Connect
To Top

Tips voor een dagje uit met je baby

Wanneer je voor het eerst met je baby op pad gaat, dan is dit vaak best spannend. Toch is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent. Wat we namelijk vaak zien, is dat de meeste spanning bij moeders voortkomt uit het feit dat ze twijfelen of ze alles wel bij zich hebben en of de plek waar ze naartoe gaan, wel geschikt is voor hun kleine baby. Gelukkig heb je dit dus voor het grootste deel zelf in hand en daarom willen we graag een aantal praktische tips met je delen, voor het geval je nog twijfelt of een dagje uit met je baby wel verstandig is en waar je allemaal rekening mee moet houden. De eerste tip die we je willen geven, is het kopen van een mom bag waarin je alle spullen mee kunt nemen.

Dagje uit met je baby

Kies een babyvriendelijke locatie

Een dagje uit met je baby is er met name voor bedoeld dat je zelf even tot rust kunt komen en je kleintje alvast kennis leert maken met de wereld om hem of haar heen. Het is daarom dus wel belangrijk dat je kiest voor een locatie die geschikt is voor baby’s. Dat houdt eigenlijk niet veel meer is dan een plek waar je je baby makkelijk kunt verschonen, je rustig kunt zitten voor het geven van de fles en wanneer ze wat ouder zijn, ze ook de mogelijkheid hebben om een beetje te spelen voor zover je van spelen kunt spreken bij die kleintjes.

Bereid je goed voor

Om ervoor te zorgen dat je alles bij je hebt wat je nodig hebt, is goede voorbereiding erg belangrijk. Maak een checklist van alle baby benodigdheden die je mee moet nemen, zoals luiers, babyvoeding, extra kleding, speelgoed en eventueel een draagdoek of kinderwagen. Zorg ervoor dat je voldoende voorraad hebt en neem ook wat extra’s mee voor het geval dat. Zo is het voor een dagje naar het strand om een grote strandtas xl mee te nemen voor bijvoorbeeld je handdoeken, zonnebrand en wat lekkers en heb je de mom bag voor de spullen van je baby. Het is namelijk wel handig om dit gescheiden te houden, zodat je overal makkelijk bij kunt en niet alles van je kleine straks onder het zand zit.

Timing is alles

Een dagje uit met je kleine staat natuurlijk al volledig in het teken van de baby. Niet erg, maar des te belangrijker is het om rekening te houden met het ritme van je baby, zodat je zeker weet dat ze ook tot rust kunnen komen op het moment dat ze dit nodig hebben. Stel dat je kleine altijd van 08.00 tot 10.00 uur slaapt, dan is het niet handig om rond een uur of 09.00 in de auto te stappen. Hoe vervelend het soms ook is, je kindje bepaalt eigenlijk alles voor je. Met de juiste voorbereiding zal je merken dat je ook zelf een stuk rustiger bent, waardoor ook je kindje relaxt is.

Meer Musthaves