Connect
To Top

Elke maand een mooie herinnering aan het eerste jaar van je baby

Het leven van een kersverse ouder kan hartstikke hectisch zijn, korte nachten, huilende baby’s en volle luiers. De mijlpalen vliegen voorbij en het is door de vermoeidheid soms lastig om echt te genieten van die speciale momenten met je kleintje. Leuk dus om, als de eerste storm weer is gaan liggen, terug te kunnen kijken op die kostbare momenten. Een verjaardagskalender met jouw baby in de hoofdrol is hiervoor een perfect idee. Hang hem op een centrale plek in het huis of geef hem cadeau aan trotse opa’s en oma’s.

Mooie herinnering aan het eerste jaar van je baby

De mobieltjes zijn tegenwoordig toch niet meer uit onze handen te slaan, dus waarom maak je daar niet slim gebruik van? Maak foto’s van elk speciaal moment met je kleintje, en vergeet daarbij niet om ook het hele gezin op de foto te zetten. Zodra de hectiek van de eerste periode voorbij is kun je gaan selecteren. Welke foto’s zijn mooi genoeg om te bewaren en om in je kalender te verwerken? Natuurlijk mogen de mijlpalen niet missen. Denk aan het eerste lachje of de eerste stapjes. Als je dan na 1 jaar de mooiste foto’s kiest uit elke maand, dan heb je zo alle bladen van de verjaardagskalender gevuld. Het perfecte gepersonaliseerde babycadeau om aan jezelf of anderen te geven!

Denk na over de vorm

Als je de foto’s geselecteerd hebt kun je gaan vormgeven. Maak leuke collages met behulp van een online foto-tool en voeg ze toe aan de maanden van het jaar. Denk daarbij aan de temperatuur van de maand, de eerste keer met je baby naar buiten in het zonnetje past natuurlijk het best in april, mei of juni. De baby onder de kerstboom is dan weer meer een december vibe.

Voeg tekst toe

Breng je kalender extra tot leven door tekst toe te voegen aan de pagina’s. Schrijf bijvoorbeeld een kort verhaaltje bij elke foto of bij elke gebeurtenis. Schrijf het op alsof je in een dagboek schrijft, alsof het een brief aan je kindje is of alsof je een verhaal vertelt. Wees niet bang om je emoties ook te verwerken in de foto’s, dat maakt de kalender meteen een stuk persoonlijker.

Experimenteer met lay-outs en versiering

Speel met verschillende lay-outs en achtergronden om de kalender interessanter en visueel aantrekkelijker te maken. Voeg bijvoorbeeld collages toe, wissel af tussen grote foto’s en kleine details, en gebruik kleurrijke achtergronden om de pagina’s op te fleuren. Het is bijvoorbeeld ook een leuk idee om je geboortekaartje te gebruiken voor de voorkant van de kalender.

Benut je creativiteit en geniet

Last but not least, geniet van het maken van deze bijzondere verjaardagskalender. Neem de tijd om herinneringen op te halen en te reflecteren op de mooie momenten die je hebt beleefd met je baby. Het maken van een kalender is niet alleen een creatief project, maar het is ook een manier om stil te staan bij de mooie momenten die je al beleefd hebt als gezin. Met deze tips ben je klaar om aan de slag te gaan met het maken van een prachtig en waardevolle verjaardagskalender met je kindje in de hoofdrol.

Meer Musthaves