Connect
To Top

Mama Carmen: DIY melkbad fotoshoot tijdens je zwangerschap, dit heb je nodig…

Tijdens mijn derde zwangerschap, heb ik het ontzettend druk gehad. Ik kwam met ruim 36 weken op de teller tot het besef dat ik helemaal geen beelden van mezelf had. Beelden als herinneringen aan deze zwangerschap. Het is er zó bij ingeschoten foto’s te maken of überhaupt iets te ondernemen zoals een bellypaint, gipsbuik oid. Bij mijn eerste zwangerschap had ik een professionele fotoshoot gedaan, bij Alessio zelf veel fotootjes geschoten. Bij beide een bellypaint en van de eerste een gipsbuik. Wel alle 3 de keren een 3D echo laten maken!

mama carmen diy melkbad zwanger

Een melkbad fotoshoot

Goed, de stress sloeg ineens toe en ik wilde heel snel nog foto’s schieten van mezelf zwanger, dus ik trommelde mijn vriendin op en we zijn samen een fotoshoot gaan doen, een melkbad fotoshoot! Ik ga je uitleggen hoe wij dit gedaan hebben, zodat jij wellicht dit ook zelf kunt ondernemen. Het ziet er moeilijker en ingewikkelder uit dan het is, echt!

Een bad, jurk en bloemen

First; we hebben op Pinterest (loveit) voorbeeld foto’s opgezocht en daaruit gehaald wat we nodig hadden. Ik heb zelf thuis geen bad dus ik heb iemand opgetrommeld met bad waar ik even een uurtje in mocht gaan liggen. Oke, heb je dat? Dan kun je gaan beginnen met bepalen wat je graag aan wilt en wat je in je bad wilt hebben. Ik heb tijdens mijn zwangerschap van Alessio een kanten jurk op AliExpress besteld, die bedoeld was voor een fotoshoot die ik nooit heb gedaan. Deze jurk had ik dus al, en heeft me geloof ik iets van 6 euro gekost. Let op de levertijd! Als je net als ik besluit dit last moment te doen, dan is dit geen optie!

Op de markt haalde we bloemen. Ik twijfelde over de kleur. Aangezien wij het geslacht van de baby niet wilde weten koos ik eerst neutrale bloemen. Echter spraken de roze me het meeste aan, dus heb ik deze tóch gekozen. Ik denk ook niet dat als je in verwachting bent van een jongen dat je je moet laten weerhouden om roze bloemen te komen, jij ligt tenslotte in dat bad en voor zover ik weet ben jij een vrouw dus mag je best roze bloemen in je badje hebben drijven =).

mama carmen diy melkbad zwanger

Een dicht wit melkbad

Ik had de mazzel dat het rond Valentijnsdag was, dus overal waren rozenblaadjes te koop, deze heb ik ook gehaald voor in het bad. Je kunt zelf bepalen of je echte rozen plukt, neppe blaadjes haalt of er iets anders bij doet. Ook scoorde ik een bloemenkrans/haarband voor in mijn haar.

Oh en last but not least ga ik het geheim verklappen van een dicht wit melkbad. Doe eens een gokje? Melk? Nee! Ik heb.. KOFFIECREAMER gebruikt! Poedervorm! 1 hele pot op een vol bad, en het is spierwit! Je ziet niks meer onder water! En nee, het stinkt niet en jij zelf ook niet na het bad. Spoel je uiteraard wel even af als je klaar bent. VOILA! Klaar, het heeft ons nog geen uurtje gekost om de foto’s te schieten. Als je duidelijke voorbeelden hebt van wat je wilt is het zo gepiept, zoveel mogelijkheden heb je nou ook weer niet in bad.

mama carmen diy melkbad zwanger

Wat heb je allemaal nodig?

Oke even voor de duidelijkheid, wat heb je (minimaal) nodig?

  • Een bad.
  • Een jurk, tenzij je naked wil, heb ik ook fotos van gezien. Of alleen in lingerie
  • Bloemen. Je knipt de steeltjes er af en legt de bloemen in het bad ná dat jij zelf in het bad zit. Als je de bloemen er in legt en er later zelf bij stapt dan houden ze het niet vol.
  • Bloemenkrans voor in je haar.
  • Koffiecreamer om het bad wit te maken.
  • Iemand waar je je prettig bij voelt die de foto’s van je kan maken.
  • Rozenblaadjes om het bad nog extra mee op te vullen. Of takjes, of fruit kan ook!

mama carmen diy melkbad zwanger

Ook leuk: Je hoeft hier niet zwanger voor te zijn, en je kunt je kindjes ook in een melkbad fotograferen! Of wat dacht je van dezelfde fotoshoot, in dezelfde setting alleen dan wanneer je baby geboren is met je baby er bij? Kijk eens op Pinterest, er staan hele leuke ideeën op!

Have fun, succes! Je mag me taggen in een resultaatfoto als je het hebt uitgeprobeerd, leuk!

Liefs, Carmen

Meer Gastblogs