Connect
To Top

Mama Rianne: Review HelloFresh Box met lekkere, gezonde en verrassende recepten

Uitpakken. Koken. Eten; Klinkt perfect toch? Hoe leuk is het als het dan ook nog eens gezond kan zijn? Wij mochten een driedaags pakket van HelloFresh uitproberen. Wat ik erg fijn vind, is dat je keuze hebt uit diverse soorten boxen. Wij hebben via babystraatje.nl onze gezinssamenstelling doorgegeven en daar is de box op afgestemd. Wil je weten wat ik van de HelloFresh Box vond? Lees dan snel verder.

hellofresh review box mama rianne koken familie

De bezorging van de HelloFresh Box

HelloFresh ontwikkelt wekelijks lekkere, gezonde en verrassende recepten en doet alle boodschappen voor je. Aan het begin van de week wordt de HelloFresh Box – met recepten en alle verse ingrediënten voor 3 tot 5 maaltijden – bij je aan de deur bezorgd.

Via een sms werd ik op de hoogte gehouden wanneer de bezorger langs zou komen, dit klopte op de minuut; ik hou ervan! Het pakket was goed gekoeld, gestructureerd per dag ‘verpakt’ in een papieren zak en de recepten zijn in een envelop gebundeld. In de box zaten de ingrediënten voor de volgende 3 gerechten:

– Farfalle met spinazie-preisaus
– Aziatische kip in een roomsaus met bloemkoolrijst
– Vergeten groenten uit de oven

hellofresh review box mama rianne koken

Dit vonden mijn kinderen en ik van de HelloFresh maaltijden

Bij het zien van de afbeeldingen begon ik al te smullen! Mijn creaties waren nou niet bepaald hashtag-proof, maar gelukkig zegt dat niks over de smaak. Mijn twee kinderen hebben met de pot meegegeten en dit zijn de resultaten:

Onze oudste heeft erg genoten van de bloemkoolrijst en er is een pastawereld voor haar open gegaan! Ze wijkt tegenwoordig uit naar andere vormen pasta, zoals de vlindertjes. Het gerecht Farfalle met spinazie-preisaus was dan ook een feestje! Ze is een ietwat moeilijke eter, want ze is een peuter, allergisch voor alles wat groen(te) is en als de doperwten tegen de rijst aan rollen is het huis te klein. Maar “als ze vier is, eet ze alles”, de woorden van de peuter her self.

Onze jongste (14 maanden) daarentegen eet alles wat los en vast zit, maar we hebben de pepers wel achterwege gelaten zodat zij het prakje mee kon eten.

hellofresh review box mama rianne koken familie

In de app zijn trouwens ook meer mogelijkheden te vinden die passen bij elke gezinssamenstelling. Ik zou nog wel eens een ander soort box willen proberen. De terugkerende rode peper is perfect te gebruiken als je van pittig eten houdt.

hellofresh review box mama rianne koken

HelloFresh is een goed concept met kakelverse producten

Al met al vind ik HelloFresh een goed concept met mooie producten. Mocht je inspiratieloos zijn of het lastig vinden om nieuwe dingen te proberen, dan helpt HelloFresh je een handje! Zo zou ik niet zo snel de ‘vergeten groenten’ uit het schap trekken (het zijn niet voor niks vergeten groentjes he), maar door dit gerecht komen ze heus vaker in mijn oven te liggen!

Daarnaast is het ideaal dat je niet na hoeft te denken over een recept. Boodschappenlijstjes zijn bijna overbodig en het zeulen met een boodschappentas al helemaal; De producten worden nog net niet kakelvers in je koelkast gelegd.

hellofresh review box mama rianne koken

Het gemak van boodschappen bezorgen

Gezien wij door medische redenen tijdens mijn laatste zwangerschap over zijn gegaan op bezorging van de boodschappen, is die laatste al mooi doorgestreept. Daarnaast doe ik vanaf de bank de hele week de boodschappen en zal ik zo niet heel snel iets essentieels voor een gerecht vergeten (ik zeg dus bewust; niet heel snel… want ook ik sta nog steeds wel eens een ‘bietenrisotto’ zonder bietjes te maken).

hellofresh review box mama rianne koken

HelloFresh past in mijn chaotische leven

Ik vond het erg leuk om dit concept eens uit te mogen proberen en ik denk zeker dat ik nog wel eens een box bestel. Dit zal voor mij niet structureel zijn, omdat wij het gemak van de bezorging al hebben. Ik plan mijn maaltijden niet ver vooruit, omdat ik graag de spontaniteit erin houd. Zo trek ik vaker de koelkast open om een gerecht bij elkaar te sprokkelen.

TIP! HelloFresh korting

Krijg nu tijdelijk 50% korting op je eerste maaltijdbox van HelloFresh!

 

hellofresh review box mama rianne koken

Een dik pluspunt van dit concept vind ik dan ook dat je niet vast komt te zitten aan een structurele bezorging of “wurgcontract”. HelloFresh is flexibel en past in mijn chaotische leven. Geen kat in de zak dus! P.s. De kat heeft genoten van haar nieuwe mandjes haha!

TIP! Krijg nu tijdelijk 50% korting op je eerste maaltijdbox van HelloFresh! Bekijk hier alle info >

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HelloFresh.

Meer Gastblogs