Connect
To Top

Mama Chiara: Hoe wij het IKEA speelgoedkeukentje hebben gepimpt. Een favoriet van onze dochter!

Afgelopen kerst heeft Giulia-Mae van de kerstman en vrouw een custommade keukentje gekregen. Omdat ik er veel vragen over heb gekregen, leek het mij leuk er een blog over te schrijven. Want wie kent hem niet? Het houten keukentje van IKEA is volgens mij favoriet bij heel veel kinderen! Hier is het in ieder geval een groot succes!

Zoeken naar ideeën

Ik wist al ver van te voren dat we haar dat keukentje cadeau wilden geven, en omdat hij hier in de woonkamer staat vond ik het ook wel leuk om het passend te maken bij de rest. Ik heb mijn allerbeste vriend Pinterest geraadpleegd en ben avonden zoet geweest met het zoeken naar ideeën.

“Ik ben echt verliefd geworden op de combinatie camouflage green en goud.”

De keukendeurtjes

De keukendeurtjes hebben wij laten spuiten maar je kunt ze ook makkelijk zelf schilderen. Het is de kleur camouflage green van Flexa geworden. Een mooie frisse kleur die ook bij de rest van onze inrichting staat.

Camouflage green en goud

De grepen, wasbakje, pootjes en ophangrails zijn goud gespoten. Ik lees er verschillende berichten over, maar hier blijft het tot nu toe goed zitten! Wij hebben hiervoor ‘universele verf van ’t stilleven’ gebruik. Te koop bij verschillende bouwmarkten. Ik ben echt verliefd geworden op de combinatie van het camouflage green en het goud.

Het aanrechtblad

Het aanrechtblad was het vervelendste werk, dat is gedaan met marmerfolie van de Kwantum, en komt erg precies. Bij poging drie is het pas gelukt, en dat was ongetwijfeld omdat ik toen hulp kreeg van Arjo, maar het is nog altijd niet super strak! Duss.. Als iemand tips heeft om het er wel strak op te krijgen, laat het vooral even weten in de comments.

Houtenspeelgoed

Voor in het keukentje heb ik vooral houtenspeelgoed gekocht. Zo blijft het een rustiger geheel, en wordt ze niet direct overladen met zoveel prikkels, waar ze behoorlijk gevoelig voor is.

“Hier is het keukentje echt een dikke hit!”

Sostene Grene

Haar favoriete speelgoed voor in het keukentje zijn ongetwijfeld houten melkbusjes van de Sostene Grene, wat sowieso een mega tip is! Sostene heeft echt heel veel leuk houten keukenspeelgoed wat nog steeds mooi is ondanks het non-stop spelen ermee. Ik ben groot, groot fan!

Melkbusjes en ijsjes

Daarnaast speelt ze ook heel erg veel met haar ijsjes. Deze worden standaard na het eten uit haar keukentje gevist om uit te delen. Zo lief! De melkbusjes en de ijsjes springen eruit, maar eerlijk gezegd speelt ze overal wel mee. Dit geldt alleen voor keukenspeelgoed, want naar haar overige speelgoed kijkt ze niet echt om.

Nieuwe woordjes

Behalve dat het echt leuk speelgoed is, vind ik het allerleukste hoeveel nieuwe woordjes ze spelenderwijs heeft geleerd, dat ze bijna al het fruit en groente bij naam weet te noemen, en hoe ze helemaal in haar rol opgaat als ze ermee speelt. Daar kan ik dus echt uren naar kijken.

Hier is het keukentje dus echt een dikke hit! Heb jij ook het keukentje gepimpt?

2 Reacties

Meer Gastblogs