Connect
To Top

Rolgordijnen voor de babykamer

De babykamer inrichten is een leuke klus. Natuurlijk hoort daar ook de raamdecoratie bij. En dan bedoelen we niet leuke printjes op de ramen (wat ook leuk is), maar gewoon de gordijnen. Wat een supergoed idee is zijn rolgordijnen!

rolgordijnen voor de babykamer

Mooie kleuren

Je hebt waarschijnlijk alles mooi bij elkaar uitgezocht voor de kamer van de nieuwe wereldburger. Het bedje, een ledikantje, behang/verf en de vloerbedekking en ga zo maar door. Een bepaalde kleur, of een bepaald thema is daarbij meestal een uitgangspunt. Rolgordijnen kopen kan in heel veel prachtige kleurtjes, dus je kunt zo ook de gordijnen prachtig matchen met de rest.

Is je kindje al iets ouder, dan kan je ook heel bewust kiezen voor zijn lievelingskleur als uitgangspunt! Zo wordt de peuterkamer echt zijn of haar kamer. Uiteraard zal jij zelf de beslissing moeten nemen bij een babykamer, maar bedenk ook eens wat je na de babytijd gaat doen. Wordt de kamer dan omgetoverd tot een andere kamer? Als je dan nu kiest voor een kleur die voor nu leuk is én voor later, dan kan je tenminste langer van je rolgordijnen genieten.

Lekker donker maken

Natuurlijk is het de bedoeling dat er ook goed geslapen kan worden in een slaapkamer. Omdat slapen in het donker vaak toch wel beter gaat, kan het fijn zijn om de raambekleding zo uit te zoeken dat het ook wel verduisterd. Ook dat kan met rolgordijnen!

Op maat laten maken

Nu denk je misschien dat jouw afwijkende raam hier niet geschikt voor is. Maar daar hoef je niet bang voor te zijn. Je kunt de rolgordijnen gewoon op maat laten maken! Duur? Welnee, er zijn zelfs goedkope rolgordijnen op maat te bestellen. Dus dat hoeft de aanschaf zeker niet in de weg te staan.

Let op!

Let wel op dat de gordijnen kindveilig zijn. Hier zijn speciale Europese normen voor, waar de gordijnen dus simpelweg aan moeten voldoen om als kindveilig weggezet te kunnen worden. Zorg er te allen tijde voor dat ze nooit in de koorden verstrikt kunnen raken. Zet bijvoorbeeld het wiegje of ledikantje nooit zo neer dat de koorden hierin uit zouden komen en je kindje levensgevaarlijk verstrikt kan raken!

Meer Musthaves