Connect
To Top

Alles over Pampers Pure Protection

Pampers Pure Protection is de nieuwste pampervariant van hét luiermerk dat al sinds de jaren 50 bestaat. Pampers speelt hiermee goed in op de groeiende vraag in de markt naar pure producten. Zonder chemische toevoegingen. Zo veel mogelijk gemaakt van duurzame, plantaardige materialen. En net zo zacht voor het tere babyhuidje als het allerzachtste katoen. Pampers Pure Protection Sensitive is voor de gevoeligste kindjes.

 • De luiers bevatten 0% parfum
 • Pure Protection heeft 0% latex
 • En 0% chloorbleekmiddelen

Pampers Pure Protection maten

Heeft jouw baby een héél gevoelige huid? Of wil je uit principe de meest pure en duurzame wegwerpluiers gebruiken voor jouw kindje? Maak kennis met Pampers Pure Protection. ?

Eén van de nieuwste luierlijnen van Pampers

Pampers heeft in al die jaren als bekendste luiermerk allerlei soorten luiers ontwikkeld. De beste zijn nog steeds verkrijgbaar. Die gaan waarschijnlijk nooit meer uit het assortiment, want goed is goed. Pampers heeft momenteel deze 5 lijnen:

 1. Pampers Baby-dry: met plakstrips en luchtdoorlatende banen. Ideaal voor de nacht.
 2. Pampers Premium Protection: met plakstrips, luchtdoorlatende banen, superzacht en daardoor extra huidbescherming. Ideaal voor overdag.
 3. Pampers Pure Protection: met plakstrips, luchtdoorlatende banen, gemaakt van plantaardige materialen. Ideaal voor baby’s met een gevoelig huidje.
 4. Pampers Baby-dry nappy pants: luierbroekjes met luchtdoorlatende banen. Voor ’s nachts. Ideaal voor baby’s die wegkruipen bij het verwisselen van de luier én voor kindjes.
 5. Pampers Premium Protection pants: luierbroekjes met luchtdoorlatende banen en van zacht materiaal. Voor overdag. Ideaal voor baby’s die wegkruipen bij het verwisselen van de luier én voor kindjes.

12 uur lang droog

Bij alle lijnen van Pampers staat de droogheid bovenaan het prioriteitenlijstje. Je baby’s billetjes blijven met Pampers Pure Protection dan ook net als de andere luiers 12 uur lang droog.

Pampers Pure: puur en eco

We worden steeds bewuster van de invloed die we uitoefenen op het milieu en de aarde. Onze ‘voetafdruk’ noemen we dat. Pampers wil met deze Pure lijn hun ecologische voetafdruk verkleinen. Pure is eco verantwoord! Hoe Pampers dat doet? Door duurzame materialen te gebruiken in deze eco luier. In de Pure Protection luiers zit duurzaam vervaardigd katoen en cellulose, een natuurlijke vezel. En er zijn nog meer manieren waarop Pampers Pure duurzaam is:

 • De verpakkingen zijn 100% recyclebaar. En de dozen bestaan voor 33% uit recyclebaar materiaal.
 • Pampers Pure wordt met 100% duurzame energie geproduceerd.
 • Afval dat bij de productie van de luiers ontstaat, belandt niet op de stortplaats.

Pampers Pure Protection: verzorgend & beschermend met pure bestanddelen

Het belangrijkste kenmerk van de Pampers Pure Protection luiers is dat deze luiers uit pure bestanddelen bestaat. Namelijk: katoen (dat duurzaam wordt geteeld) én zachte plantaardige vezels (gemaakt uit suikerriet). Pampers Pure luiers zijn dus zowel vanbinnen als vanbuiten gemaakt van duurzame en pure materialen. Die materialen zijn – doordat ze natuurlijk zijn – ook nog eens superzacht en niet-irriterend voor de huid. Natuurlijk zijn de luiers van Pampers Pure Protection uitvoerig dermatologisch getest. Ze moesten ultrazacht worden en ook bescherming bieden voor de huid door 12 uur lang droogheid te bieden. Nou, die missie van Pampers is geslaagd!

de nieuwste luierlijnen van Pampers

Newborn

Zeker het huidje van pasgeboren baby’s is heel gevoelig. Daarom is Pampers Pure Protection Newborn (maat 1) verkrijgbaar. Doordat er 0% parfum, chloorbleekmiddelen en latex in deze luiers van Pampers zit, zijn de luiers geschikt voor de allergevoeligste kindjes.

