Connect
To Top

Je baby beschermen tegen de zon, hoe doe je dat?

De zon schijnt de laatste weken volop en er is niets lekkerder dan heerlijk buiten genieten met je kleintje. Uiteraard wil je je baby wel zo goed mogelijk beschermen tegen de zon, dat heerlijk zachte babyhuidje is immers nog erg kwetsbaar. Maar hoe bescherm je je baby eigenlijk tegen schadelijke Uv-straling?

Je baby beschermen tegen de zon

Gevoelig voor verbranden

De huid van je baby is erg gevoelig voor verbranden. Iets wat koste wat het kost voorkomen moet worden omdat dit op latere leeftijd huidkanker kan veroorzaken. Omdat de huid van je baby snel groeit en nog erg dun is, is deze veel gevoeliger voor de schadelijke gevolgen van Uv-straling. Onbeschermd mogen baby’tjes eigenlijk maar 5 minuten in de zon, iets wat erg lastig kan zijn op die mooie zomerse dagen.

Zorg voor schaduw

Volgens het KWF is het het beste om kleintjes tot één jaar helemaal uit de zon te houden. Pas daarna kan je je kindje langzaam laten wennen aan het directe zonlicht. Tot die tijd is het dus belangrijk dat er voldoende schaduw is waarin je kindje onbezorgd kan spelen. Een zweefparasol kan in dit geval uitkomst bieden. Zweefparasols zijn verkrijgbaar in verschillende maten en bieden schaduw waar je maar wilt. Er zijn zweefparasols met een verrijdbare poot aan de zijkant, maar ook zweefparasols die aan de wand bevestigd kunnen worden. Op deze manier kunnen jij en je kleintje onbezorgd van het buitenzijn genieten zonder dat jullie gehinderd worden door een onhandige poot.

baby beschermen tegen de zon

Blijf smeren

Alhoewel een goede zweefparasol een groot deel van de Uv-straling tegenhoudt, beschermt geen enkel doek 100% tegen de zon. Zorg er dus altijd voor dat de huid van je baby goed ingesmeerd is en bescherm de kwetsbare huid in zijn nek en op het hoofd met een petje of babyhoedje. Gebruik altijd een zonnecrème met een hoge factor die speciaal geschikt is voor baby’s. Goedkope zonnebrandcrèmes bevatten regelmatig schadelijke stoffen en daar wil je je kleintje (en jezelf) natuurlijk niet aan blootstellen. Ook is het belangrijk om de vochtbalans van je kindje op peil te houden. Zorg er dus voor dat hij genoeg drinkt en bescherm ook de oogjes met een zonnebril met CE keurmerk. Bang iets te vergeten? Maak dan een checklist voor jezelf voordat je in de zomer met je kleintje. Zo weet je zeker dat je niks vergeet en kunnen jullie straks heerlijk genieten van de zonnige zomerdagen!

TIP! Zwangerschap en Zorgverzekering 2021

Ben je zwanger? Bekijk nu dan goed naar je zorgverzekering voor 2021. Kraamzorg, het kraampakket: van welke vergoeding kun jij gebruik maken?

Let op! Je kunt t/m 31 januari 2021 overstappen van zorgverzekeraar.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Musthaves