Connect
To Top

Pampers welke maat & soort kies je?

Pampers welke maat en soort heb je nodig voor jouw baby? Pampers bestaan in zoveel soorten en maten! Als je voor het eerst mama wordt, is het lastig om uit te vinden wat nu de beste soort en maat voor jouw kindje is. In dit blog lees je alles over de soorten en maten van Pampers (het merk).

Pampers welke maat en soort

Pampers, welke maat moet je hebben?

Wow, er zijn 12 verschillende maten pampers! Maat 0, 1, 2, 3, 4, 4+, 5, 5+, 6, 6+, 7 en 8. Dat zijn veel maten pampers. Welke maat moet je hebben? Nou, je hebt in ieder geval vrijwel altijd maat 1 nodig. Luiers in maat 1 zijn voor pasgeboren baby’s. Alleen als je kindje te vroeg wordt geboren, begin je bij pampers maat 0. En naarmate je kindje groeit, kies je steeds een maatje groter. Sommige maten pampers hebben een plusteken erachter staan. Deze zijn geschikt voor kindjes die net wat flinker zijn. Bijvoorbeeld baby’s met wat meer babyvet op het buikje of aan de beentjes.

Pampers maten en het gewicht van je baby

Wist je dat er een verband is tussen de pampers maten en het gewicht van je baby? Zo vind je sneller en makkelijker de maten pampers die geschikt is voor jouw kleintje. Weeg jouw baby en zie in deze tabel snel welke maat waarschijnlijk het beste is voor jouw uk:

Hoeveel weegt je baby of kindje? Geschikte maat:
Minder dan 2,5 kilo (premature baby) Luier maat 0 (Micro)
2 tot 5 kilo (pasgeboren baby) Luier maat 1 (Newborn)
3 tot 6 kilo (baby) Luier maat 2 (Mini)
5 tot 9 kilo (baby) Luier maat 3 (Midi)
8 tot 16 kilo (baby/dreumes) Luier maat 4 (Maxi)
9 tot 18 kilo (baby/dreumes) Luier maat 4+ (Maxiplus)
11 tot 23 kilo (dreumes/peuter/kleuter) Luier maat 5 (Junior)
13 tot 25 kilo (dreumes/peuter/kleuter) Luier maat 5+ (Junior Plus)
Meer dan 15 kilo (peuter/kleuter) Luier maat 6 (Extra Large)
Meer dan 17 kilo (kind) Luier maat 7
Meer dan 17 kilo (kind) Luier maat 8

Welke maat pampers bij welke leeftijd?

Even geen weegschaal in de buurt? No worries. Je kunt ook aan de hand van de leeftijd van je kindje bepalen welke maat luier je moet hebben. Natuurlijk verschilt het per baby hoe groot hij is bij de geboorte en hoe snel hij groeit. Groeicurves worden best vaak ‘overschreden’. Dus pin je niet vast op deze maat. Deze maten zijn gemiddeld. In onderstaande tabel zie je welke maat pampers bij welke leeftijd past, als jouw kindje helemaal in lijn loopt met de gemiddelde groeicurve.

Hoe oud is je baby of kindje? Geschikte maat:
Prematuur Luier maat 0 (Premature)
0 tot 3 maanden Luier maat 1 (Newborn)
0 tot 4 maanden Luier maat 2 (Mini)
2,5 maand tot 1 jaar Luier maat 3 (Midi)
7 maanden tot 2 jaar Luier maat 4 (Maxi)
7 maanden tot 2 jaar en een paar maanden Luier maat 4+ (Maxiplus)
1,5 tot 6 jaar Luier maat 5 (Junior)
1,5 tot 6 jaar Luier maat 5+ (Junior Plus)
Vanaf 3 jaar Luier maat 6 (Extra Large)
Vanaf 4 jaar Luier maat 7
Vanaf 4 jaar Luier maat 8

Pampers maat 0

Pampers maat 0 zijn voor premature baby’tjes. Vaak past een luier in maat 0 pas als je kindje sterk en groot genoeg is om mee naar huis te gaan. Je kindje weegt ongeveer tussen de 2 en 2,5 kilo.

Pampers maat 1

Pampers maat 1 van het merk Pampers zijn voor pasgeboren baby’s. De luier in maat 1 wordt daarom ook wel Newborn genoemd. Deze maat heb je altijd nodig voor je baby, want in het begin weegt je kindje altijd tussen de 2 tot 5 kilo. Inkopen dus, die pampers maat 1. Tot wanneer je baby maat 1 draagt? Meestal vanaf de geboorte tot en met de 3de maand.