Altijd op tijd met verschonen

Met de Pampers Pure Protection Newborn luier ben je bovendien altijd op tijd met het verschonen. Op de luier zit namelijk een handige urine-indicator die van kleur verandert als de luier vol zit. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Dan spiek je tussendoor gewoon even in het babybroekje om naar de indicator te kijken.

Pampers Pure luiers zijn verkrijgbaar in déze maten

De Pampers Pure luiers zijn verkrijgbaar in 5 maten: maat 1, 2, 3, 4 en 5. Pampers Pure Protection maat 0 voor premature baby’s bestaat (nog) niet. Hetzelfde geldt voor maat 6. Maar, wie weet worden maat 6 en 0 in de toekomst wél nog gemaakt. Want de Pampers Pure luiers zijn nog nieuw en nog maar even op de markt. Blijkt dat er vraag is naar deze maten? Dan gaat Pampers vast iets aan de maatserie veranderen.

Pampers Pure maat 1

Pampers Pure in maat 1 is natuurlijk voor newborn baby’s. Is jouw kleintje net geboren? Grote kans dat deze maat perfect aansluit om die babyzachte billetjes. Maat 1 is geschikt voor pasgeboren baby’s van 2 tot 5 kilo. Deze luiers zijn er op dit moment met 4 verschillende opdrukken: tekstopdruk (hi XOXO), bevertjes die elkaars pootje vasthouden, een luiaard met de tekst ‘nap all day’ én wasknijpertjes in verschillende kleuren. Doordat Pampers Pure Protection luiers gemaakt zijn van superzacht en natuurlijk materiaal (katoen), zijn ze perfect voor het tere huidje van pasgeboren baby’s. Meestal kan je kleintje maat 1 aan tot hij of zij ongeveer 3 maanden oud is.

Pampers Pure maat 2

Pampers Pure maat 2 past goed om jouw baby’s billetjes als hij of zij ongeveer 3 maanden oud is. Je baby weegt dan tussen de 3 en 6 kilo. Gemiddeld is Pampers Pure Protection maat 2 goed voor ongeveer een maandje. Want baby’s groeien hard! Zo kan het ook zo zijn dat jouw uk al veel eerder maatje 1 ontgroeit. Dat komt vaak genoeg voor. Dus merk je dat maat 1 een beetje krap wordt? Probeer dan gewoon luier maat 2. Net als maat 1 heeft maat 2 verschillende opdrukken. Op dit moment zijn dat konijntjes, tekstopdruk ‘I love you’, een vrolijk streepjesmotief en luiaardjes.

Diverse motiefjes in elk pak

Je hoeft niet in de winkel alle pakken Pampers Pure Protection uit het rek te trekken voor een bepaald motiefje. Stay calm! ? Die leuke motiefjes zitten allemaal in één pak. Nu heeft Pampers de motiefjes uit dit blog op de luiers staan, maar… over een tijdje komen er vast nieuwe op de markt.  Die creatieve ontwerpers bruisen natuurlijk van de ideeën.

Pampers Pure maat 3

Pampers Pure maat 3 is geschikt voor baby’s van ongeveer 2,5 maand tot 1 jaar. Ja, er is een behoorlijke overlap tussen de leeftijden en de bijpassende luiermaat. Daarom is het fijn om nóg een maatstaf te gebruiken om de juiste maat voor jouw kleintje te bepalen. Zo is Pampers Pure Protection maat 3 ook geschikt als jouw baby tussen de 5 en 9 kilo weegt. Maat 2 past goed bij kindjes die tot ongeveer 6 kilo wegen. Maar bereikt het gewicht van jouw uk de 5 kilo? Dan schaf je gewoon een pak maat 3 aan. Dan kun je bij twijfel makkelijk maatje 3 proberen. Vroeg of laat heb je deze maat toch nodig.

