Connect
To Top

Twee baby’s geboren met dezelfde naam in hetzelfde ziekenhuis

Wat een toeval! In het Goudse Groene Hart Ziekenhuis zijn twee baby‘s geboren op dezelfde datum met de naam Jayden van Mourik. Niet alleen de voornaam maar ook de achternaam zijn precies hetzelfde.

Vader Michael van Mourik kwam hierachter op zijn werk in de plaatselijke supermarkt verteld hij tegen het AD. Een collega vertelde aan hem dat een klant een geboortedoos kwam ophalen voor zijn pasgeboren zoontje met precies dezelfde naam. Toen papa van Mourik het geboortekaartje te zien kreeg, geloofde hij er niks van. Niet de namen waren gelijk, maar ook de geboorte-datum en plaats was precies hetzelfde.

Een groot toeval en erg grappig. Maar het heeft zo ook zijn nadelen. Michael en zijn vrouw Moniek hebben daarom ook besloten de naam te veranderen naar Michael Jayden van Mourik. De gemeente wees de gelukkige ouders er nadrukkelijk op dat dezelfde naam voor veel problemen kan zorgen. Wanneer een van de kinderen met spoed in het ziekenhuis terechtkomt, bestaat de kans dat er belangrijke dossiers door elkaar gehaald kunnen worden. Maar ook bij de belastingdienst en politie kan dit in zijn nadeel werken.

De ouders van de andere Jayden, Joyce en Stefan van Mourik, laten de naam zoals hij is. Ze vinden het wel heel erg grappig. Zij kwamen er ook als snel achter toen de huisarts hun belde vertelde ze tegen het AD. Die gaf aan dat hij ook de huisarts bleek te zijn van de andere Jayden. Dat geloof je toch niet. Wat een toeval!

Bron: AD.nl

Meer Blog