Connect
To Top

Een bruiloft met kinderen regel je zo

Er is een uitnodiging voor een huwelijk op je deurmat gevallen. Enorm leuk natuurlijk en een hele eer dat jij erbij mag zijn. Maar wat doe je met de kleintjes? Neem je ze mee, is dat gewenst of juist niet? Staat er niets over op de uitnodiging dan kun je zelf de afweging maken: ben je er de hele dag bij, dan wil je misschien wel graag je kinderen meenemen. Bezoek je alleen de receptie, dan kun je gerust je jonge kinderen thuis laten.

bruiloft met kinderen

Kinderen zijn welkom!

Zijn jonge kinderen welkom of niet? Is dit wel het geval, dan wil dit natuurlijk nog niet zeggen dat jij je er 100% gerust over voelt. Jouw kind is misschien net even wat sneller uit zijn doen dan andere jonge kinderen. Krijg jij al klotsende oksels bij het idee dat jouw kind zich dient te gedragen tijdens een bruiloft, dan kunnen we je nu alvast zeggen dat je écht niet de enigste bent! Zijn jonge kinderen welkom, dan is het fijn als het bruidspaar wat leuks voor hen heeft georganiseerd!

Als bruidspaar een kindvriendelijke bruiloft organiseren

Jonge kinderen en bruiloften: het lijkt op het eerste gezicht gewoon géén goede combi. Niet voor niets wordt er soms zelfs verzocht om jonge kinderen thuis te laten. Willen jullie als bruidspaar juist wel dat alle kinderen welkom zijn, dan kun je hier leuke dingen voor organiseren! Bovenal is het natuurlijk belangrijk dat jullie trouwen op een kindvriendelijke locatie, waar ruimte is voor kinderen en waar zij ook een stuk vrijheid kennen.

Organisatie kindvriendelijke bruiloft

Natuurlijk hoort er iets voor de kleinsten georganiseerd te zijn! Tijdens diverse momenten, zoals tijdens de huwelijksceremonie, kun je als bruidspaar de leukste dingen organiseren voor kinderen!

Zorg dat de kinderen in een feestelijke ruimte worden opgevangen die niet pal naast de ruimte gelegen is waar jullie trouwen! Jonge kinderen gillen nu eenmaal net wat vaker, of barsten in huilen uit.

Wat kun je organiseren voor de kleinsten?

  • Organiseer minimaal 2 begeleiders voor de kinderen; desnoods huur je 2 personen in met ruime ervaring.
  • Zorg voor entertainment, zoals een poppenkast optreden, de aanwezigheid van een clown, of goochelaar!
  • Een ballenbak en/ of springkussen wil het ook enorm goed doen: hier houd je kinderen wel even mee zoet!
  • Organiseer rustmomenten; gezamenlijk eten, maar ook een mooie kleurplaat maken voor het bruidspaar.
  • Zorg voor slaapplekken, zodat de allerjongsten hun middagslaapje kunnen houden.

Picture perfect!

Kinderen zorgen voor veel levendigheid tijdens de bruiloft en zijn vaak helemaal ongefilterd, lekker zichzelf. Dit levert soms ontroerende en lieflijke momenten op! Leg ze vast op foto. Samen met kinderen -misschien ook wel jullie eigen kinderen- wordt het een stralende dag! Laat mooie trouwfoto’s maken met (jullie eigen) kinderen; de bruid in haar mooiste, meest stralende trouwjurk en de bruidegom in zijn Rietbergh (Rietbergh.com) pak: niets staat jullie geluk nog in de weg!

Meer Musthaves