Connect
To Top

Dit moet je weten over het dragen van een voedingsbeha

Ben je van plan om borstvoeding te geven en denk je erover om een voedingsbeha aan te schaffen? Maar heb je geen idee wat een voedingsbeha is of wanneer je deze het beste kunt dragen? Lees dan snel verder om te weten waarom je niet zonder voedingsbeha kunt!

Waarom een voedingsbeha?

Een voedingsbeha is onmisbaar als je borstvoeding geeft. Je kunt namelijk met één hand de bh-cup openmaken en je baby aanleggen. Met een gewone beha is het een behoorlijk gedoe om de beha uit en aan te trekken.

Hoe werkt een voedingsbeha?

De cups van een voedingsbeha maak je los met een clipje dat vastzit aan het schouderbandje. Zo kun je de voorkant van een cup openklappen, terwijl de rest van de beha op zijn plek blijft zitten. Je blijft dus steun houden. Je hebt keuze uit voedingsbeha’s met of zonder beugels. Als je ’s nachts een voedingsbh wilt dragen, draag er dan een zonder beugels. Zo krijgt de huid namelijk de tijd zich te herstellen.

Wist je dat?

Een voedingsbeha er tegenwoordig echt niet meer saai of suf uit hoeft te zien. Deze niet voorgevormde voedingsbh Aditi is bijvoorbeeld super vrouwelijk en ook nog eens gemaakt van zacht materiaal.

Wanneer draag je een voedingsbeha?

Een voedingsbeha heb je nodig op het moment dat je borstvoeding gaat geven, dus direct na de bevalling. Toch is het wel handig om een voedingsbeha al op tijd in huis te hebben, zodat je deze al tijdens je zwangerschap kunt dragen.

Wist je dat?

Je cupmaat vrijwel hetzelfde blijft zolang je borstvoeding geeft? Je loopt dus niet het risico dat de beha snel niet meer past.

Waar moet je op letten als je een voedingsbeha koopt?

Zorg dat je de beha altijd goed past. Je wilt niet thuis voor de verrassing komen te staan dat hij te strak zit en knelt. Laat de verkoopster beoordelen of je de juiste maat aan hebt. Probeer ook of je de beha-cups met één hand kunt openen. Probeer voedingsbeha’s met en zonder beugel, want dan weet je wat het verschil is.

Tot slot

Het geven van borstvoeding is een heel mooie en onvergetelijke ervaring. Toch kan het zijn dat het jou om bepaalde redenen absoluut niet bevalt. Bekijk of het geven van borstvoeding iets voor jou is. Na de bevalling kun je ook altijd nog een voedingsbeha kopen. De eerste dagen ligt je grotendeels nog in bed en dan heb je nog geen beha nodig.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Hunkemöller.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer zwangerschapskleding