Connect
To Top

Word een creatief genie en maak topfoto’s van je kids

Fotografie is creatie. Je legt iets vast op beeld. Dat beeld wil je graag duidelijk en kloppend hebben. Dat is de basis. Foto’s worden soms echter mooier – en vooral leuker – als ze anders zijn dan normaal. 5 creatietips om jouw kleintje bijzonder op de foto te krijgen.

1. Maak een close-up

Niets is leuker dan de stralende lach van je kind. Die mag je op de foto best uitvergroten. Inzoomen? Beter maak je de foto van heel dichtbij. Dan is de foto namelijk scherper en geschikt om uit te laten vergroten voor bijvoorbeeld een foto op hout.

2. Neem een andere hoek

Kruip eens op de grond of klim op een stoel om een foto te maken.

• Vanaf de grond zet je jouw kindje ‘groots’ op de foto. Eigenlijk is het grond-perspectief bij het fotograferen van baby’s hét perspectief. Ze zijn zo klein dat je wel op de grond moet kruipen om ze goed op de foto te krijgen.

• Vanuit de lucht fotograferen ken je wellicht van food-foto’s. Hiernaast is dit vogelperspectief ook ideaal voor foto’s van je kleine! Leg speeltjes of andere voorwerpen rondom om de lege ruimte te vullen en meer kleur in beeld te krijgen.

3. Scherpstellen voor een speels contrast

Wist je dat je met scherpstellen ook blur creëert? Tenminste, als je doelgericht scherpstelt. Hoe doe je het?

1. Kies wat je scherp op de foto wilt. Dat is natuurlijk jouw dreumes…
2. Maak de foto erg dichtbij en stel scherp.
3. De achtergrond? Die is het liefst zo ver mogelijk. Waarom? Dan krijg je het grootste contrast tussen scherp en wazig. Het effect: de achtergrond wordt vaag, en je uk springt uit de foto. Tot in detail!

4. Dynamische kaders

Varieer met kaders ofwel ‘opstellingen’. Hoe? Door eens niet te kiezen voor je zoon of dochter in het midden van de foto. Kies de ene keer voor links in beeld, en de andere keer voor rechts. Of ga juist voor één hoek. Als iets of iemand niet ‘doorsnee’ in het midden staat, trekt dat de aandacht.

Nog een manier om een speciaal kader te krijgen, is door de horizon ‘scheef’ te zetten. Draai je camera in allerlei hoeken tot je een origineel en interessant beeld hebt.

5. Geen uk, dubbele uk

Jouw kleintje op de foto? Doe eens iets anders! Zet op een zonnige dag bijvoorbeeld alleen de schaduw op de foto. Of je uk mét schaduw. Die vinden ze trouwens super interessant… En als je een spiegel gebruikt en schuin van voren fotografeert, dan staat je kindje dubbel op de foto. Of laat hem of haar in de spiegel kijken en maak de foto schuin van achteren. Waarom schuin? Dan ben je zelf niet te zien in het spiegelbeeld. Dat is niet de bedoeling natuurlijk!

Creatief aan de slag met 20% korting

Ga nu zelf creatief aan de slag met 20% korting bij albelli. Je vindt de korting op albelli.nl/babystraatje en is geldig t/m 31 december 2017.

#BabystraatjeAd
The following two tabs change content below.

Meer Tips & Advies