Connect
To Top

Mama Andrea: Waarom ik ben gaan bloggen over het moederschap…

‘Waarom ben je eigenlijk gaan bloggen over het moederschap?’ Ik heb deze vraag al meerdere malen gekregen van mensen uit mijn omgeving. Well then, laat ik het blogverhaal even uitleggen.

Een passie voor schrijven

Al van jongs af aan heb ik een passie voor schrijven, ik kon me als kind uren vermaken met wat papier en een pen. Ik schreef gedichten, liedjes, verhalen, brieven en hield dagboeken bij. Deze passie voor schrijven heb ik niet van een vreemde, mijn moeder heeft het vroeger ook altijd graag gedaan en heeft me altijd aangemoedigd om er iets mee te doen.

“Er was in nog geen jaar tijd zoveel op me afgekomen. Ik wilde mijn verhaal graag kwijt.”

Onverwacht zwanger

Toen ik onverwacht zwanger raakte van Lexi werd ik online steeds actiever. Ik zocht belachelijk veel dingen op via mijn nog altijd beste vriend Google, ik zocht naar herkenbare verhalen maar ook tips en ervaringen van andere moeders. Zo ontdekte ik uiteindelijk de mamablog– en vlogwereld.

Ik wilde mijn verhaal kwijt

Tijdens mijn kraamtijd had ik steeds vaker het gevoel dat ik van me af wilde schrijven. Er was in nog geen jaar tijd zoveel op me afgekomen en ik wilde mijn verhaal graag kwijt aan wie dan ook, zo lang ik het maar kwijt was.

Om deze reden begon ik na veel twijfel aan mijn eigen blog mamavanlexi.com. Ik had wel duidelijke afspraken gemaakt met mijn vriend over welke dingen er wel of niet op het internet zouden belanden over ons leven of onze dochter, want beide zijn we het erover eens dat er wel een bepaalde privacy moet blijven bestaan.

Bang voor negatieve reacties

In het begin durfde ik mijn blog niet te delen op social media, ik was bang voor negatieve reacties van mensen uit mijn omgeving. Ik was bang dat ik voor schut zou staan, dat niemand mijn blogs zou gaan lezen of dat er gezegd zou worden dat het niet oké is dat ik mijn privéleven op die manier online zou gooien. Toch heb ik al mijn moed verzameld en de keuze gemaakt om mijn blogs te delen op Instagram en Facebook, wat voor mij een grote stap was.

Andere moeders

Als er iets is waar ik blij van wordt zijn het de positieve reacties die ik krijg op mijn blogs. Er zijn mensen waarvan ik het nooit verwacht had die me plotseling vertellen dat ze al mijn verhalen met plezier lezen. Er is een bepaalde rust in mij wanneer ik schrijf, met name wanneer ik over persoonlijke dingen schrijf.

De keuze om mijn ervaringen te delen op het internet heb ik gemaakt omdat ik zelf veel heb gehad aan andermans verhalen online. Doordat er zoveel verschillende moeders zijn met zoveel verschillende achtergronden en verhalen is er voor ieder wat wils.

“Naast alle blogs schrijf ik ook brieven aan Lexi, gewoon op momenten dat ik even iets aan haar kwijt wil.”

Ik schrijf brieven aan Lexi

Naast alle blogs die ik online zet schrijf ik ook brieven aan Lexi, gewoon op momenten dat ik even iets aan haar kwijt wil. Omdat ze nu nog zo klein is en nog niet kan begrijpen wat ik haar allemaal vertel zet ik mijn gedachten liever op papier. De angst dat ik bepaalde momenten, gevoelens en details zal vergeten in de loop der tijd speelt ook een grote rol voor mij, net zoals de angst dat mij ooit iets naars gebeurd (laten we dit vooral niet hopen) waardoor ik haar niet meer kan zeggen wat ik zeggen wil.

Net zoals fotograferen zie ik schrijven als een manier om een moment vast te leggen, en daarom denk ik dat ik nog jaren voor mijn dochter zal schrijven. Ik wil dat zij later kan teruglezen wat ik haar op bepaalde momenten had willen vertellen. Het is voor mij dan ook weer een manier om mijn liefde voor haar te uiten. De brieven die ik voor Lexi schrijf bewaar ik allemaal in een kistje, en wanneer ze groot en oud genoeg is zal ik haar dit kistje geven.

Blij dat ik de stap heb gezet

Ik ben blij dat ik de stap heb gezet om te gaan bloggen over zoiets moois als het moederleven. Elke mamablogger heeft een ander verhaal, een andere manier van schrijven en een andere manier van denken, maar uiteindelijk is er één ding wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben: Ze houden onvoorwaardelijk van hun kinderen!

Wil jij ook graag bloggen voor Babystraatje.nl? Lees dan in dit blog hoe jij je kunt aanmelden.

Meer Gastblogs