Connect
To Top

Mama Leeonie: Toch wel spannend om naar een bruiloft te gaan als je 36 weken zwanger bent…

Het bruiloft seizoen is alweer volop aangebroken en ook wij zijn door vrienden uitgenodigd om hun huwelijksdag bij te wonen. Dat is super leuk en ik heb er enorm veel zin in. Toch vind ik het ook wel een beetje spannend want ik ben die dag 36 weken zwanger. Hierdoor gaan er vragen door mijn hoofd hoe dat zal gaan en wat ik die dag aan ga trekken. Want zo heeft elk trimester z’n eigen struggles, maar hoe ga je daar mee om?!…

Het eerste trimester

Aan het begin van je zwangerschap kan je natuurlijk nog allerlei leuke outfits aantrekken die over een poosje niet meer passen. Toch kan het spannend zijn om een groot feest bij te wonen door klachten zoals misselijkheid of (extreme) vermoeidheid. Ook kan het zijn dat veel mensen nog niet op de hoogte zijn van jouw zwangerschap en dat kan best een uitdaging zijn tijdens het bijwonen van een bruiloft!

“Wat mij enorm geholpen heeft, is de dag ervoor lekker vrij plannen.”

Wat mij geholpen heeft

Wat mij in deze situatie enorm geholpen heeft, is de dag ervoor lekker vrij te plannen zodat ik kon uitrusten. Ondanks dat je je de volgende ochtend misschien niet even uitgerust voelt als normaal gesproken, merkte ik dat ik hierdoor de dag wel goed kon volhouden. Als ik de dagen ervoor juist druk was geweest dan kreeg ik extra veel last van mijn zwangerschapsklachten en dan lukte het niet terwijl ik er toch zo graag bij wilde zijn.

Tijdens de dag

Tijdens de dag zelf zorgde ik ervoor dat ik niet eerder op pad ging dan nodig was en dat ik een mooie voorraad eten bij me had. Zo at ik gedurende de huwelijksvoltrekking rustig een stukje koek of een banaan zodat ik – als ik trek kreeg of misselijk werd – altijd wat achter de hand had. En elk uur een paar hapjes eten hielp bij mij, tenzij de misselijkheid te heftig werd natuurlijk.

“Het tweede trimester is de beste periode voor bruiloften en feesten.”

Het tweede trimester

Wat mij betreft is het tweede trimester de beste periode voor bruiloften en feesten. Je begint in deze periode een mooi babybuikje te krijgen, maar die zit vaak nog niet in de weg. Ook verdwijnt je misselijkheid (als je dit had) vaak in het tweede trimester en je krijgt weer meer energie. Laat een bruiloft dan een mooie gelegenheid zijn om te gaan shoppen voor kleding waar je groeiende buikje in past. En nog een ander argument om lekker te gaan shoppen, je kunt dit kledingstuk nog heel wat maanden gebruiken als je buik steeds groter wordt!

Verschillende ervaringen

Het is natuurlijk erg persoonlijk hoe je je in het tweede trimester van je zwangerschap voelt. Zelf had ik mijn normale energieniveau lang niet terug en mijn misselijkheid was ook niet gelijk over. Om me heen heb ik veel verschillende ervaringen gehoord, van vrouwen die zich op en top voelden tot echt nog geen puf hebben voor dingen. Het is daarom ook goed om te kijken naar hoe jij jezelf voelt.

“Het is goed om te kijken naar hoe jij jezelf voelt.”

Handelen naar het moment

Wat mij verder erg geholpen heeft tijdens de zwangerschap (in het algemeen) is per moment te handelen naar hoe het op dat moment gaat. Hierdoor heb ik wel eens hele leuke dingen moeten afzeggen maar het voordeel is dat ik me erna ook gauw weer beter voelde. En het is, hoe jammer het ook kan zijn om iets af te zeggen, natuurlijk wel voor een goed doel.

Het derde trimester

In het laatste gedeelte van je zwangerschap is het, bij mijn weten, onvermijdelijk om op pad te gaan voor een passend outfit. Hoe leuk is dat? Zelf ging ik een week van tevoren op pad omdat ik niet goed wist hoe groot mijn buik op dat moment zou zijn maar ik kan me heel goed voorstellen dat je het risico niet wilt lopen dat je niet op tijd slaagt.

“Een jumpsuit sloot perfect op mijn buik aan.”

Een jumpsuit

Met mijn 36 weken zwanger buik vond ik een mooie zwarte jumpsuit met een kanten bovenkant en zonder mouwen van het merk “Envie de Fraise”. Het is jammer dat ik dit merk pas zo laat heb ontdekt want ze hebben echt hele leuke zwangerschapskleding! Omdat ik al een redelijke buik heb vond ik de lange jurken die wijd uitliepen niet meer zo mooi en dit jumpsuit sloot perfect op mijn buik aan. Wat was ik hier blij mee!

Een uitdaging

Verder kan het in je laatste trimester een uitdaging zijn om een hele dag op pad te zijn door bijvoorbeeld last van je bekken, vermoeidheid, pijn in je ribben, oedeem en ga zo nog maar even door. Dit verschilt natuurlijk heel erg per persoon. Voor mij is het zitten bijvoorbeeld een uitdaging omdat ons kindje tegen mijn ribben aan ligt. Aan de andere kant vind ik het zó fijn dat ik nu, richting het einde van de zwangershap, weer wat meer energie heb.

Toch blijft het heel erg afhankelijk van het moment hoe het dan gaat. Wat wij op de dag van de bruiloft hebben gedaan is dat we er zo laat mogelijk heen gingen en ik ging staan wanneer het zitten niet meer goed lukte. Op die manier lukte het mij om het hele dagprogramma mee te maken en zelfs nog een stukje van de avond en dat was enorm gezellig.

Heb jij binnenkort ook een bruiloft? Dan hoop ik dat je er net zo van kan genieten als ik en dat je misschien wel iets aan mijn tips hebt. Ik wens je in ieder geval heel erg veel plezier!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Gastblogs