Connect
To Top

Nijntje viert haar 60ste verjaardag in het theater

Nijntje is jarig! Ze wordt maar liefst 60 jaar. Ze viert haar verjaardag in het theater met een theaterconcert voor de allerkleinsten, met live band. Vader pluis, moeder pluis, oma pluis én haar vriendinnen nina en willemijn zijn op dit moment samen met nijntje (gespeeld door Karin Bos) op tournee.

Nijntje viert feestFoto: Leo van Velzen

De première van ‘nijntje viert feest’ was 22 februari dit jaar in TivoliVredenburg in Utrecht, de stad waar nijntje is geboren. Omdat het feest vorig seizoen zo’n groot succes was, gaat het theaterconcert in reprise. De konijnenfamilie viert nu tot en met januari 2016 in vele Nederlandse theaters groot feest.

Dick Bruna bedacht nijntje in 1955. In de loop der jaren evolueerde nijntje van een stoffen speelgoeddier tot een eigenwijs konijn. Ivo de Wijs vertaalde de verhalen van Dick Bruna naar prachtige speelse als herkenbare liedjes en de onvergetelijke Joop Stokkermans maakte er tijdloos vrolijke muziek bij.

Nijntje viert feest 3Foto: Leo van Velzen

In ‘nijntje viert feest’ horen we de leukste nummers uit de drie eerdere musicals, aangevuld met spiksplinternieuwe feestliedjes van Ivo de Wijs en Henny Vrienten. Deze sprankelende muzikale voorstelling (regie Bruun Kuijt) is een prachtige kennismaking voor jonge kinderen met een écht theaterconcert. Je eerste boek? Dat is nijntje. Je eerste theaterconcert? Dat is ook nijntje.

Voor meer informatie, kaarten en de speeldata kun je hier terecht op de website van het Nationale Theaterkassa.

Accepteer statistieken, marketing cookies om deze video te bekijken.

Meer Blog