Connect
To Top

Geboortekaartje versturen? Verzamel eenvoudig je adressen met Mailbook

Het versturen van een geboortekaartje is een supermooie gebeurtenis. Je kindje is geboren en de hele wereld mag de naam van jouw wondertje weten. Het enige nadeel is het verzamelen van alle adressen. Want heb jij nog een adresboek? Precies. Bijna niemand heeft nog een adresboek dat volledig actueel is. Met deze gratis tool van Mailbook verzamel je snel en eenvoudig alle adressen van je familie, vrienden en vriendinnen. En het is nog leuk ook! Lees dus snel verder om in 3 stappen aan de slag te gaan.

Stap 1: Start met jouw Mailbook

Allereerst maak je een eigen Mailbook account aan door jouw persoonlijke gegevens in te vullen zoals voor en achternaam en e-mailadres. Dan wordt er gevraagd waarom je adressen wilt verzamelen. Dit kan zijn vanwege de geboorte van je kindje en hier wil je natuurlijk iedereen van op de hoogte stellen. Organiseer je een babyborrel over een paar maanden? Ook dan is het handig om alvast een adresboek aan te maken voor de uitnodigingen.

Stap 2: Maak je persoonlijke boodschap

Zodra je jouw keuze hebt doorgegeven, kun je zelf een boodschap maken. Bedenk een goede titel die duidelijk aangeeft waarom je het adres nodig hebt. Voorbeeld: “Ik wil graag je adres weten, omdat ik je een geboortekaartje wil sturen”. Of als je geen geboortekaartje verstuurt, maar een uitnodiging: “Ik nodig je graag uit voor de babyborrel. Mag ik je adres?”.

Stap 3: Deel de Mailbook link via Whatsapp of e-mail


Het is nu mogelijk om jouw persoonlijke link te delen met je Whatsapp-contacten zoals je vrienden en familie. Tip: Als je Whatsapp-groepen hebt, dan hoef je de link slechts 1 keer te delen. De link kun je ook via e-mail of Instagram delen. De ontvanger krijgt dan jouw boodschap te zien en allerlei invulvelden voor de persoonlijke gegevens. Als de ontvanger alles heeft ingevuld, staat het adres in jouw Mailbook. Als je in je account inlogt, kun je in een oogopslag zien of alle gegevens goed zijn opgeslagen.

Handmatig adressen toevoegen aan Mailbook

Nadat je een Mailbook account hebt aangemaakt, ontvang je een welkom mail met daarin de instructies hoe je nu verder gaat. Je ontvangt een aantal belangrijke links die goed van pas komen. Dit zijn je persoonlijke link om te delen en je volledige adresboek. Je kunt namelijk ook handmatig nieuwe adressen aan je adresboek toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan je oma die online niet actief is of niet precies weet hoe het allemaal werkt. Haar adres voeg je dan snel en eenvoudig toe.

Print en bezorg je adresetiketten snel en eenvoudig

Tot slot staat er in je aanmelding e-mail ook een link naar je account om de adresetiketten te laten printen en thuis te bezorgen door Mailbook. Echt doen, want dit bespaart je zoveel schrijftijd en mogelijke schrijffoutjes. En zeg nu zelf: Alle extra tijd die je kunt besteden aan je gezinnetje is toch mooi meegenomen?

#BabystraatjeAd

Meer wat regelen