Connect
To Top

Mama Nienke: De laatste loodjes van mijn zwangerschap. Heb ik alles in huis? Hoe ga ik de bevalling doorkomen?

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Ik vond dat in december onzin, wanneer ik dit las. Mijn mening is 360 graden gedraaid. Waar zijn mijn voeten? Heb ik mijn bikini lijn goed geschoren, ik weet het niet! Gerrit, kan jij mijn veter strikken? Bukken, liever niet! Even snel naar de stad waggelen voor boodschapjes, nee!

De laatste loodjes

Mama’s, ik begrijp nu hoe de laatste loodjes aanvoelen. GirlPower! Wat mij steeds verbaast is dat je lichaam heel veel kan en doet. Ik heb enorme bewondering voor de vrouw en haar lichaam. Eerst nog een klein friemeltje en nu een baby die je bij je draagt overal waar je naartoe gaat. Soms kan ik het nog steeds niet geloven. Hadden jullie dat ook?

“Hoe ga ik de bevalling doorkomen?”

Heel veel vragen

Na de blauwe bubbel is er nog meer storm tijdens de laatste loodjes. Word ik een goede moeder? Heb ik alles in huis? Wat houdt het moederschap in? Hoe ga ik de bevalling doorkomen? Heb ik na de bevalling weer mijn oude lijf terug? Blijft mijn relatie hetzelfde? Hoe ziet de mini eruit? Kan ik wel werken, mama en partner zijn? Oké ik kan veel meer vragen opschrijven, maar dan is de pagina vol! Herkenbaar, mama’s?

Het moederschap

Wat mij daarom verbaast tegenwoordig is dat je op Instagram, Facebook, vlogs en blogs allemaal ‘het mooie plaatje’ ziet. De roze en blauwe bubbels spatten van je scherm. Volg jij alleen de dames die de waarheid laten zien of alleen de blauwe bubbels? Ik heb daarin geleerd dat moederschap mooie momenten kent, maar ook struggles. Heel fijn voor een aanstaande mama om dat alvast te weten!

“Ik kan nog steeds verrast worden door de bewegingen in mijn buik.”

Het getrappel in mijn buik

Tevens geniet ik intens van het getrappel in mijn buik. Mijn kleine mini draait met zijn billetjes omhoog en dan kriebel ik er lekker op. Ik kan nog steeds verrast worden door de bewegingen in mijn buik. In de trein heb ik wel eens hard whoeii! geroepen. Op dat moment voel ik een trots gevoel en stijgt mijn verliefdheid. Mama’s, dit heb ik dus niet elke dag!

De laatste loodjes voor het moederschap

Tijdens de laatste loodjes voor het moederschap richt ik mij niet alleen op het mezelf. De kapper staat gepland en leuke activiteiten met vriendinnen. Daarnaast ga ik heerlijk de creabea uithangen met een haakproject, mijn Bullet Journal en bloggen.
Ik wens andere aanstaande mama’s enorm veel sterkte met de laatste loodjes. Geniet en wees lief voor jezelf!

Liefs, Mama Nienke

1 Reactie

Meer Gastblogs