Connect
To Top

Mama Angela: Jezelf goed voorbereiden op de bevalling, helpt dat? Ik denk van wel!

Jezelf goed voorbereiden op de bevalling, helpt dat? Ik denk van wel! Nee ik weet het zeker! Buitenom dat ik super lekker in mijn vel zat tijdens de zwangerschap, heb ik me serieus verdiept in de bevalling. Omdat ik het interessant vond, en ja perfectionistisch als ik ben, ook omdat ik de controle wilde houden. En ik kan je zeggen, jezelf voorbereiden helpt zeker wel. Hoe ik dat gedaan heb?

Yoga

Heerlijk! Hier was ik niet alleen bezig met het leren ontspannen tijdens de bevalling maar ook zeker tijdens mijn zwangerschap. Want eerlijk is eerlijk wij vrouwen zijn altijd met 100 dingen tegelijk bezig, en zo’n uurtje ontspanning kunnen we dan echt wel gebruiken. Ademhalingstechnieken, houdingen en bewust leren ontspannen staan centraal. En het allerleukste de eenmalige partner les. Zo leuk om al die mannen hun best te zien doen! En nog leuker dat Kees tijdens de bevalling dingen onthouden had van de Yoga les, wat natuurlijk super fijn was.

HypnoBirthing

Zo kwam ik op de Negenmaandenbeurs in gesprek met Georgina Kwakye. Zij presenteerde daar haar boek “Ik ga relaxed bevallen”. Ik was gelijk enthousiast! Zo zegt zei: ‘Met de juiste mindset, kan iedereen bevallen met HypnoBirthing.’ Dit zal voor sommige vrouwen waarschijnlijk zweverig klinken, maar dat is het zeker niet. Maar wat is HypnoBirthing dan precies? Zelf zou ik het omschrijven als volledig vertrouwen op je lichaam (en kindje!) en het natuurlijke proces, zodat een ontspannen, natuurlijke en (vrijwel) pijnloze bevalling mogelijk is.

Bij de presentatie zaten best wat vrouwen rond mij die erg tegen de bevalling opzagen, daar schrok ik best een beetje van! Daarom vond ik het fijn om te vertellen waarom ik er juist naar uitkeek, en hoe ik mij erop had voorbereid (en toen had ik nog niet eens het boek gelezen). Een positieve mindset doet wonderen! Na het boek gelezen te hebben, en alle adviezen ter harte had genomen, was ik helemaal ready voor mijn bevalling. Georgina bedankt! Jou boek heeft mij zeker geholpen!

Moederschap, zwanger zijn en bevallingen in de media

Nu zijn er tegenwoordig al best veel programma’s omtrent het moederschap, zwanger zijn en bevallingen. ‘Bevallen met…’, ‘Ik word moeder’, ‘De bevalling’, ‘Babyboom’ om er maar een paar te noemen. Zo ook ‘Lauren! bevalt’ die ik laatst met veel bewondering heb bekeken. Er zullen best vrouwen zijn die ‘placenta’ op het menu hebben staan, of vrouwen die zich prettig voelen een massage te krijgen down under, maar of dit Lauren nou geholpen heeft met haar eigen bevalling? (Ik kijk nu heel bedenkelijk). Hopelijk volgt er nog een deel 2!

Zelf keek ik erg graag naar programma’s/filmpjes over bevallingen, en dan het liefst badbevallingen, dit lijkt mij nog steeds super! En dan zijn er uiteraard nog de vele vlogs die je kunt kijken! Zelf ben ik hier niet aan begonnen (nog steeds niet!) omdat het voor mij echt veel te verslavend is en dus heb ik tot nu toe nog maar 3 vlogs van Monica en 2 vlogs van Bibi bekeken, knap of niet?! Ik zeg schouderklopje voor mezelf!

Ontspan

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, voorbereiding (en dus een positieve mindset) is al de helft van je bevalling! Mijn advies, ga op zoek naar iets wat jou ontspanning geeft. Dit kan een boek zijn, een programma, een sport, de wellness. En probeer buitenom deze ontspanning wat meer jezelf te verdiepen in hoe je zou kunnen ontspannen tijdens de bevalling. Zo kan bijvoorbeeld een bepaalde ademhalingstechniek jou al veel relaxter maken. Betrek ook je partner met zoveel mogelijk dingen, dat is fijn voor jullie allebei! Zo groeien jullie er samen naartoe en zal het uiteindelijk ook niet vreemd of ongemakkelijk zijn voor hem, echt heel mooi om dit bewust samen te doen.

1 Reactie

Meer Gastblogs