Connect
To Top

Makkelijk en snel je geboortekaartjes sturen

Ben je op zoek naar een geboortekaartje en wil je die het liefst zo snel en makkelijk mogelijk versturen? Mailbook is een gratis adresboek waarmee je online adressen van je vrienden, familie en collega’s verzamelt. Bovendien kun je er ook etiketten voor enveloppen bestellen, zodat jij je geboortekaartje heel snel per post verstuurt. Wil je weten hoe dit in zijn werk gaat? Lees dan snel verder.

Makkelijk je geboortekaartjes sturen

Naar wie stuur jij een geboortekaartje?

Jouw kersverse geboortekaartje stuur je waarschijnlijk naar familie en vrienden. Daarnaast ook eventueel naar collega’s, kennissen, sportverenigingen of stichtingen. Het is persoonlijk hoeveel kaartjes je bestelt en naar wie je deze stuurt. Vind je dit lastig? Wat helpt is om eerst een lijst te maken van de personen die dichtbij je staan. Zo hoef je niet bang te zijn dat je overbodig veel kaartjes bestelt of juist te kort komt.


Zo verzamel je alle adressen

De volgende stap is het verzamelen van alle adressen. Gelukkig hoef je die niet zelf in te vullen. Via Mailbook deel je een link met je contacten via bijvoorbeeld Whatsapp of e-mail. Iedereen die deze link van jou ontvangt heeft de taak om zijn of haar adresgegevens in te vullen. Als dat is gebeurd, ga je in Mailbook aan de slag met adresetiketten voor de enveloppen. Het zelf schrijven adressen is niet aan te raden, omdat een schrijffoutje snel is gemaakt. Stel je voor dat je de verkeerde postcode opschrijft, dan is de kans groot dat je geboortekaartje nooit arriveert!

Makkelijk snel je geboortekaartjes sturen

Etiketten op enveloppen plakken

Er zijn verschillende mogelijkheden om de adressen op de enveloppen te krijgen. Je kunt met de programma’s Excel of Word adresetiketten uitprinten op labelpapier. Op Mailbook staat duidelijk aangegeven welk papier je daarvoor nodig hebt. De labels zijn rechthoekige stickers die je op de envelop plakt. Alle gegevens worden meegenomen, zoals naam, straatnaam, huisnummer en postcode. Als je niet thuis bent in deze programma’s en of het maken van etiketten, dan kun je de adresetiketten beter bestellen bij Mailbook.

Bestel gedrukte adresetiketten

Bij Mailbook kun je de verzamelde adressen op adresetiketten thuis laten bezorgen. De medewerkers van Mailbook zorgen ervoor dat elk adres goed op het adresetiket staat. Je kunt er ook voor kiezen om direct al jouw geboortekaartjes via Mailbook te versturen. Dat scheelt je ook weer het nodige plakwerk!

Hoeveel postzegels heb je nodig?

Als je de etiketten zelf hebt geprint, dan moet je nog even weten hoeveel postzegels op de envelop geplakt moeten worden. In Nederland is een postzegel voor een kaart met envelop voldoende. Heb je adressen in het buitenland? Plak op de envelop in totaal 3 nationale postzegels of een internationale postzegel.

Je geboortekaartjes makkelijk versturen

Jouw adressen terugzoeken in Mailbook

Twijfel je of alle mensen daadwerkelijk in je adresboek staan? Je vindt de adressen snel terug met de ingebouwde zoekfunctie. Jouw adresboek is standaard gesorteerd op voornaam. Het is ook mogelijk om de volgorde op achternaam, stad of toevoegingsdatum te rangschikken. Zo weet je altijd wat de meest actuele adressen zijn.

The following two tabs change content below.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Musthaves