Connect
To Top

Luiers verschonen. Hier een aantal handige tips!

Luiers, luiers en nog eens luiers. Je kunt er niet omheen. Je pasgeboren kleintje zal elke maand veel luiers gaan verbruiken. Meerdere keren op een dag zul je de luiers moeten verschonen. Hier een aantal handige en slimme tips voor bij het verschonen.

Wees voorbereid
Bij de ‘babyboys’ onder ons zal het regelmatig voorkomen dat je bij het plassen een flinke straal kunt verwachten tijdens het verschonen van de luier. Om te voorkomen dat deze plasbeurt tegen de muur (of jou) aanbeland, is het slim om je baby vanaf de buik tot zijn knietjes te bedekken met een schone luier of bijvoorbeeld een washandje. Doe dit meteen nadat je de vieze luier hebt uitgedaan tijdens het verschonen. Neem van ons aan, dat voorkomt een hoop onbedoelde plasbeurtjes.

Geef de huid bescherming
Houd het huidje zijdezacht. Smeer tijdens het verschonen een dun laagje luierzalf op de billetjes maar ook rond het piemeltje. Dit beschermt de gevoelige huid van je baby tegen bacteriën en irriterende stoffen uit de ontlasting en urine.

Verschoon optijd
Luiers verschonen, doe dit op tijd! Vooral is het verstandig om een poepluier direct te verschonen. Doordat de babyhuid nog erg teer en gevoelig is, kunnen er snel wondjes ontstaan op de billen door de poepvocht en bacteriën.

Verander van luiermerk
Sommige luier merken bevatten bepaalde chemische stoffen of parfums waar sommige babyhuidjes niet goed tegen kunnen. Hierdoor kan vaak huiduitslag ontstaan. Als je merkt dat je kleine baby hier veel last van heeft, probeer dan eens een ander luiermerk uit. Dit kan vaak de juiste oplossing zijn.

Luieruitslag
Als je baby last heeft van luieruitslag, dan moet je bij het verschonen van de luier extra voorzichtig zijn. Vermijd bijvoorbeeld geparfumeerde babydoekjes of zeep en gebruik alcoholvrije en ongeparfumeerde producten. Producten kunnen o.a. parfum bevatten die de huid van je baby extra irriteren. Gebruik bij het verschonen wat watten of een washandje met warm water. Vooral als je kleine pas is geboren, dan is het huid het meest gevoelig.

Maak het luier verschonen makkelijker
Het kan vervelend zijn als je iedere keer naar boven moet gaan voor het verschonen van een luier op de commode. Na een aantal maanden zul je merken dat het tillen van je groeiende baby ook steeds zwaarder zal worden. Zorg daarom dat je bijvoorbeeld ook beneden de luier van je kleintje kunt verschonen. Een handige manier is het gebruik van een luiermatje. Zorg natuurlijk dat je zowel boven als beneden een kleine luiervoorraad hebt liggen.

Wegwerp luierzakjes
Het verschonen van een luier kan soms voor een flinke smeerboel zorgen. Gebruik daarom handige wegwerp luierzakjes. Na het uitdoen van de luier, kun je deze gelijk in het luierzakje stoppen. Dit kan vooral handig zijn als je bijvoorbeeld ergens op visite bent.

The following two tabs change content below.

Meer Blog