Connect
To Top

Heb jij last van nesteldrang? Dit is waarom jij dagelijks naar de stofzuiger grijpt

Ben je van origine geen opruimer, maar heb je tijdens je zwangerschap de neiging om het hele huis van boven tot beneden te poetsen? Dan heb jij waarschijnlijk last van nesteldrang. Wil je weten waar dit vandaan komt en wat de belangrijkste kenmerken zijn? Lees dan snel verder.

stofzuigers vergelijker van knibble

Nesteldrang, waar komt het vandaan?

Nesteldrang komt zowel voor bij dieren als bij mensen. Denk bijvoorbeeld aan een vogeltje dat een nestje bouwt om een veilig onderkomen te bieden. Nesteldrang is de drang om schoon te maken, op te ruimen en in te slaan. Veel vrouwen gaan tijdens de nesteldrang nieuwe schoonmaakapparatuur, zoals een stofzuiger kopen. De eerste symptomen van nesteldrang beginnen vaak een tot anderhalve maand voor de bevalling. Alles moet dan klaar zijn voor de komst van de baby.

vergelijker stofzuigers knibble

Een logische verklaring

Er is geen wetenschappelijk hard bewijs voor nesteldrang, maar als we kijken naar vroeger, dan is er wel een logische verklaring mogelijk: In de prehistorie moesten vrouwen de grot waarin ze woonden schoonmaken en materiaal verzamelen voor de komst van de baby. De mannen waren namelijk altijd op jacht. Omdat we tegenwoordig de luxe hebben om alles te kopen, hebben de meeste vrouwen alles al in huis rond de zevende maand van de zwangerschap.

knibble vergelijker stofzuigers

Zwangerschapsverlof

Het is in Nederland gelukkig goed geregeld met het zwangerschapsverlof voor de vrouw en de partner. Een zwangere vrouw heeft in Nederland recht op 16 weken zwangerschapsverlof rond de geboorte van haar kind. Vanaf dit jaar krijgt de partner vijf dagen verlof (voorheen twee dagen) en in 2020 zijn de plannen om dit te verhogen naar vijf weken. Een vrouw hoeft er deze tijd niet alleen voor te staan, want de partner kan tegenwoordig meer in huis doen. Het ‘jagen’ is namelijk niet meer nodig.

vergelijk stofzuigers met knibble

De belangrijkste kenmerken van nesteldrang

Niet iedere vrouw hoeft last te krijgen van nesteldrang, Het kan ook zijn dat je er weinig van merkt. Dit kan ook weer per zwangerschap verschillen.

  • Een belangrijk kenmerk van nesteldrang is het perse moeten opruimen en schoonmaken. Babykleertjes worden voor de tweede keer gewassen, gestreken en gevouwen. Het babykamertje is volledig ingericht en wordt meerdere keren opgeruimd, gestofzuigd en schoongemaakt. En waarom? Wij vinden als moeders dat de baby een schone leefomgeving verdient. Bovendien is je pasgeboren kindje vooral in het begin vatbaar voor bacteriën en virussen. Alles moet dus perfect schoon zijn!
  • Daarnaast weten we dat er behoorlijk wat kraambezoek over de vloer gaat komen en we willen niet de indruk wekken dat er geen tijd is geweest om de boel schoon te houden.
  • Tijdens de zwangerschapsverlof heb je eenmaal maar tijd. Dus waarom dan niet nog een keer poetsen?

knibble stofzuigers vergelijker

Ben jij goed voorbereid op de nesteldrang?

Mocht je tijdens de zwangerschap kenmerken vertonen van nesteldrang, dan is het een goed idee om alle schoonmaakapparatuur eens onder de loep te nemen. Heb je een nieuwe stofzuiger nodig, maar wil niet teveel betalen? Op de website van Knibble vergelijk je de beste aanbiedingen van meer dan 170 webshops. En niet alleen stofzuigers, maar alle elektronicaproducten.

#BabystraatjeAd
The following two tabs change content below.

Meer zwangerschapskwaaltjes