Connect
To Top

Met het hele gezin winterkamperen, waar moet je aan denken?

Steeds meer gezinnen kiezen ervoor om in de winter een weekje te kamperen in de skigebieden of gewoon in eigen land. Winterkamperen staat voor veel mooie winterse landschappen waarbij jij je geen zorgen hoeft te maken over de kou. Wil je weten of winterkamperen iets voor jou is? Lees dan vooral verder.

Hele gezin winterkamperen

Geef je caravan of camper een onderhoudsbeurt

Als je in het bezit bent van een caravan of camper, dan rijd je zo weg om te kamperen. Let er wel op dat je altijd eerst een onderhoudsbeurt regelt om veilig de weg op te gaan. Misschien is jouw caravan al een lange tijd niet gebruikt en weet je niet of alles in orde is. Denk hierbij aan het checken van de banden. Weet dat winterbanden in veel Europese landen namelijk verplicht zijn. Ga je naar een gebied waar veel sneeuw ligt? Neem dan sneeuwkettingen mee en laat je goed informeren over hoe je deze bevestigt.

Winterkamperen is lekker warm!

Als je gaat winterkamperen, hoef jij je echt geen zorgen te maken over de gure wind. Want die blijft gewoon buiten, mits jouw caravan goed is geïsoleerd. Goed geïsoleerde caravans herken je vaak aan de kleine raampjes. Zorg er altijd voor dat je een goed en veilig verwarmingssysteem hebt dat makkelijk in onderhoud is. Er zijn meerdere verwarmingssystemen, zoals de combiketel of standaard kachel. Bij twijfel kun je altijd een servicebedrijf inschakelen dat dit voor je controleert. Laat wel altijd frisse lucht binnen om de ruimte te ventileren. Zo voorkom je het risico op koolmonoxidevergiftiging. En hoe je het buiten warm krijgt? Op veel kampeerterreinen is het toegestaan om een kampvuur te maken. Heerlijk om je te warmen of om marshmallows te roosteren.

Met het gezin winterkamperen

Ontdek de omgeving op je fiets


Met de fiets zie je veel van de omgeving en het is nog leuk ook met het hele gezin! Plaats de fietsen eenvoudig op een fietsendrager op de auto en je bent klaar om te gaan. Check van tevoren wel even de toegankelijke fietsroutes, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Vergeet niet om foto’s te maken

Een hert dat in een winters landschap staat of een eekhoorntje dat de boom in schiet. Dit zijn slechts 2 voorbeelden van de natuur zoals die in zijn puurste vorm is. Mocht je een lange wandeling gaan maken, vergeet dan niet om een camera of telefoon mee te nemen met een ingebouwde camera. Zo kun je de mooiste winterse taferelen vastleggen.

Winterkamperen: Alles wat je nodig hebt

Mocht je nog een trekhaak voor je caravan nodig hebben of een fietsendrager voor op je auto, bij een website als Rameder.nl ben je hiervoor aan het juiste adres. Als je niet weet welke trekhaak je nodig hebt, dan kun je op basis van het kenteken de juiste trekhaak kiezen. Enorm handig toch? En als je er gewoon voor zorgt dat je caravan of camper een onderhoudsbeurt krijgt en je alles goed laat checken, dan kun jij met een gerust hart winterkamperen.

The following two tabs change content below.

Laatste berichten van Babystraatje.nl (toon alles)

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Musthaves