Connect
To Top

Mama Carmen: Ik dacht dat ik geen zwangerschapslingerie nodig had, nu weet ik wel beter…

Als je zwanger bent wil je op een gegeven moment niets liever dan comfortabele kleding aan je lijf. Dit geldt al helemaal voor je lingerie. Afknellend ondergoed doet je geen goed de hele dag. Gemiddeld vanaf 16 weken beginnen je zwangerschapskilo’s te komen, dit heeft natuurlijk effect op je maten! Rond de 23ste week zit je vaak al op 1 cupmaat groter, en rond je 36ste week zijn ze vaak nog een cupmaat gegroeid, like whut! Niet alleen je borsten, je hele lichaam groeit natuurlijk. Je zult merken dat je ondergoed niet meer fijn zit en af gaat knellen, wat je kan beperken in je doen en laten of zorgt voor afdrukken in je huid.

Pijnlijke borsten

Toen ik zwanger was van Shay groeide ik rond om. Ik kan me nog goed herinneren dat ik al snel mijn BH’s niet meer aan kon. De cup zat niet meer fijn en hij stond aan het einde van de dag helemaal in mijn lichaam gedrukt. Eerlijk? Toen dacht ik alleen maar: ‘Ja maar ik ga geen geld uitgeven aan zwangerschapslingerie, dat draag ik maar zo kort!’ Daarbij vond ik het allemaal vrij prijzig. Uiteindelijk heb ik het gedaan met wat stretch topjes. Ik had ‘s avonds vaak hele pijnlijke borsten en er begon zich striae op te vormen, ik dacht eigenlijk dat dit er nou eenmaal bij hoorde.

Nu weet ik beter, en kan ik zeggen dat dit anders geweest zou zijn als ik wel geschikte en vooral stevige lingerie had gedragen! Bij een volgende zwangerschap besloot ik dit dus wel anders te doen. Echter kwam ik van Alessio héél weinig aan, en groeide alleen mijn buik! Mijn normale BH’s hielden het goed vol en ik had er eigenlijk geen last van. Ik heb tegen het einde van mijn zwangerschap alleen mijn borsten op laten meten om zo geschikte voedingsbh’s aan te schaffen. Voedingsbh’s zorgen voor stevigheid en de mogelijkheid fijn en discreet te voeden.

SEAMLESS zwangerschapslingerie

Mijn derde zwangerschap was net als bij Shay. Al heel vroeg kon ik mijn normale BH’s niet meer aan. Het is overigens ook geen gezicht als ik een strak shirtje draag en je ziet mijn BH helemaal afknellen en me vetjes er tussenuit piepen. Gelukkig kreeg ik de kans om SEAMLESS zwangerschapslingerie uit te proberen van het merk Anita! Toen ik het uitpakte voelde ik meteen hoe stevig het materiaal is, je weet direct welke stevigheid het gaat bieden. Tegelijkertijd is de stof erg soepel en dus naadloos!

Er zijn een paar dingen die ik belangrijk vind aan positiekleding en zwangerschapslingerie; je groeit je hele zwangerschap door, dus veel inslaan aan het begin van je zwangerschap is niet handig. Daarom is meegroeiende lingerie erg fijn, en kwaliteit. Juist omdat je niet veel aanschaft is het belangrijk dat het niet na 1x wassen beschadigt of zijn stevigheid verliest. Dit is bij de SEAMLESS lingeriesetjes van Anita niet het geval. Ik heb de ontvangen setjes ruim een maand lang gedragen en ik merk geen verschil met toen ik het uitpakte, en nu!

Langer plezier van je zwangerschapslingerie

De Bustier uit de SEAMLESS collectie is voorzien van brede schouderbanden, wat erg fijn is gezien borsten wel 2 tot 2,5 kilo zwaarder kunnen worden in je zwangerschap. Het gewicht wordt zo beter verdeeld, je hebt al zoveel gewicht mee te sjouwen! Ook worden je borsten gevoeliger in je zwangerschap, daarom is de soepele stof erg aangenaam maar heeft ook een gerimpeld middenstuk wat ervoor zorgt dat de borsten gesepareerd worden. Ik vind de lingerie vooral ’s nachts erg prettig. Ik slaap normaal zonder BH maar dat is nu niet meer mogelijk vanwege het gewicht en de gevoeligheid van mijn borsten. Nu zitten ze fijn en stevig ingepakt.

De slip is van hetzelfde materiaal, stevig maar soepel en zonder naden! Aan de voorkant in het midden zit een plooi waardoor hij goed aansluit op je groeiende buik. Zowel de Bustier als de slip zijn dus voorzien van meegroeiende eigenschappen, waardoor je langer plezier hebt van je zwangerschapslingerie!

Laat je adviseren

Tip: Ga langs in een winkel om de juiste maten aan te schaffen. Via de website van Anita kun je een verkooppunt in de buurt opzoeken. I know, online is zo makkelijk maar het is veel belangrijker om een goede aankoop te doen en je te laten adviseren door iemand die er verstand van heeft. Ik gaf mijn maten door aan Anita.nl maar bleek uiteindelijk een maat groter nodig te hebben, dus zo zie je maar!

Draag jij speciale lingerie voor je zwangerschap?

Liefs Carmen

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Anita maternity.

Meer Gastblogs