Connect
To Top

Mama Nienke: Een babyshower! Wat geeft dat een boost bij de laatste loodjes!

De laatste tijd kom ik steeds meer in een cocon terecht. De ochtenden verlopen traag en aankleden is een activiteit. Mijn gedachtes kunnen sommige gesprekken minder volgen. Na een drukke dag samen met vriendlief ben ik vaak op en huilerig. Verlof vond ik leuk, maar nu wil ik dat de baby komt. Hebben jullie dat ook ervaren?

Alleen zijn

Alleen zijn vond ik vroeger al lastig, ik houd ervan om bezig te zijn. Wanneer Gerrit thuis is in het weekend geniet ik enorm. Samen voorbereidingen doen en een activiteit. Heerlijk! Naast Videoland afstruinen probeer ik per dag een activiteit te doen. Zo had ik op zaterdag met mijn haakclub afgesproken.

Hup, als ik een date heb met vriendinnen tut ik mij altijd op dus ditmaal ook. Jurkje, make-upje en ketting om en ik zat op de fiets. Eenmaal aangekomen bij het Stadskoffiehuis in Delft stonden de meiden mij op te wachten. Helaas zat buiten alles vol! Gauw naar binnen want een zwangerschapsmasker door de zon lijkt mij ook niks…

Een enorme verrassing!

Verrassing! Ik heb vier keer met mijn ogen geknipperd, want ik had mijn bril niet op. In de verte zag ik mijn moeder, zussen, schoonfamilie en mijn lieve vriendinnen. WAUW! Het was een enorme verrassing! Meestal kom ik er wel achter, maar Gerrit had echt niets gezegd.

Wat een boost geeft een zwangere vrouw dit bij de laatste loodjes! Je waardeert enorm de mensen die om je heen staan. Zelf was ik niet zo van de babyshowers. Babypotjes proeven, baby foto’s raden is niks voor mij. High Tea op deze manier met alle liefde om mij heen was enorm fijn! Aan het einde kreeg ik geschreven kaartjes mee. Deze lees ik af en toe nu nog. Dit geeft je kracht en energie voor de laatste loodjes en de bevalling.

Waarom een babyshower?

Waarom zijn er babyshowers? Vroeger vroeg ik mij dit altijd al af. Nu snap ik het! Het geeft je een enorme boost om vrouwen om je heen te hebben die je lief hebben en je steunen. Het is leuk om dit naar de persoonlijkheid van iemand te organiseren.

Elke moeder gaat het moederschap aan op haar manier en volgt haar hart. Daarin kun je elkaar ondersteunen of juist elkaar een compliment geven als het goed gaat! Ik voelde mij enorm gesteund door de verrassende High Tea! Hoe was jullie babyshower?

Liefs, Nienke

2 Reacties

Meer Gastblogs