Pampers maat 1 zijn te koop in 2 varianten:

 • De Pampers Premium Protection maat 1 (Newborn)
 • Pampers Pure Protection maat 1 (Newborn)

Het huidje van een pasgeboren baby is nog heel teer. Daarom staat ‘protection’ bij deze maat luiers voorop. Ze zijn extra zacht voor extra huidbescherming.

Tip voor luiers van Pampers in maat 1: koop groot in met de voordeelverpakkingen Pampers maat 1 (44 stuks) en Pampers maat 1 (72 stuks). Je hebt in die eerste maanden namelijk zo’n 700 pampers nodig.

Pampers Pure Protection maat 2

Pampers maat 2

Pampers maat 2 zijn voor baby’s die de luiers in maat 1 ontgroeid zijn. Baby’s zijn over het algemeen 0 tot 4 maanden oud en wegen 3 tot 6 kilo. Wil je luiers in maat 2 voordelig kopen? Ga voor de voordeelverpakking luiers: Pampers maat 2 (41 stuks).

Pampers maat 2, ook Mini genoemd, zijn te koop in 3 varianten:

 • Pampers Baby-dry maat 2 (Mini)
 • Pampers Premium Protection maat 2 (Mini)
 • Pampers Pure Protection maat 2 (Mini)

Baby-dry vs. Premium Protection

Het verschil tussen Baby-dry en Premium Protection? Bij Baby-dry wordt de ontlasting door ‘magical pods’ goed verdeeld over de luier. Ook heeft de Baby-dry luier een ander soort laagje. Het voelt een beetje als plastic. Dit laagje ademt minder, maar het zorgt er wel voor dat kleertjes en het bedje van je kleintje helemaal droog blijven. Daarom is Baby-dry een geschikte luier voor de nacht. Overdag kan hij overigens ook prima. Al is de gele streep van de beter ademende Premium Protection-luier wel handig. Die laat je namelijk weten wanneer het tijd is om de luier te vervangen. Heeft jouw baby last van luieruitslag? Kies dan overdag zeker voor Premium Protection. Het ademen van de luier voorkomt luieruitslag.

Pampers maat 3

Wanneer stap je over op Pampers maat 3? Zodra de pampers maat 3 bij het gewicht van je kindje passen. Luier maat 3 is geschikt voor baby’s van 5 tot 9 kilo. Is je baby 2,5 maand of ouder (tot ongeveer 1 jaar) en valt het gewicht hiertussen? Dan kun je de luiers van Pampers maat 3 (Midi) proberen.

Pampers maat 3 zijn te koop in 5 varianten:

 • Pampers Baby-dry 3 (Midi)
 • Premium Protection maat 3 (Midi)
 • Pure Protection maat 3 (Midi)
 • Baby-dry nappy pants maat 3 (Midi)
 • Pampers Premium Protection pants Active fit 3 (Midi)

De ‘pants’ van Pampers zijn luierbroekjes. Je kindje is al wat ouder en kan daarom beginnen met rondkruipen. Oók als je bezig bent met de luier wisselen! Zo’n luierbroekje heb je gemakkelijk aangetrokken bij je kleintje. Kan hij of zij weer snel verder spelen. ? Een aanrader als je een ongeduldig kindje hebt die al begint de huilen en gillen zodra hij of zij doorheeft dat het weer luierwisseltijd is.

Pampers maat 4

Pampers maat 4 zijn geschikt voor baby’s en dreumesen. Meestal past je kindje luier maat 4 als hij of zij tussen de 8 tot 16 kilo weegt en een leeftijd heeft van 7 maanden tot 2 jaar. De luiers in maat 4 worden ook wel Maxi genoemd.

Pampers maat 4 zijn net als Pampers maat 3 te koop in alle 5 varianten:

 • Baby-dry maat 4 (Maxi)
 • Premium Protection maat 4 (Maxi)
 • Pure Protection maat 4 (Maxi)
 • Baby-dry nappy pants maat 4 (Maxi)
 • Premium Protection pants Active fit maat 4 (Maxi)

Nappy pants zijn het meest geschikt voor ’s nachts. De Premium Protection pants-luierbroekjes zijn fijner voor overdag, omdat deze broekjes meer ademen en daardoor luieruitslag voorkomen. Ook hebben de Premium Protection pants een comfortabelere pasvorm. Zo kan je kleintje lekker springen, spelen en rondrennen. Vandaar dat extra naampje ‘active fit’. ?