Nieuwe opdrukken

Natúúrlijk heeft Pampers ook voor maat 3 leuke nieuwe opdrukken ontworpen: melkflesjes, de bevertjes (want die waren bij maat 1 ook zo leuk), streepjes en huisjes met gezichtjes. Ideaal bij onder andere maat 3 is de urine-indicator. Kindjes van 5 tot 9 kilo (2,5 maand tot 1 jaar) zijn nog niet zindelijk. Wél drinken en plassen ze veel. Met die urine-indicator ben je altijd op tijd met verwisselen. ?

Pampers Pure Protection Newborn

Pampers Pure maat 4

Nú is jouw kleintje geen baby meer! Pampers Pure maat 4 is voor kindjes van 7 maanden tot 2 jaar, met een gewicht van 8 tot ongeveer 16 kilo. De motiefjes op maat 4 passen dan ook bij deze leeftijd waarop je kindje begint te praten en spelenderwijs leren. De motiefjes zijn op dit moment tekstwolkjes, puzzelblokken, een lachend gezichtje en alpaca’s (want die ga je natuurlijk samen knuffelen in de kinderboerderij). Met die soepele en tegelijkertijd stevige zoompjes en sluitingen kan jouw dreumes lekker op ontdekking gaan in zijn maatje 4.

Pampers Pure maat 5

En als jouw kindje dan nog wat groter en ouder is, kan hij fijn ronddartelen in Pampers Pure maat 5. Deze maat luier van Pampers Pure Protection is geschikt voor kindjes tussen 1,5 tot 6 jaar. Dat is een grote groep! Een tweede maatstaaf is het gewicht van je kindje. Weegt hij of zij tussen de 11 en 23 kilo? Sla dan een pak maat 5 in. Dan kun je bij twijfel weer makkelijk vergelijken of maat 4 óf maat 5 beter past. Pampers had nog genoeg inspiratie over voor de motiefjes van deze grootste maat luiers. Maat 5 heeft déze opdrukken: abstracte kunst ? (soort blokjesmotief), corgi’s, een rustig streepjesmotief (heel volwassen voor deze niet-baby-groep) en kindergezichtjes.

Motiefjes van inkt

Trouwens, die opdrukken zijn van inkt. Deze inkt wordt ook gebruikt in voedselverpakkingen, gekleurde contactlenzen, speelgoed en textiel. De inkt is veilig en kan geen overgevoeligheid veroorzaken. Pampers heeft over alles nagedacht bij de ontwikkeling van Pampers Pure Protection. ?

Tip: Lees hier meer over alle soorten en maten van Pampers en andere luiermerken.

Ervaringen

Ben je eerst nog benieuwd naar Pampers Pure Protection ervaringen van andere moeders? Die staan netjes op een rijtje op de website van Pampers. Als er zoveel positieve Pampers Pure ervaringen online staan, kun je er wel van uitgaan dat het wel goed zit met deze nieuwe luierlijn van Pampers. Online (op de website van Pampers zelf) scoren de Pampers Pure Protection 5 van de 5 sterren. Kort samengevat zijn de gebruikers van Pampers Pure tevreden over de:

 • Zachtheid (geen irritatie of luieruitslag)
 • Sterkte
 • Droogheid (duurzaam alternatief voor ’s nachts)
 • Het schattige design
 • Pasvorm (lekken niet)
 • Materiaal (“Vrij van rotzooi”)
 • Kwaliteit (met aanbieding zeker betaalbaar)

Als je alle online Pampers Pure Protection reviews mag geloven, is de pamper dus perfect! De moeite waard om eens te proberen. Zeker als je kindje gevoelig blijkt te zijn voor andere luiers.

Op zoek naar Pampers Pure Protection aanbiedingen?

Ja, in de reviews kwam het ook al naar voren: Pampers Pure Protection aanbiedingen bestaan! Met zo’n aanbieding zijn deze A-merk luiers héél betaalbaar. Ga voor een voordeelpak, een 2+1 kortingsactie bij een drogisterij of sla gewoon een bulkdeal in. Pampers Pure aanbiedingen in overvloed. ?

