Connect
To Top

Mama Stephanie: De 20 weken echo

Voor ons was de 20 weken echo het eerste zwangerschaps ‘bezoek’ aan een andere instantie dan de verloskundigenpraktijk. De 20 weken echo kon namelijk niet door onze verloskundigenpraktijk uitgevoerd worden, we moesten naar een zogenaamd echobureau.

De 20 weken echo
Voordat de 20 weken echo gemaakt werd had ik al wat foldertjes meegekregen van de verloskundige, met informatie over waar ze naar kijken en hoe het in zijn werk gaat. Uit die foldertjes bleek dat ze toch ook wel serieus naar afwijkingen kijken tijdens deze echo. Mijn beeld van de 20 weken echo was eigenlijk altijd meer ‘even leuk baby kijken’. Er komt toch wel meer bij kijken. Daardoor ook wel enigszins nerveus zaten manlief en ik te wachten in de wachtkamer op onze eerste 20 weken echo. Van tevoren hadden we al besloten dat we graag wilden weten wat het zou worden dus het was extra spannend!

het werd een jongen

Gefeliciteerd!
Na lang wachten waren we eindelijk aan de beurt en na wat algemene vragen ging de verloskundige aan de slag. Ze zag direct al heel veel op de 20 weken echo. Het ging zo snel dat we haar amper konden bijhouden en keken alleen nog maar verrukt naar dat kleine, bewegelijke kindje op het scherm. Terwijl we naar ons kindje keken nam de verloskundige de checklist van de 20 weken echo door. Alles wat te meten viel werd gemeten, van bovenbeentje tot neusschotje. Ons kindje slaagde met vlag en wimpel, alles zag er keurig uit! En dan het spannende, leuke moment waarop de verloskundige naar het geslacht van het kindje ging kijken… Gefeliciteerd, jullie gaan een zoon krijgen! Wauw! Helemaal blij met welke uitslag dan ook gingen we naar huis. De 20 weken echo zat erop, alle medische checks klopten en het werd een jongen! Het grote voorbereiden en genieten kon beginnen…

Na de 20 weken echo konden we de babykamer inrichten

The following two tabs change content below.

Stephanie

Laatste berichten van Stephanie (toon alles)

Meer Blog