Pampers maat 4 plus

Pampers maat 4 plus (Maxiplus) zijn voor kindjes die net iets flinker of groter zijn. Verder is deze maat gelijk aan de gewone maat 4. Pampers maat 4 plus is alleen beschikbaar in deze 3 varianten:

 • Baby-dry maat 4+ (Maxiplus)
 • Premium Protection maat 4+ (Maxiplus)
 • Premium Protection pants Active fit maat 4+ (Maxiplus)

Pampers maat 5

Pampers maat 5 zijn luiers voor ‘juniors’. Heeft jouw kindje een leeftijd tussen de 1,5 en 6 jaar? Weegt hij of zij tussen de 11 en 23 kilo? Dat is luier maat 5 waarschijnlijk geschikt!

Pampers maat 5 zijn net als Pampers maat 3 en 4 te koop in alle 5 varianten:

 • Baby-dry maat 5 (Junior)
 • Premium Protection maat 5 (Junior)
 • Pure Protection maat 5 (Junior)
 • Baby-dry nappy pants maat 5 (Junior)
 • Premium Protection pants Active fit maat 5 (Junior)

Pampers maat 5 plus

Pampers maat 5 plus is net als de Maxiplus enkel verkrijgbaar in deze 3 varianten:

 • Baby-dry maat 5+ (Junior plus)
 • Premium Protection maat 5+ (Junior plus)
 • Premium Protection pants Active fit maat 5+ (Junior plus)

Pampers Baby-dry maat 6

Pampers maat 6

Is jouw kindje nu echt geen baby meer, maar een peuter of kleuter van minimaal 3 jaar? Weegt hij of zij inmiddels meer dan 15 kilo? Grote kans dat Pampers maat 6 nu de juiste maat is voor jouw kind. Luier maat 6 van Pampers wordt ook wel Extra Large genoemd.

Pampers maat 6 zijn te koop in deze 4 varianten:

 • Baby-dry maat 6 (Extra Large)
 • Premium Protection maat 6 (Extra Large)
 • Baby-dry nappy pants maat 6 (Extra Large)
 • Premium Protection pants Active fit maat 6 (Extra Large)

Baby-dry maat 6+ (Extra Large Plus) heeft bestaan, maar is uit het assortiment gehaald. Wel zijn er nog 2 grotere maten voor grotere kids: maat 7 en maat 8.

Maat 7

Pampers maat 7 bestaan! Dus geen zorgen als jouw kindje nog niet 100% zindelijk is en bijvoorbeeld ’s nachts nog wel eens een nat broekje heeft. Luier maat 7 is een geschikte maat voor kleuters en kinderen vanaf 4 jaar en met een gewicht van meer dan 17 kilo.

Maat 7 zijn alleen te koop in deze variant:

 • Baby-dry maat 7

Maat 8

Pampers maat 8 is net als Pampers maat 7 geschikt voor kleuters en kindjes die 4 jaar zijn geweest en vrij groot zijn (meer dan 17 kilo). Is luier maat 7 te klein? Dan is maat 8 vast goed!

Pampers maat 8 zijn net 7 alleen te koop in deze variant:

 • Baby-dry maat 8

Dít zijn de verschillende pampers soorten

Eigenlijk staat die al bij de maten beschreven. Toch nog even een duidelijk en beknopt overzichtje van al die verschillende pampers soorten van het favoriete luiermerk Pampers. Want als je het antwoord weet op ‘Pampers, welke maat moet ik kiezen?’ Kun je alsnog twijfelen over welke soort Pampers het best zal zijn voor jouw baby, dreumes, peuter of kleuter.

Nou, dit zijn Pampers’ verschillende soorten (+ maten) luiers:

Pampers Newborn: maat 0 en 1

Newborn maat 0 en 1 zijn dé pampers voor pasgeboren baby’s. Is je ukkie net geboren? Dan is het huidje nog supersensitief. Deze soort pampers speelt daarop in, want Newborn maten 0 en 1 zijn superzacht. Maat 1 is overigens de reguliere pampermaat voor pasgeboren baby’s. Maat 0 is voor premature baby’tjes.

Pampers Baby-Dry: maat 2, 3, 4, 4+, 5, 5+, 6, 7 en 8

Pampers Baby-Dry houdt je kindje en zijn kleertjes altijd droog. De luiers hebben een soort plastic laagje aan de buitenkant, waardoor het vocht echt niet kan doorlekken. Handig voor slaapjes! Het nadeel is dat deze luiersoort minder goed ademt. Wissel Baby-dry daarom overdag af met Premium Protection, zodat het tere huidje van je baby tussendoor ‘op adem’ kan komen. ?

Alle luiermaten zijn beschikbaar in deze variant. Je hebt dus Pampers Baby-Dry maat 2, 3, 4, 4+, 5, 5+ 6, 7 en 8.

