Connect
To Top

Wat zijn goede handdoeken?

Met je juiste handdoeken maak je niet alleen jezelf droog, maar heb je meteen een mooie eyecatcher voor in je badkamer te pakken. Ook haal je met de juiste handdoeken een stukje wellness in huis. Zeg nou zelf: er is toch niets lekkerder dan handdoeken in hotelkwaliteit waarmee je jezelf of mini-me na een ontspannende douche het liefst helemaal in zou willen pakken? Welke handdoeken kun je het beste kiezen en hoe houd je je handdoeken mooi (en zacht)? We vertellen je er alles over, lees snel verder!

handdoeken wat zijn goede

Een handdoek maakt of breekt je badkamer-experience

Als je net heerlijk hebt staan douchen en je stapt uit de douche om vervolgens een harde handdoek in ondefinieerbare kleur aan te treffen, ervaar je waarschijnlijk geen yes-moment. Hoe anders is dat als er een heerlijke, zachte handdoek in jouw lievelingskleur op je ligt te wachten? Vaak denken we er niet over na, maar een badhanddoek van goede kwaliteit die ook nog eens mooi uitkomt in je badkamer draagt bij aan het ervaren van (klein) levensgeluk. Met de juiste handdoek tover je zelfs de meest saaie badkamer om tot home-spa.

handdoeken voor badkamer

Zachte kwaliteit voor een dito prijsje

Zachte handdoeken van goede kwaliteit hoeven helemaal niet duur te zijn. Bij de HEMA scoor je handdoeken in zware kwaliteit voor een superlicht prijsje. De mooie HEMA handdoeken zijn verkrijgbaar in allerlei trendy kleuren. Van terra, oudroze, lichtgroen, okergeel en taupe tot lichtgroen, felblauw of wit. Zo zorg je op een eenvoudige manier voor de juiste pop of colour en gun je jezelf en je badkamer een upgrade.

handdoek goede kwaliteit

De ideale handdoek

Een handdoek in goede kwaliteit is een investering waar je nog lang plezier van hebt. Maar wat zijn nou dingen om op te letten bij de aanschaf? In de eerste instantie zie je het niet altijd duidelijk, maar er is vaak een groot verschil in kwaliteit. In het ideale geval pluist een handdoek niet en is-ie goed wasbaar. Natuurlijk moet een fijne handdoek naast zacht ook nog eens absorberend zijn. Voor je kleintje gebruik je in het begin nog hydrofiele doeken maar als ie wat ouder is, is het ook voor je mini-me fijn om te genieten van een zachte handdoek.

handdoeken welke moet ik kiezen

Handdoeken kopen waar op letten?

Als je op zoek bent naar een handdoek die zacht en absorberend is, kun je het beste kiezen voor handdoeken van 100% katoen. Let ook op de dichtheid. Zie je termen als hotelkwaliteit, zware kwaliteit of extra zware kwaliteit staan? Dit zijn geen loze spreuken, maar indicaties die iets zeggen over de dichtheid van het katoen. Hoe ‘zwaarder’ deze is, hoe beter de kwaliteit.

Probeer in ieder geval te kiezen voor een dichtheid van 500 GSM of meer. GSM geeft het gewicht in katoen aan en wil in dit geval zeggen dat er minstens 500 gram katoen per vierkante meter is gebruikt. Zo weet je zeker dat je een stevige handdoek te pakken hebt. Als je wil gaan voor een handoek in hotelkwaliteit, kun je het beste kiezen voor een handdoek met 600 GSM.

handdoeken hema

Het zijn de kleine dingen die het doen

Ook voor handdoeken geldt dat goedkoop vaak duurkoop is. Ook al zie je op het eerste gezicht misschien het verschil niet, na een aantal wasbeurten is het verschil in kwaliteit vaak pijnlijk duidelijk. Als je een goede badhanddoek scoort, gaat deze jarenlang mee en blijft-ie – met de juiste verzorging – ook na veelvuldig gebruik net zo zacht als op de eerste dag. Zeker als je deze 12 tips om het beste uit je handdoek te halen ter harte neemt. Een goede handdoek is een investering waar je (met je gezin) elke dag opnieuw weer plezier aan beleeft!

Meer Musthaves