Connect
To Top

Mama Stephanie: Aron lust geen potjes babyvoeding!

In allerlei smaken en samenstellingen zijn ze te koop: potjes babyvoeding. Al voor baby’s vanaf 4 maanden kun je potjes babyvoeding kopen in de supermarkt, hoewel het algemene advies is om te wachten met bijvoeding tot je kindje een half jaar oud is. Ik zelf ben wel eerder begonnen met potjes babyvoeding. Meestal begon ik vanaf 4,5 a 5 maanden met proberen. Vooral bij Stan omdat we toen nog vrij vaak ‘apart’ eten aten en dat toen nog te pittig was voor een baby.

lekker een groente hapje

Stan kreeg dan een potje babyvoeding en wij aten lekkere piri-piri of een ander pittig gerecht. Als ik een keer zelf kookte voor Stan vond hij het vaak niet lekker, dus kocht ik maar weer potjes babyvoeding voor hem. Dit gebeurde eigenlijk ook zo bij Elin dus ik dacht nu weer hetzelfde ritueel te kunnen herhalen bij Aron. Dat ging wel even anders….

Aron lust geen potjes

Met de pot mee
Aron’s eerste echte bijvoeding was gepureerde broccoli. Lekker een stronkje van onze maaltijd (zonder zout) gekookt en een klein blokje aardappel erbij. Aron was toen ongeveer 5 maanden en nog dol op zijn flesvoeding. Het eerste hapje van de broccoli was dan ook geen succes. Hij sabbelde wat op de lepel en trok een vies gezicht. Later probeerde ik fruit en dat ging al beter, lekker zoet natuurlijk! Ik bleef de broccoli hap aanbieden maar in groente had Aron gewoon geen zin. ‘Misschien wil hij wel potjes groente eten’ probeerde mijn man. Dus op naar de appie en heel wat potjes groente voor 4 maanden en ouder gekocht. Voornamelijk bruine bonen met rundvlees en appel want dat leek mij zelf een lekkere combi. Helaas zijn alle potjes babyvoeding halfleeg in de kliko belandt. Aron weigerde en weigert nog steeds ook maar een hap van een potje babyvoeding te nemen. Inmiddels eet hij wel lekker met de pot mee en daar zit af en toe ook wel iets zouts of scherps bij, en dat gaat prima. Het is duidelijk: potjes babyvoeding zijn niet aan hem besteed!

The following two tabs change content below.

Stephanie

Laatste berichten van Stephanie (toon alles)

Meer Blog