De Pampers Pure Protection maandbox

Maandbox

Niet echt een aanbieding, maar toch ook weer wel: de Pampers Pure Protection maandbox. Eén verpakking met luiers in één maat, genoeg voor de hele maand. Zelf tellen in de winkel is verleden tijd. Met een maandbox wéét je dat je een tijdje vooruit kunt. Makkelijk én voordelig zo’n maandbox.

Wil je het meeste voordeel behalen met jouw Pampers Pure Protection pamperdeal?

Vergelijk verschillende aanbiedingen en boxen met elkaar door de prijs per luier uit te rekenen. ‘De prijs van de verpakking’ gedeeld door ‘het aantal luiers in de verpakking’ is ‘de prijs per luier’. Easy. En het geeft een goed gevoel om te weten dat je met zo’n Pampers Pure Protection aanbieding of Pampers Pure maandbox nog maar 30, 24 of zelfs 20 cent per luier betaalt. 😀

Waar te koop?

Wil je nu weten waar je Pampers Pure kan kopen? Waar niet? ? Etos, AH.nl, Bol.com, Wehkamp.nl, Kruidvat, noem maar op. Overal waar ze A-merk luiers verkopen, kun je deze wel krijgen.

Check meteen of er aanbiedingen zijn:

 • Wehkamp.nl
 • Bol.com
 • Bij Etos
 • AH (Albert Heijn)
 • Bij Jumbo Supermarkten

Handig: grote pakken luiers kopen (zonder gesjouw)

Voor die grote voordeelpakken en maandboxen hoef je niet naar de winkel te racen. Je kan deze verpakkingen Pampers Pure Protection kopen vanuit je luie stoel. Online! Zijn de pampers bijna op of wil je een nieuwe maat proberen? Dan kruip je achter je computer. In een paar klikken kun je Pampers Pure bestellen (mét aanbieding uiteraard). De volgende dag heb je de pampers al in huis. Zó makkelijk.

Lees hier meer over pampers aanbiedingen.

Wist je dat… er ook Pampers Pure Protection doekjes zijn?

Tevreden over de Pampers Pure Protection luiers? Dan ben je waarschijnlijk ook blij met de Pure Protection doekjes. Dit zijn pure billendoekjes, zoveel mogelijk gemaakt van natuurlijk, duurzaam materiaal.

Over de Pampers Pure babydoekjes

De Pampers Pure babydoekjes heten ‘Pampers Pure Aqua’. Die naam is heel logisch als je weet waar de pure billendoekjes mee gevuld zijn. Dat is namelijk voor 99% met water. De doekjes zelf zijn gemaakt van hoogwaardig katoen. Om de doekjes op behoorlijke waterbasis effectief te maken, is er 1% zachte reiniger aan toegevoegd. Heeft je kleintje gevoelige billetjes? Pampers Pure babydoekjes, Pure Aqua dus, bevatten PH-neutraliserende ingrediënten en zijn daarom heel geschikt voor gevoelige huidjes. Ook bij de doekjes nieuwsgierig naar de ervaringen? Ook deze scoren gemiddeld 5 van de 5 sterren op de website van Pampers. Daar zie je onder meer deze uitspraken voorbijkomen: “Ze zijn nog milder dan ‘gevoelige’ doekjes”, “Maken goed schoon” en “Thuis gebruiken we water. Deze doekjes zijn super fijn voor onderweg.”

Meer luiers

 • Hier lees je alle informatie over wasbare luiers

  De wasbare luiers zijn terug van weggeweest! The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl Klik hier en lees...

  Babystraatje.nl15 augustus 2019
 • Wat neem je mee naar het zwembad? Geen wegwerp zwemluiers!

  Die heerlijke zomertijd komt er weer aan The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl Klik hier en lees...

  Babystraatje.nl15 augustus 2019
 • Zwitsal luiers: ken jij ze al?

  De heerlijk geurende babylotion en baby wasgel The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl Klik hier en lees...

  Babystraatje.nl15 augustus 2019
 • Pampers welke maat & soort kies je?

  Pampers welke maat en soort heb je nodig voor jouw baby? The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl...

  Babystraatje.nl15 augustus 2019
 • Pampers aanbiedingen: tips, weetjes & topdeals

  Knuffelen. In bedje leggen. Voeden. Pamper verschonen. The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl Klik hier en lees...

  Babystraatje.nl15 augustus 2019