Connect
To Top

Mama Thirza: Met mijn gezin op vakantie naar Landal Aelderholt

Mijn vriend besloot in augustus 2018 zijn eigen zaak te openen. Een restaurant in het centrum van Zaandam. Een droom van hem die ik zag uitkomen terwijl mijn buik verder groeide met daarin ons tweede kindje. In september 2018 beviel ik en snel daarna moest hij weer aan het werk. Dat we hem minder zouden zien wist ik van te voren, dat het zo zou tegenvallen niet. Ik mis hem enorm en voel me vaak een alleenstaande moeder. Hij werkt veel, 6 dagen per week en de dag dat hij er is werk ik. Dat we uitgenodigd werden door Landal Aelderholt kon niet op een beter moment komen. We konden als gezin weer even opladen!

Review Landal Aelderholt

Op autovakantie

Eerder dit jaar reden we weg van huis richting Aalden. Iets waar ik naar uitkeek want ik ben gek op roadtrips. De rit duurde 2 uur en ik had de achterbank zo gezellig opgevuld dat ik bijna jaloers werd op de zitplekken van de kinderen. Als kind gingen we altijd op autovakanties, dit omdat mijn vader vliegangst heeft. Ik heb dit nooit als iets vervelends ervaren en vond het juist gezellig! Daarom riep ik vorig jaar meerdere malen dat ik dit jaar perse op autovakantie richting Italië wilde.

Ik moet zeggen na deze rit van 2 uur dat ik daar toch op terug ben gekomen. Rebel sliep een groot gedeelte maar vond het wakker achterin zitten niet zo leuk als ik hoopte. En Noah besloot helemaal niet te slapen en kon zich ook iets minder vermaken. Normaal ben ik gek op haar gezang maar als je 1 uur lang ‘we zijn er bijna’ in een hoog kinderstemmetje achter je hoort ben je er op een gegeven moment ook wel klaar mee.

Landal Aelderholt review mama

Review Landal Park Aelderholt

Landal Aelderholt

Na een rit van 2 uur reden we de omgeving van Aalden in die rijkelijk gevuld is met bomen. We hadden mazzel want het was prachtig weer deze dagen! Het Landal Aelderholt park heeft verschillende accommodaties die variëren in aantal personen en luxe. Wij hadden het huisje 6B. Een huis voor 6 personen met 3 slaapkamers en een badkamer met ligbad.

Alles was netjes en er werd goed rekening gehouden met de kinderen. Zo hadden we twee campingbedjes gekregen, een kinderstoel en er stond ook een babybadje klaar. Recht tegenover ons huisje was een speeltuin waar we zonder zorgen Noah konden laten spelen. Auto’s mogen het park op maar er mag er maar één bij het huisje staan en de wegen die aangelegd zijn lagen ver van de speeltuintjes af.

Landal Aelderholt in Aalden review

Landal Aelderholt review mama

Landal activiteiten

De voorpret voor onze minivakantie begon al een paar weken van te voren. Landal heeft namelijk een app waar je je vakantie in kan voeren. Je kan zo zien welke activiteiten er zijn en als je er eentje wilt bijwonen kan je deze opslaan en zo heb je een eigen agenda met alle activiteiten bij de hand. Zo wist ik al van te voren dat we op dinsdagavond de minidisco wilde bezoeken met Noah. En dat er op woensdag voorgelezen werd. De app laat zien welke activiteiten er op het park zijn maar ook daarbuiten. Zo zijn we 1 dag naar Emmen gereden om een wijntje te drinken en een ijsje te eten.

Landal Aelderholt review

Review Landal Aelderholt

Een zes personen huisje

In de avond als de kinderen lagen te slapen konden wij spelletjes spelen, maar we hebben ook een film gekeken. Want hoewel het lekker weer was, was het nog niet warm genoeg om voor het huisje na te genieten van de dag. Omdat we een zes personen huisje hadden, hebben we mijn schoonouders een dag uitgenodigd. Die bleven ook slapen en daar zijn we gezellig mee het park overgegaan.

Review Landal Aelderholt

Landal Aelderholt in Aalden review

Het zwembad en speeltuin

‘S ochtends hebben we gezwommen. Het zwembad is kindvriendelijk en omdat we een beetje op tijd gingen hadden we het zwembad bijna voor onszelf. Het park heeft ook een grote speeltuin die leuk zijn voor jong en oud. Daaraan vast zit het horeca gedeelte dus we konden lekker met een bord bittergarnituur kijken naar onze spelende dochter. In het restaurant waar we niet hebben gegeten hebben we wel laat in de middag gebruik gemaakt van het kinderbuffet.

Mijn schoonmoeder had heerlijk lasagne gemaakt en aangezien onze dochter nu in de ‘ik eet niks, behalve patat en pannenkoeken’ fase zit, kwam het buffet als geroepen. Het is letterlijk een buffet op kinderhoogte, gevuld met minifrikadellen, patat, en poffertjes. Maar ook met worteltjes en komkommer. Daarnaast staan er ook drie smaken ijs op het menu en mogen ze van dit allen onbeperkt gebruik maken. Je begrijpt dat onze dochter haar bord drie keer rijkelijk heeft gevuld. En het was niet alleen Noah die ervan gegeten heeft… haha!

Review Landal Park Aelderholt

Landal Aelderholt review

Indoorspeelparadijs, minidisco en Bollo

De minidisco was Noah’s favoriet, de mascotte Bollo vond ze in het begin nog wat spannend maar daarna durfde ze hem zelfs aan te raken. Ze heeft gedanst en gezongen. En ik genoot extreem van hoe zij genoot. De minidisco wordt gehouden in een grote zaal vol speelattributen: het indoorspeelparadijs. Een soort darteldome, klimmen en klauteren voor de jonge kids. Maar ook voor de allerkleinste was een gedeelte met ballenbak en zachte speelplekjes.

Review Landal Park Aelderholt

Landal Aelderholt review

Wij hebben genoten

Wij hebben enorm genoten van deze dagen met elkaar. Het is zo belangrijk om leuke dingen te blijven doen, vooral als je elkaar weinig ziet door bijvoorbeeld werk. Dit was een mini vakantie niet al te ver van huis maar net ver genoeg om even niet aan alle bergen was van thuis te denken…

Landal Aelderholt review mama

The following two tabs change content below.

Meer Gastblogs