Connect
To Top

Wat heb je aan je aanvullende zorgverzekering na je zwangerschap?

Als je in verwachting bent van een kindje, wil je je natuurlijk zo goed mogelijk verzekeren. Een aanvullende verzekering is slim om te nemen, maar na je zwangerschap is zo’n uitgebreid zorgpakket namelijk nog steeds heel handig. We vertellen je hier voor welke zorg je een vergoeding krijgt met een aanvullend pakket.

zorgverzekering na je zwangerschap

Cursussen na je zwangerschap

Na je zwangerschap kun je verschillende cursussen volgen die worden vergoed met een aanvullende verzekering. Bijvoorbeeld een kinder-EHBO cursus. Daar leer je hoe je in geval van nood je kindje kan helpen. Of een babymassage cursus, die je helpt om beter in contact te komen met je kind. Bij sommige cursussen is het wel een voorwaarde dat je tijdens de zwangerschap ook al bent begonnen. Denk hierbij aan zwangerschapsyoga of een cursus die helpt bij een sneller herstel van je lichaam.

Bekkenfysiotherapie

Je kunt tijdens je zwangerschap last krijgen van je bekken. De klachten verdwijnen helaas niet meteen na de bevalling. Je kunt hiervoor bekkenfysiotherapie krijgen. Vanuit de basisverzekering wordt dit alleen vergoed als je last hebt van urineverlies. Je krijgt in dat geval 9 behandelingen vergoed. Als je hier geen last van hebt, heb je een aanvullende verzekering nodig. De fysiotherapeut waar je heen gaat, moet wel een contract hebben met je zorgverzekeraar voor een vergoeding. Mocht dat niet zo zijn, dan is de vergoeding vaak lager.

Steun van doula na de bevalling

Steeds vaker kiest een vrouw tijdens haar zwangerschap voor extra begeleiding van een doula. Dit is een soort geboortecoach die een aanvullende rol heeft op een verloskundige of gynaecoloog. Na de bevalling kan een doula ook erg fijn zijn. Ze zijn er voor al je vragen, onzekerheden en emotionele herstel. Bij een aantal verzekeraars kun je je hier aanvullend voor verzekeren.

na je zwangerschap zorgverzekering

Hulp bij borstvoeding

Borstvoeding lukt niet altijd goed. Soms heb je hulp nodig van een lactatiekundige. Deze hulp wordt vanuit de basisverzekering niet vergoed. Met een aanvullende verzekering kom je bij sommige verzekeraars wel in aanmerking voor een vergoeding. Dit geldt ook voor een borstvoedingscursus en het aanschaffen van een kolfapparaat.

Vergelijk je zorgverzekering

Bij Independer kun je je zorgverzekering vergelijken en checken welke het beste past bij de zorg die jij nodig hebt en welke je denkt nodig te hebben na je bevalling. Via de website vul je je gegevens en wensen. In het overzicht dat vervolgens verschijnt, zie je welke zorgverzekeraar het beste bij je past. Wil je overstappen van zorgverzekeraar? Ook dat regel je makkelijk en snel via Independer.

Meer wat regelen