Connect
To Top

Mama Agnes: Wat wordt ons zoontje snel groot! Alleen die tuitbeker, die wil hij niet…

Oh wat wordt je groot. Inmiddels ben je bijna 19 maanden oud en 9650 gram en 79 cm lang. Volgens mij is dat gemiddeld nog best klein, maar ik vind je al heel groot!

De tuitbeker van mijn kleine spruit-4

Afgelopen week zijn we bij de kinderarts geweest. We waren hier in mei ook geweest omdat het toen leek dat je iets achter liep wat betreft je grove motorische ontwikkeling. In mei had je nog moeite met kruipen, vooruit tijgeren en zelf gaan zitten & staan. De kinderarts maakte zich destijds niet enorme zorgen, maar wilde wel dat we terug zouden komen om je ontwikkeling goed in de gaten te kunnen houden.

Je hebt de stempel ‘goedgekeurd’ gekregen 🙂 En dat verbaasde me ook eigenlijk niet. Want wat heb jij je in de afgelopen maanden enorm ontwikkeld. Je hebt geleerd om te kruipen, om te lopen langs de bank en zelfs om al een aantal stapjes los te zetten. We zijn enorm trots op jou!!

“Dat je groot wordt laat je me dagelijks zien. Het leuke vind ik dat je nu steeds meer begrijpt.”

 

Dat je groot wordt laat je me dagelijks zien. Het leuke vind ik dat je nu steeds meer begrijpt. Als ik het onderste keukenlaatje open doe. En ik vraag je om er een bakje uit te pakken, doe je dat ook. Soms begrijp je niet dat ik maar 1 bakje wil in plaats van 3.

De tuitbeker van mijn kleine spruit-3

Ook bij de was help je me goed. Als ik je (vuile)shirt uittrek en zeg dat die in de wasmand mag, kruip je daar heen. En als je mee mag naar zolder omdat ik de was moet ophangen help je me ook goed. Je vindt het erg leuk om met de wasknijpers te spelen. Ik vroeg je of je de washandjes van het rekje wilde halen. Je leek me niet te begrijpen. Toen ik vervolgens 1 washandje van het rekje haalde en in de wasmand deed, deed jij vervolgens alle washandjes in de wasmand. 1 washandje tegelijk, dus je was wel even bezig. Helemaal niet erg, kon ik mooi zelf de schone (natte) was ophangen.

De tuitbeker van mijn kleine spruit-5

Omdat jij steeds meer begrijpt, zijn wij ook steeds meer bezig met opvoeden. Is het als baby vooral nog verzorgen qua voeding en slapen, nu moeten we ook regels gaan stellen. Hoe klein je ook bent, je probeert ons steeds uit. Dat bleek wel toen ik van jouw lieve leidsters op het kinderdagverblijf hoorde dat jij al heel goed uit een tuitbeker kan drinken. Huh??? Ik heb een heel assortiment tuitbekers/rietjesbekers etc in de kast staan. En regelmatig proberen we je daaruit te laten drinken, jij weigert ALLES behalve de fles.

De tuitbeker van mijn kleine spruit-2

Maar waarom drink je op het kinderdagverblijf dan wel uit de tuitbeker en thuis niet???? Zoals je lieve leidster me vertelde ‘omdat Julian de baas is’….hmm je bent bijna 19 maanden en wil nu al de baas zijn?? Het moment van opvoeden is begonnen. Papa en mama bepalen de regels en niet jij. ‘Doorzetten’ is het sleutelwoord, aldus jouw lieve leidster. Oké, nieuwe stap. Hier gaan we voor.

“Je hebt nu wel heel goed door dat we echt over willen naar een tuitbeker.”

 

En dus kwam het besluit dat jij vanaf nu geen fles meer krijgt. Gelukkig ging de temperatuur wat omlaag, waardoor veel drinken iets minder belangrijk is. Ik gaf je de tuitbeker en jij werd boos. Niet een beetje boos, maar heel hard gillen. Jee wat een geluid komt er uit zo’n klein lijfje. Maar doorzetten en volhouden was mij verteld. Mijn gevoel zei wat heel anders. Maar als ik nu zou toegeven zou het me nooit lukken. Wij zijn jouw papa en mama en opvoeden is onze taak.

Helaas de ochtend dronk je bijna niet. Niet erg, als je dorst krijgt zal je vanzelf gaan drinken.. Ook in de luiers kon ik goed merken dat je bijna niets dronk. Maar niet erg, je krijgt ’s morgens pap van 180 cc melk, na je boterham 150 cc melk (die we nog wel even in de fles aanbieden) en in je eten zit ook vocht. Dus nee je komt niets te kort.

De tuitbeker van mijn kleine spruit-1

De 2e dag besloot je toch al meer te gaan drinken en na 4 dagen leek je gewend aan je tuitbeker. Natuurlijk probeer je nog wel je fles te krijgen, maar je hebt nu wel heel goed door dat je dát niet gaat lukken en besluit dan toch maar uit je tuitbeker te drinken. Je kijkt dan ook heel trots naar ons van ‘zien jullie wel hoe goed ik bezig ben’? En vandaag kreeg ik van jouw lieve leidsters te horen dat je zelfs je melk uit de tuitbeker had gedronken. Dus 3 maal raden waar jij thuis morgen je melk uit krijgt…

Lieverd, soms denk ik Stop de Tijd!! Want je wordt zo snel groot. Maar aan de andere kant wil ik die tijd helemaal niet stop zetten want ik geniet zo enorm van jouw ontwikkeling en verbaas me elke keer weer wat je al kan en begrijpt!!

Meer Gastblogs