Connect
To Top

Mama Nienke: Sporten tijdens de zwangerschap? Hoe doe je dat? In het begin dacht ik niks te kunnen…

Als hockeychick stond ik elke donderdagavond samen met de dames 5 op het hockeyveld. Op zondag een wedstrijd en biertjes in de zon. In het begin heb ik tot aan de 14e week gehockeyd. De laatste wedstrijden merkte ik dat ik anders op het veld stond. Een duwtje of hak en je had mij kwaad. Ik vond het lastig om mijn team en het hockey te verlaten.

Sporten en zwangerschap

Door vermoeidheid, spanning en werk lukte het mij niet na de hockey iets op te pakken. Sporten en zwangerschap? Hoe doe je dat? Door op onderzoek te gaan en gesprekken te voeren met moeders, kwam ik erachter dat er veel op de markt was om uit te kiezen. Mijn veranderende lichaam en onzekerheid hielpen niet bij de keuzes.

“Als hockeychick had ik zin in zweten en het gevoel te hebben dat je wat had gedaan.”

Yoga tijdens de zwangerschap

Voordat ik zwanger werd had ik altijd al bedacht dat ik yoga wilden doen. Tijdens de proeflessen had ik veel last van duizeligheid. De oefeningen waren fijn en relaxt. Door de duizeligheid ervaarde ik geen plezier. Als hockeychick had ik zin in zweten en het gevoel te hebben dat je wat had gedaan. Aan het einde van de les voelde ik mij relaxt, maar mijn spieren hadden voor mijn gevoel niks beleeft. Ik wilde doorzetten maar voor wie?

Sporten, zweten en zwanger zijn

Veel mensen om je heen hebben allerlei ideeën op het gebied van sport en zwangerschap. Ik merkte dat ik beïnvloed werd en niet meer naar mijn eigen gevoel luisterden. Door Instagram kwam ik in aanraking met BBB Health Boutique in Delft. Dit is een sportschool voor vrouwen met verschillende doeleinden. In een hotcabine doe je verschillende oefeningen die gebaseerd zijn op pilates, fitness en yoga.

“Ik genoot van het bezig zijn met mijn eigen lijf op het gebied van sport.”

In eerste instantie stond ik niet te springen. Met een buik van 27 weken in een hotcabine sporten. Kan dat? Vandaag had ik mijn eerste half uur. Heerlijk effectief. We hebben benen, billen en armen gedaan. De oefeningen waren goed te doen ook met een grote buik. Yes, daar was het zweet. Ik genoot van het bezig zijn even met mijn eigen lijf op het gebied van sport. Het was niet te pittig maar ook niet gemakkelijk. Aanrader voor meiden die graag sporten, zweten en zwanger zijn!

Ga op je gevoel af

In het begin van de zwangerschap dacht ik niks te kunnen. Door te bewegen voelde ik mij weer even de hockeychick op het veld. Mijn advies hierin in is ga op je gevoel af. Kijk wat erbij je past en waar je op dat moment behoefte aan hebt. Geen enkele zwangerschap is hetzelfde.

1 Reactie

Meer Gastblogs