kleine spruit en zo blijft het aankleedkussen beter schoon. Geef je hydrofiele doeken een prominente plek in de commode.

4. Rompertjes en kleertjes

Zorg ervoor dat je altijd meerdere, schone rompertjes en kleertjes bij de hand hebt. Het kan namelijk gebeuren dat je je kleintje net verschoond hebt en hij of zij onverhoopt een plasje doet. Het is dan wel zo handig als je niet weg hoeft te lopen om schone spullen te halen.

5. Een thermometer en medicijnen

Je kleintje kan onverhoopt koorts krijgen. Leg daarom een thermometer in de commode. Zo kun je meteen de temperatuur van je baby opmeten als hij of zij warm aanvoelt. Bij kinderen vanaf drie maanden mag je bij koorts paracetamol zetpillen geven. Handig dus om daar ook een voorraadje van in de buurt te hebben. Lees wel altijd eerst de bijsluiter voor je je kind medicijnen geeft.

Bewaar belangrijke spullen bovenop de commode

Het is handig om belangrijke spullen zoals luiers, hydrofiele doeken en zalf bovenop de commode te bewaren. Zo heb je ze altijd binnen handbereik en kan je er snel bij als je ze nodig hebt. Bewaar minder belangrijke spullen, zoals kleding en bedtextiel, in de lades en deel de lades in met bijvoorbeeld vakken of opbergmandjes. Zo ligt alles altijd op dezelfde plek en voorkom je dat de lades rommelig worden en je je spullen niet meer kunt vinden.

Meer Lifestyle

 • Met HEMA haal je de zomer in huis

  Met de zomer voor de deur is het eindelijk tijd om te genieten The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten...

  Babystraatje.nl16 december 2022
 • Speelgoed van HEMA voor uren speelplezier

  Speelgoed is een belangrijk onderdeel van de kindertijd The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl Klik hier en...

  Babystraatje.nl16 december 2022
 • Hunkemöller’s Bra Party

  De zwangerschap is een unieke en mooie periode in het leven van een vrouw The following two tabs change content below.BiografieLaatste...

  Babystraatje.nl16 december 2022
 • Creëer een duurzaam babynestje met de Ilmaha relaxhoes

  Heb je tijdens je zwangerschap een voedings- of zwangerschapskussen aangeschaft The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl Klik...

  Babystraatje.nl16 december 2022
 • Met HEMA maak je er een onvergetelijk paasfeest van

  HEMA heeft dit jaar weer een prachtige paascollectie gelanceerd The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl Klik hier...

  Babystraatje.nl16 december 2022