Connect
To Top

Drie keer de kraamweek: bewolkt, maar welke kleur?

Ik heb het drie keer mee mogen maken: de kraamweek. En bij alle drie waren de ervaringen weer heel anders. Bij Stan moest ik helaas na de bevalling worden opgenomen en mochten we de volgende dag naar huis. Er was toen niemand om ons ‘op te vangen’. Dan sta je wel even gek te kijken met een kersvers baby’tje in de maxicosi. Gelukkig arriveerde de uiterst ervaren en lieve kraamhulp een uurtje later. Ik werd heerlijk in de watten gelegd, en dat mocht ook wel want ik lag behoorlijk in de kreukels. Samen deden we Stan lekker in bad en zochten we mooie setjes kleertjes bij elkaar. Elke dag bracht de postbode een lading kaartjes en zo langzaam aan kwam het kraambezoek op gang. Best relaxed allemaal.

Kraamtijd

Geen klik
Toen Elin geboren werd kon ik lekker thuisblijven, héérlijk! Het ging allemaal heel voorspoedig en zonder al teveel kleerscheuren kwam ik er deze keer vanaf. Het spannendste moment was nu hoe Stan op zijn nieuwe zusje zou reageren… Dat ging eerst heel goed, later heel slecht. Laten we het erop houden dat hij wel heel blij was, maar niet goed raad wist met de huiltjes van Elin en dan zelf maar mee ging huilen. Deze kraamweek verliep dus iets turbulenter en ook met de kraamhulp hadden we helaas geen klik. Ze deed alles wel goed maar je kon merken dat ze niet echt betrokken was en zich ook geen raad wist met Stan’s gedrag. Gelukkig trok alles weer snel bij toen er eenmaal een ritme was gevonden en de kraamvisite iets afnam.

Wondervrouw
Bij Aron vond ik het heel belangrijk om de andere twee kids dicht bij me te hebben na de geboorte. Ik wilde absoluut niet dat ze de hele kraamweek bij opa en oma zouden logeren, een gevoel. De bevalling begon om 08.00 uur ’s ochtends dus de kids moesten wel even naar opa en oma maar toen Aron er was kwamen ze eigenlijk direct weer thuis. Onze kraamhulp was echt een Wondervrouw. Wauw wat hebben we veel aan haar gehad! De kraamweek verliep heerlijk inclusief babymassage, badjes, controles, kletsen, alles was een feestje! Wilde Elin niet beneden haar boterham eten? Geen probleem, dan bracht ze twee lunches mee naar boven. Ze haalde Stan zelfs op van school, ik hoefde me nergens zorgen over te maken.

Zo’n kraamweek wens ik iedere pas bevallen vrouw toe!

The following two tabs change content below.

Stephanie

Laatste berichten van Stephanie (toon alles)

Meer Blog