Connect
To Top

Mama Nienke: Ik krijg het Spaans benauwd wanneer ik denk aan alle vragen over het aanstaande moederschap

Als ik denk aan de avonturen die het moederschap met zich meebrengen , dan loopt mijn hoofd over met vragen. Helaas blijven sommige vragen onbeantwoord. Herkenbaar?

Vragen waarop ik geen antwoord heb

Mijn gedachtes krijgen het Spaans benauwd wanneer ik denk aan alle vragen waarop ik geen antwoord heb. ‘Hoe is de pijn bij de bevalling?’ ‘Wat doe ik als je mini onder de poep zit?’, ‘Is het huis veilig genoeg?’, ‘Hoe doe ik dit allemaal samen met mijn werk?’

Deze vragen gaan niet samen met mijn verantwoordelijkheidsgevoel. Op privégebied en werkgebied wil ik alle ballen omhoog houden. Tevens wil ik alles 100% goed doen en onder controle hebben. Ben jij ook zo’n type?

Werken en zwanger

Er verandert tijdens je zwangerschap veel in je hoofd. Mijn verantwoordelijkheidsgevoel wordt op scherp gezet. Op werkgebied merk ik dit extra. Ik werk als docent op een ROC. De dynamische dagen in het onderwijs plus de zwangerschap ervaar ik als pittig. Het werken kost nu nog meer energie dan voorheen.

Je grenzen aangeven

Mijn mini ben ik dankbaar. Ik heb geleerd om mijn grenzen aan te geven op werkgebied zonder mij schuldig te voelen. In het begin van de zwangerschap was ik op dezelfde voet bezig als normaal. Het leveren van 200% energie op werk en privé resulteerde in 0 energie in het weekend.

Het aanstaande moederschap geeft mij mee dat je al vanaf het begin je grenzen moet aangeven. Je mini blijft groeien in je buik, plus de energie die mijn werk vraagt is geen fijne combinatie. Lesgeven, schakelen, enthousiast zijn en energie geven? Hoe ga ik dit overleven?

Een stapje dichter bij het moederschap

Moeders: ik raad jullie aan om een gesprek aan te vragen met je werk. Ik heb dit gedaan en na het gesprek was ik opgelucht. Een trotse aanstaande moedergevoel kwam er bij mij op. Voor mijn mini heb ik voor rust gezorgd. YEAH, een stapje dichter bij het moederschap. Mijn vriend grapt vaak met ‘je bent nog geen mama, pas in mei’. Nee hoor, dames!!

Dit is een oproep voor alle aanstaande mama’s

We zijn al mama van onze mini ook al is de mini nog niet geboren. Alle beslissingen die je nu maakt hebben invloed op je baby. Volg daarin je gevoel en luister naar je lichaam. Ik vertrouw maar op dat de vragen beantwoord worden gaande weg. Die onvoorwaardelijke liefde groeit met de week, net als de mini en dus groeit ook mijn vertrouwen. Heb jij zin in het aanstaande moederschap?

Liefs, Nienke

Meer Gastblogs