Connect
To Top

Mama Nienke: Een kijkje in onze babykamer met nieuwe en tweedehands spullen

Het eerste waar Gerrit en ik over na gingen denken was de babykamer. Dit was enorm leuk om te doen. Beiden houden wij van het uitzoeken en gezellig maken van ons huis. Heerlijk om samen op de bank Marktplaats en websites af te struinen voor inspiratie! Social media is ook een tip bijvoorbeeld Instagram, vloggers en Pinterest. Ik ervaarde snel dat je het zo gek kan maken als je maar wilt!

Budgetteren is het advies

Samen maakten wij een overzichtje in mijn Bullet Journal wat we nodig hadden en wat het budget was. Het budgetteren hielp enorm! Dit gaf rust in het maken van keuzes. Zo hebben wij de keuze gemaakt om bepaalde spullen ook tweedehands te kopen. We waren het al snel eens over de kamer. Het moest rust, liefde en knusheid uitstralen. Tevens was de basiskleur okergeel.

Trots op het resultaat!

Om binnen het budget te blijven zijn we in huis gaan kijken wat we al hadden. Zo hebben we een blauwe kast uit Gerrit zijn studententijd in de kleur salie geverfd. Nadat we wisten dat het een jongetje werd kwam de kleur groen in ons op. Mega trots zijn wij ook op het resultaat! Elke dag neem ik er nu even een kijkje in. Of soms zit ik er gewoon een half uurtje te dagdromen. Herkenbaar?

Een vintage commode

Accessoires zoals mandjes, knuffels en een babymobile heb ik zelf gemaakt. Het was leuk om als aanstaande mama voor je kleintje dingen te maken. Ik krijg ook vaak leuke reactie op! De commode scoorden wij via marktplaats. We moesten twee uur rijden, maar dan heb je ook wat! De vintage commode is een echt oudje. Ik vind het een toffe eye catcher!

Niet alles hoeft nieuw te zijn

Door tweedehands items te mixen heeft het kamertje een prettige sfeer gekregen. Iemand heeft eerder veel plezier gehad met het ledikantje. Omdat wij het weer gebruiken krijgt het meubel weer nieuwe herinneringen. Daarbij vind ik dat niet alles nieuw hoeft te zijn! Wassen, likje verf of schoonmaken en het ziet er weer top tip uit!

Tips voor het kopen van spullen

Ik ben benieuwd wat jullie van onze babykamer vinden. Ik heb daarom veel foto’s toegevoegd in deze blog. Hieronder heb ik wat tips voor het kopen van spullen opgeschreven voor aanstaande mama’s!

Hema (ledikant lakens, verschoon kussen)
Zeeman (hydrofiele luiers, kleding )
– Marktplaats (ideaal voor commodes, stoeltjes, kleding etc.)
Juniqe (toffe posters. Tip koop je lijstje dan bij de Ikea)
– Koningsdag (houten speelgoed scoren)
– Laat ook wat over voor familie op je lijstje! Die staan te springen om je wat cadeau te geven.
– Leen van iemand uit je netwerk een wiegje. Het staat immers maar een maand of twee.

Liefs, Nienke

Meer Gastblogs