Connect
To Top

Tips voor een kindvriendelijke keuken

Als je op het punt staat om binnenkort een nieuwe keuken aan te schaffen, dan zijn er behoorlijk wat zaken waar je op moet letten met kleine kinderen in de buurt. Maar ook als je eens wilt weten of jouw keuken kids-proof is, kun jij je voordeel doen met deze tips! Ben je op zoek naar een ideale gezinskeuken in een landelijke stijl? Neem dan eens een kijkje bij deze landelijke keukens. Daar zie je de verschillende stijlen die mogelijk zijn bij elkaar. Landelijke keukens zijn gezellig en huiselijk en hoeven niet klassiek en oubollig te zijn. Je hebt veel verschillende soorten landelijke keukens en je kunt ook kiezen voor een landelijke keuken met een moderne twist. Zo heb je zowel een moderne als gezellige keuken! Nieuwsgierig naar de tips voor een keuken die kidsproof is? Lees dan snel verder.

Een kindvriendelijke keuken Keukenmaxx tips

Laat niets slingeren en ruim op

Ruim altijd zoveel mogelijk op en laat niets hangen over het rand van het aanrecht, zoals theedoeken en elektrische kabels. Leg spullen terug in de kastjes, zodra je deze niet meer gebruikt. Houd scherpe voorwerpen altijd buiten handbereik, zodat je kindje zichzelf niet kan bezeren. Het klinkt allemaal heel logisch, maar in de praktijk gaat dit nog vaak mis!

Dit zijn de tips voor een kindvriendelijke keuken

Maak je fornuis baby-veilig

Probeer er een gewoonte van te maken om de achterste pitten te gebruiken tijdens het koken. Indien je toch gebruik moet maken van de voorste pitten, draai dan de hendels van alle potten en pannen naar binnen. Plaats eventueel een fornuisrekje om het fornuis volledig af te schermen van je kindje.

Hoe maak je een keuken kindvriendelijk

Maak laden en keukenkastjes veilig

In de keuken liggen de gevaarlijkste gebruiksvoorwerpen achter keukenkastjes en lades. Denk hierbij aan schoonmaakmiddelen, messen en vuilniszakken. Het laatste dat je wilt is dat je kleintje hier mee gaat spelen. Kinderen vinden het geweldig om keukenkastjes dicht te gooien. Dit met als gevolg dat de vingertjes er tussen kunnen komen. Wist je bovendien dat kinderen lades als ladders kunnen gebruiken om hoger op te komen? Om dit te voorkomen kun je eens denken aan sloten op keukenkastjes en lades.

Een kindvriendelijke keuken tips

Plaats magnetische sloten

Deze sloten zijn de meest favoriete manier om keukenkastjes babyveilig te maken. Ze zijn niet alleen erg effectief, maar ook erg simpel om te gebruiken.

Tips voor een kindvriendelijke keuken

Waar let je op bij de aanschaf van een nieuwe keuken?

Keukenkastjes en lades zonder grepen zijn veruit de beste oplossing om ongelukjes te voorkomen. Wat betreft nieuwsgierige kinderhandjes die vetvlekken achterlaten: Ga niet voor een hoogglans keuken, want daar zie je alles op.

Tips voor een kindvriendelijke keuken

Kies verder een oven met een dubbele glasplaat, want op deze manier blijft de oven koel van buiten en warm van binnen. Een ander idee is om de oven wat hoger te plaatsen in je keuken. Dit is veilig voor je kinderen en handig voor jou! Deze landelijke keuken heeft de oven hoger geplaatst en is ook nog eens erg mooi!

Als je meerdere keren per dag een flesje moet maken, dan kun je dit het beste doen met een kokend waterkraan. Dit scheelt heel wat tijd en ongelukken zijn uitgesloten dankzij de standaard kinderbeveiliging.

Tips voor een kindvriendelijke keuken

Een kindvriendelijke keuken ontwerpen

Wist je dat je een kindvriendelijke keuken kunt ontwerpen die helemaal past bij jouw stijl? Van landelijke keukens tot industriële keukens die uitgerust zijn met apparatuur van topmerken.

#BabystraatjeAd

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Lifestyle

 • Voor het hele gezin! De HelloFresh familiebox

  Met het heerlijke weer in het vooruitzicht heb je natuurlijk meer zin om in de tuin te relaxen en te eten...

  Babystraatje.nl24 oktober 2019
 • HEMA Summer Sale! Nu tot 50% korting!

  De temperaturen schieten omhoog en de zwembadjes worden massaal in de achtertuin gezet The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten...

  Babystraatje.nl24 oktober 2019
 • Tip: PSikhouvanjou kraamcadeaus en cadeauservice

  Ken jij PSikhouvanjou al? Dit is de online winkel voor speelgoed The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl...

  Babystraatje.nl24 oktober 2019
 • Kies het ideale zwangerschapskussen

  Een zwangerschapskussen wordt gebruikt om het slapen The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl Klik hier en lees...

  Babystraatje.nl24 oktober 2019
 • Geboortekaartje nodig? Lees 5 trends van dit moment!

  Verwacht je in 2020 een kindje? Dan is inspiratie voor geboortekaartjes vast welkom The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten...

  Babystraatje.nl24 oktober 2019