Pampers Premium Protection: maat 1, 2, 3, 4, 4+ 5, 5+ en 6

De Pampers Premium Protection-luiers hebben dat ‘plastic’ laagje van Baby-Dry niet. Als de luier helemaal vol zit, kunnen de kleertjes ook wat vochtig aanvoelen. Maar daarvoor bedacht Pampers de gele streep. Die streep op de luier geeft aan wanneer het tijd is om de pamper te vervangen, zodat je dit voorkomt. Pampers Premium Protection-luiers ademen heel goed. Zo voorkomen ze luieruitslag.

Voordeel: Pampers maat 4+ en 5+ Premium Protection bestaan ook. Handig als jouw kindje net wat groter en zwaarder is dan gemiddeld.

Pure Protection maandbox maat 1

Pampers Active Fit: maat 3, 4, 4+, 5 en 6

Pampers Active Fit is eigenlijk geen aparte soort. Het is een extra naampje dat de luierbroekjes voor overdag (Premium Protection pants) van Pampers hebben gekregen. Door de comfortabele pasvorm zijn ze heel geschikt om in te spelen, springen en rennen. Ideaal dus voor actieve mannetjes en meisjes.

Pampers Pants (babybroekjes): maat 3, 4, 4+, 5 en 6

Pampers Pants zijn de luierbroekjes van Pampers. Ze zijn verkrijgbaar in de Baby-Dry variant én de Premium Protection variant. Zo heb je (maat 3, 4, 5 en 6) voor ’s nachts én overdag. Pampers luierbroekjes zijn aan te raden als jouw kleintje niet graag een nieuwe luier krijgt. Met een luierbroekje heb je in no-time de pamper verwisseld.

Pampers Pure Protection / Sensitive

Pampers Pure Protection / Sensitive zijn luiers voor de gevoeligste kindjes. Deze luiers bevatten 0% parfum, latex en chloorbleekmiddelen. Ze zijn zo veel mogelijk gemaakt van plantaardige materialen en beschikbaar in maat 1, 2, 3, 4 en 5.

Om je snel antwoord te geven op een paar veelgestelde vragen, hebben we dit lijstje opgesteld:

 • Welke pampers zijn het beste? Die van Pampers. Dit luiermerk bestaat sinds de jaren 50. Ze weten daar inmiddels precies wat praktisch en veilig is als het gaat om luiers.
 • Welke pampers voor de nacht? Baby-Dry!
 • Welke pampers voor overdag? Premium Protection!
 • Welke pampers als je baby een héél gevoelig huidje heeft? Pure Protection.
 • Welke pampers als je uk gilt als je hem of haar op de commode legt? Luierbroekjes!

Pampers aanbieding

Wil je pampers inkopen? Dan doe je er goed aan om eerst online te kijken naar pampers aanbiedingen. Er is altijd wel érgens een leuke aanbieding te vinden!

Ook voordelig (en praktisch): Pampers maandboxen

Met een maandbox hoef je zelf niet te rekenen hoeveel luiers je nu nodig hebt. Je koopt een maandbox en kunt er de hele maand tegenaan! Pampers heeft handige en voordelige maandboxen in alle maten en alle soorten:

 • Maat 1 maandbox
 • Maat 2 maandbox
 • Maat 3 maandbox
 • Maat 4 maandbox
 • Maat 4+ maandbox
 • Maat 5 maandbox
 • Maat 5+ maandbox
 • Maat 6 maandbox
 • Maat 7 maandbox
 • Maat 8 maandbox

Met deze maandboxen haal je ineens honderd(en) pampers in huis. Vind je dat iets te veel van het goede? Weet je niet zeker of je al die luiers wel nodig hebt? ER zijn ook voordelige Pampers Jumbo/Maxi Packs.

Meer luiers

 • Alles over Pampers Pure Protection

  Pampers Pure Protection is de nieuwste pampervariant The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl Klik hier en lees...

  Babystraatje.nl18 mei 2019
 • Hier lees je alle informatie over wasbare luiers

  De wasbare luiers zijn terug van weggeweest! The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl Klik hier en lees...

  Babystraatje.nl18 mei 2019
 • Wat neem je mee naar het zwembad? Geen wegwerp zwemluiers!

  Die heerlijke zomertijd komt er weer aan The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl Klik hier en lees...

  Babystraatje.nl18 mei 2019
 • Zwitsal luiers: ken jij ze al?

  De heerlijk geurende babylotion en baby wasgel The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl Klik hier en lees...

  Babystraatje.nl18 mei 2019
 • Pampers aanbiedingen: tips, weetjes & topdeals

  Knuffelen. In bedje leggen. Voeden. Pamper verschonen. The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl Klik hier en lees...

  Babystraatje.nl18 mei 2019