Connect
To Top

Spontane foto’s van je kids, de beste herinneringen

Meestal als je een foto van je kids maakt zeg je: “lach eens” of “kijk eens”. Het gevolg: je kinderen staan altijd geposeerd op de foto, ze kijken recht in beeld en zetten een glimlach op. Spontaan is anders.

Spontane foto’s

Dus, geef je spontane shoots een twist! Zonder dat je kinderen het zien, stoppen waarmee ze bezig zijn, naar de camera kijken of stijf naast elkaar gaan staan met een flauwe glimlach op hun gezicht. Als je kinderen niet per se hoeven te lachen voor de foto, ‘oogcontact’ hoeven te maken of helemaal stil moeten zitten of staan, krijg je heel veel variatie in je geschoten beelden. Nog een pluspunt: de foto’s worden gemaakt van momenten, die écht worden beleefd, in plaats van momenten die vooraf zijn uitgedacht. Achter spontane foto’s schuilt altijd een verhaal. En dat is wat je wilt voor je fotoboek of wanddecoratie!

Momenten die perfect dienen als spontaan fotomoment

Oké, een beetje nadenken over die spontane foto’s mag wel. Anders vergeet je op de ideale momenten een kiekje te schieten waarmee je later heel blij kunt zijn. Hierbij 6 tips voor ideale momenten die later mooie herinneringen vormen:

1. Spelende kinderen

Je kinderen hebben het niet eens door als je hier stiekem een foto van maakt. Ze gaan helemaal op in hun fantasiewereld en dat levert de leukste kiekjes op! Zien ze later de foto terug? Dan weten ze weer hoe fantastisch ze zich altijd vermaakten met hun favoriete speelgoed of lievelingsfilm.

2. Lekker eten en kliederen

Kids die eten kunnen een behoorlijke bende maken. Geeft niet! Zolang het grappige kiekjes oplevert. Geen probleem, dat gezichtje vol tomatensaus en spaghettislierten verspreid over de tafel.

3. Foto van de achterkant

Bij geposeerde foto’s staat de ander meestal met de voorkant op de foto. Neem de foto van achteren, dat maakt het veel spontaner. Bij deze mag je wel even ‘kijk eens’ roepen, zodat het gezichtje ook erop staat. Maak echter ook een foto vóór je roept. Die kan ook heel tof zijn, eventueel als aanvulling voor een serie van hetzelfde moment.

4. Spontane lach

Je ziet het verschil tussen een gemaakte glimlach en een spontane lach. Maak daarom voor een stralende foto je kind aan het lachen. Tips voor kinderen van baby tot kleuter en ouder: kiekeboe spelen, kietelen, een mopje vertellen, complimentjes maken.

5. Je lief en uk samen

Maak af en toe snel een foto als je lief met jullie uk bezig is. Bijvoorbeeld met het verschonen van de luier, aankleden, in bad doen, eten geven, knuffelen, optillen, spelen of bij een verhaaltje voorlezen. Alledaagse memories aan die heerlijke een-op-een-tijd.

6. Kijk wat jouw kleine kan!

Zelf veters strikken? Zelf lezen? Zelf uit een beker drinken? Zelf de haren kammen? Zelf tandenpoetsen? Wat het ook is, leg het vast!

Extra tip: doe eens een stapje terug

Letterlijk. Dan zet je niet alleen je kindje op de foto, maar ook het verhaal eromheen. Ga je een dag naar het pretpark? Schiet ook een beeld van je kinderen die rondkijken en wijzen naar attracties. Of hoe je kind bij je lief in de nek zit of door hem of haar in een buggy wordt gereden. Doordat de context er ook opstaat, is de herinnering aan het moment duidelijker. Je ziet waar de foto genomen is, hoe het weer was, en hoe de wereld er toen uitzag. Kortom: de sfeer staat ook op de foto.

Creatief aan de slag met 20% korting

Ga nu zelf creatief aan de slag met 20% korting bij albelli. Je vindt de korting op albelli.nl/babystraatje en is geldig t/m 31 december.

#BabystraatjeAd
The following two tabs change content below.

Meer Tips & Advies