Connect
To Top

Mama Carmen: Een buik/bekkenband biedt voor mij de juiste stevigheid en ondersteuning nu ik zwanger ben…

Tijdens de zwangerschap van Shay heb ik heftige rugklachten opgelopen, het begon al vrij vroeg in mijn zwangerschap. Ik werkte op een kinderdagverblijf dus dacht eigenlijk dat het door het vele tillen zou komen.

Het werd erger en erger

Het werd erger en erger, en ik moest er op een gegeven moment mee de ziektewet in. Eerst werd er gezegd dat je spieren en gewrichten nou eenmaal ‘weker’ worden in je zwangerschap dus dat het daarmee te maken heeft. Dit in combinatie met het gewicht wat aan de voorkant hangt zorgt voor rugklachten.

Logisch wel, maar ik kon me niet voorstellen dat iedere zwangere vrouw dit zo heftig had. Ik bedoel; wij hebben ons halve huis aangepast omdat ik geen pan meer uit de onderste la kon tillen om op het aanrecht te zetten. Als ik in de supermarkt stond en er stonden meer dan 3 mensen in de rij keerde ik om, want in de rij staan lukte me niet. Lopen met de hond werd hem niet meer. Te lang zitten of liggen kon niet, en zo nog veel meer.

“Een buik/bekkenband geeft ondersteuning.”

Een buik/bekkenband

Ik heb het gevoel dat ik bij de dokter niet serieus genomen ben, en dat ik met de juiste hulp of begeleiding beter met deze klachten om had kunnen gaan. Nu heb ik voor alles een eigen ‘manier’ ontwikkeld om de klachten te vermijden. Ik buk verkeerd, til verkeerd, loop verkeerd… Na mijn bevalling werd het iets minder of ik had de beste manier gevonden om er mee om te gaan, dat kan ook! Toen ik zwanger raakte van Alessio kwam het weer opzetten, maar omdat ik er al ‘bekend’ mee was en mijn eigen maniertjes had ontwikkeld kon ik er beter mee omgaan.

Ondertussen zwanger van baby 3 en hetzelfde verhaal. Ik heb van het merk Anita maternity de kans gekregen om hun BabyBelt uit te proberen. Dit is een buik/bekkenband die ondersteuning geeft aan je bekken en rug. Baadt het niet, schaadt het niet, toch! Pijn en klachten heb ik toch al dus erger kan het niet worden, beter wellicht wel?

Je merkt echt dat je ondersteuning krijgt

Ik heb de Babybelt nu bijna 2 maanden in gebruik. De Babybelt is gemaakt van een zacht microvezel met meegroeiend buikgedeelte. De band is voorzien van klittenband en zo te verstellen in de gewenste maat. Je plaatst het buikgedeelte over je buik en de band onder je buik. Koop dus de maat die je normaal draagt, ik had een M (36/38). Met de Babybelt om voelde ik me ontlast. Niet perse van de pijn, maar de stevigheid die het biedt voelde erg fijn. Het gevoel dat mijn buik een beetje werd ‘opgetild’ en ondersteund.

Ik ben de band opbouwend gaan dragen, omdat ik mijn lichaam er aan wilde laten wennen. Na 2 weken droeg ik de babybelt het grootste gedeelte van de dag. Door de band te dragen pas je automatisch de manier waarop je zit, staat en loopt aan. De band houdt je rechter op naar mijn idee. Wat nog een bijkomend pluspunt is (vind ik) is dat hij ook nog een figuur corrigerende eigenschap heeft. Altijd mooi meegenomen, toch? Als ik de band af doe voel ik me een paar kilo zwaarder, je merkt écht dat je ondersteuning kwijt bent.

“Het zijn nogal wat kilo’s die je meedraagt.”

De juiste stevigheid en ondersteuning

Ik vind het dragen van de Babybelt erg fijn, je ziet hem ook niet onder je kleding en hij is gemakkelijk in gebruik. Ik ben niet van mijn rugklachten af, dat kan ook niet en had ik ook zeker niet verwacht. Wel biedt het mij de juiste stevigheid en ondersteuning waardoor ik er minder last van lijk te hebben, rechter zit en loop en mijn houding hierdoor heb verbeterd.

Wellicht als ik deze band bij Shay al was gaan dragen was het niet zo ver gekomen? Who knows. Ik denk in ieder geval dat het zeker in je voordeel is om gebruik te maken van een babybelt puur om jezelf te ondersteunen. Het zijn nogal wat kilo’s die je meedraagt en een beetje ondersteuning daarin kan geen kwaad! Benieuwd waar de Babybelt verkrijgbaar is? Kijk dan eens naar deze shoplocator.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Anita maternity.

Meer Gastblogs