Connect
To Top

Leuke leerzame speelmomenten voor je pasgeboren baby

De prachtige momenten tussen de dutjes en maaltijden door, zijn geweldige periodes om te spelen met je pasgeboren baby. Hier een aantal eenvoudige en leuke manieren om mee te beginnen.

In de derde maand van zijn leven zal je baby een andere levensfase krijgen. Het is het moment waarop het niet langer alleen maar zal eten en slapen. Je kleintje zal langer actief worden tussen de voedingen en dutjes door en dus het perfecte moment om vanaf dan leuke speelsessies in te stellen. Een geweldige tijd om mama en papa beter te leren kennen.

Alleen een speeltje geven en daarna een babbeltje houden van een paar minuten kan ook erg leuk zijn maar probeer meer dan dat te doen. Je kleine baby is pas in een gloednieuwe wereld beland. Een grote wereld vol met nieuwe dingen die je kleintje wil leren kennen. Met bijvoorbeeld een draagzak kun je gezellige tochtjes maken door de huiskamer of bijvoorbeeld buiten in je woonwijk. Dit is een mooi en prachtig moment om nieuwe dingen te ontdekken. Kijk ook eens naar de mooie bloemen daar in de tuin. En wat ruiken ze lekker. Maar ook andere speelmomenten zijn leuk. Zing bijvoorbeeld een liedje of lees een leuk verhaaltje voor.

Verzin gemakkelijke speelmomenten waar je samen met je kleintje van kunt genieten. Je kunt hem ook een soort kleine mini-workshop geven door hem op zijn buik te leggen. Daardoor kan hij meer om zich heen kijken. Dat helpt hem ook gelijk om zijn spieren, armen, schouders, bovenrug en nek te ontwikkelen. Ook een leuk idee is het spiegel moment. Baby’s houden namelijk van spiegels. Ga maar eens met je kleintje voor de spiegel zitten en steek dan je tong uit, beweeg je neus en maak andere grappige gezichten. Vaak zal je kleintje dit dan gaan nadoen. Ook je baby laten ontspannen op zijn speelmat of in zijn bedje met daarboven een draaimobiel kan erg leuk zijn.

Geniet ervan! Er zijn genoeg leuke speelmomenten te verzinnen zonder dat daarvoor veel speelgoed nodig is. Op dit moment geniet je prachtige kleine wonder al van je stem geluid en de leuke gezichtsuitdrukkingen. Veel speelplezier!

Meer Blog