Connect
To Top

Kraamhulp komt terug bij baby van dertig jaar geleden

Kraamverpleegkundige is ongetwijfeld een mooi en bijzonder beroep. Logisch dat er daarom kraamverpleegkundige zijn die er al heel wat dienstjaartjes op hebben zitten. Maar hoe groot is de kans dat je jaren later komt kramen bij de baby van dertig jaar geleden? Even denken, bij een baby van dertig jaar geleden? Precies, de baby die nu na 30 jaar ook zelf moeder is geworden. Het overkwam kraamverpleegkundige Thea Groen (56) uit Julianadorp vertelt het NHD.

Afgelopen week moest Thea zoals gewoonlijk bij een nieuw gezin komen kramen. Dit keer bij de familie Koster in Kruiszwin. Na een bevalling in het ziekenhuis mocht Debbie Koster al vrij snel weer naar huis. Toen Thea zich bij binnenkomst voorstelde gaf Debbie al gelijk aan dat de kraamhulp van haar geboorte ook Thea heten. Ze wist dit toevallig omdat ze haar babyboek van vroeger pas nog had bekeken toen ze zwanger was. Er ging gelijk een belletje rinkelen bij Thea. Ze herkende Debbie als de dochter van Jonny Ruiten waar zij dertig jaar geleden ook mocht kramen. “Bijzonder toch? Ik werk al 37 jaar als kraamverpleegkundige. Ik heb dit 34 jaar in Julianadorp gedaan maar dit is me nog niet eerder overkomen.” vertelt ze in het NHD.

Ook de kersverse Oma Jonny Ruiten (51) is erg verrast bij het zien van de kraamhulp in het huis van haar dochter. Ze kwam Thea nog wel eens tegen en ook haar dochters speelde bij dezelfde handbalvereniging. Maar ze wist niet dat Thea nog in de kraamzorg zat.

Het is een mooi en bijzonder idee. Daarom hebben moeder, oma en kraamhulp Thea vast en zeker samen, met beschuit met muisjes, herinneringen opgehaald.

Bron: Noordhollandsdagblad.nl

Meer Blog