Connect
To Top

5 Topuitjes voor een leuke zomervakantie met baby

Nog niet zo lang geleden bevallen van je kleintje? Wat kun je dan doen in de zomervakantie? Deze week lees je tips voor een zomervakantie met een baby en waar je met je baby op vakantie kunt gaan.

5 Topuitjes voor een leuke zomervakantie met baby

Met je baby op vakantie

Met je baby op vakantie gaan is misschien even spannend, omdat je niet weet hoe je baby het zal vinden en hoe hij gaat reageren. Laat een zomervakantie met baby je echter niet afschrikken: het kan heel goed! Voor een volkomen gerust en ontspannen gevoel blijf je het best in Nederland. Je bent dan niet ver van huis en als er iets gebeurt, kun je direct met de auto of trein terug naar huis gaan. Bovendien kun je met je baby op vakantie in Nederland alles gemakkelijk vinden, is er geen taalbarrière en kun je eenvoudig de dokter inschakelen indien nodig.

#1 Vakantiepark (bv. Landal GreenParks en Centerparcs)

Wil je met je baby op vakantie? Kies dan iets binnen Nederland. Ideaal voor een zomervakantie met een baby is een vakantiepark van Centerparcs of Landal GreenParks. Je gaat hier naartoe, zit midden in de natuur voor een ultiem vakantiegevoel, maar hebt toch alle gemakken en allerlei activiteiten binnen handbereik: winkels, restaurants, een zwembad, een speeltuin, kinderboerderij, noem maar op. Ook vakantiepark Witterzomer is een leuke vakantietip. Dit familiepark in hartje Drenthe heeft een prachtige omgeving bij een eeuwenoud bosgebied. In het vakantiepark is van alles te doen voor de kleintjes.

#2 Zwembad (bv. tip van mama Marjon: Plopsaqua)

Geen vakantie geboekt, maar wel vrij? Ga dan bij mooi of minder mooi weer lekker zwemmen. Een zwembad zorgt altijd wel voor een vakantiegevoel. Baby’s kunnen zich heerlijk vermaken in een pierenbadje. En al is het snertweer: in het zwembad is het altijd subtropisch warm. Verwen jezelf en je kleintje met lekkere hapjes (die kun je ook zelf meenemen in handige bakjes) en leuke waterspelletjes. Is het wel mooi weer? Ga dan lekker buiten liggen bij het zwembad met je hele hebben en houden. Vakantiegevoel gegarandeerd! En dat gewoon dichtbij huis. Mama Marjon ging in haar vakantie naar zwemparadijs Plopsaqua (België). Ze vond dit echt het mooiste zwembad ooit. Aanrader voor de vakantiegangers aan de Belgische kust!

Mag een baby in de zon
#3 Park, bos of meertje

Elke stad en dorp heeft wel een parkje, bos of meertje. Als je geen tuin hebt en je wilt toch fijn buiten op het gras of in de zand spelen met je kleintje, ga je gewoon hiernaartoe. Neem een picknickdeken mee, een parasol, wat snacks, drinken, spelletjes, een wipstoeltje, een boek (ook babyboekjes voor je kleintje) en geniet.

#4 Sprookjescamping

Met je kleintje kun je natuurlijk ook altijd gaan kamperen in een (sta)caravan of chalet. Een leuke aanrader is de Sprookjescamping: een camping speciaal voor families met kleine kinderen. Kinderen en baby’s kunnen hier werkelijk hun ogen uitkijken. Er zijn meerdere speeltuinen, waterspeelparadijzen en er is een knutselplaats (sprokkelplaats) waar kinderen vanaf 0 jaar kunnen kleuren, knippen, verven etc. Er is een theater met vermaak en een knuffelhoek voor de kleintjes die het theater te spannend vinden. En alsof er op de camping nog niet genoeg te doen is, zijn er in de omgeving allerlei parken waar je met je kleintje naartoe kunt. Bijvoorbeeld Hellendoorn, Dierenpark Emmen, Slagharen en Plopsa Indoor.

De Sprookjescamping 7Foto: Sprookjescamping

#5 Strandhuisje

Wil je toch echt met je baby op vakantie met zon, zee en strand? Kijk dan eens rond voor een strandhuisje, bijvoorbeeld in Katwijk aan Zee. Een strandhuisje is een klein huisje, midden op het strand, waar je alle nodige faciliteiten hebt (keuken, slaapplaats, zithoekje, badkamer). Als je wakker wordt, stap je zo naar buiten en sta je op het strand waar je kindje heerlijk kan ravotten, terwijl jij op de veranda een tijdschrift leest of puzzelt. Neem voor je kleintje genoeg speelgerei mee, bijvoorbeeld babyboekjes, een schepje en emmertje, een bal, een waterrad of een graafmachine.

Last minutes

Durfde jij nog geen vakantie te boeken, maar begint het nu toch te kriebelen? Wie weet zijn er leuke last minutes bij Landal GreenParks, Centerparcs, Sprookjescamping, vakantiepark Witterzomer waarvan je kunt profiteren. Al ga je maar een weekend of midweekje weg; je bent er dan toch even tussenuit geweest om je batterij op te laden. Je weet dan ook gelijk of het wat is voor een volgende zomervakantie met je baby.

Wat doe jij deze zomervakantie met je kleintje? Deel je ideeën en aanraders met andere mama’s en papa’s!

 

The following two tabs change content below.

Meer vakantie baby