Connect
To Top

Webshop Popsjes&Co: Toffe handgemaakte kinder- en babyproducten. Geboortekaartjes, postkaarten en kinderspeelgoed

Elke week brengen we op Babystraatje.nl een webshop onder de aandacht waar leuke en unieke handgemaakte producten te vinden zijn. Want hoe leuk is het om een uniek handgemaakt kraamcadeautje te geven of te krijgen! Vandaag is het tijd voor Popsjes&Co. Een hippe webshop die is opgericht door Lotte. We stelde haar een aantal vragen.

Webshop Popsjes&Co
Wat voor soort webshop is Popsjes&Co?

Popsjes&Co is een webshop met een wisselend aanbod aan producten op kaart-, baby– en kindergebied. Soms maak ik een klein uitstapje naar wat woonitems, maar de hoofdmoot is toch wel geboortekaartjes, postkaarten, (handgemaakt) kinderspeelgoed en andere toffe kinder- en babyproducten.

Hoe is Popsjes&Co ontstaan?
Ik ben Popsjes&Co vanuit een hobby begonnen. Ik schilderde snoezige popfiguurtjes op canvas en na enthousiasme van anderen begon ik ze te verkopen via Facebook. Dit begon steeds beter te lopen en maakte er een heuse webshop bij. Ik schilderde niet alleen meer op canvas, maar ging ook op kleding schilderen, op houten speelgoed en meer. Er kwamen steeds meer producten bij!

Worden alle producten zelf door jou gemaakt?
Tegenwoordig zijn niet meer alle producten door mijzelf gemaakt. Daar heb ik simpelweg door drukte de tijd niet meer voor. De geboortekaartjes zijn en worden echter allemaal wél door mij zelf ontworpen. De postkaarten, posters, flyers en andere grafische items zijn ook volledig van mijn hand. Ook de bedrukkingen op shirtjes, labellapjes en andere producten doe ik nog allemaal handmatig zelf. Ik laat de lapjes en slingers tegenwoordig door lieve mensen maken die daar heel goed in zijn en mij daardoor flink wat tijd besparen!

Hoe ben je bij deze producten gekomen?
De handmade baby- en kinderproducten waren er in het begin al. Na vraag van iemand of ik ook een geboortekaartje kon maken met een Popsje erop ben ik me gaan verdiepen in grafisch ontwerp. Ik heb mezelf de juiste programma’s eigen gemaakt en nu mag ik elke week voor klanten de allertofste geboortekaartjes maken!

Welke producten zijn het leukste om te maken?
Logo’s vind ik erg leuk om te doen en de geboortekaartjes ook! Zeker als ik helemaal met een blanco blad mag beginnen bij een ontwerp naar wens. Dat een klant uiteindelijk helemaal tevreden is met het resultaat, maakt het nog leuker! Maar de gepersonaliseerde shirtjes en lapjes vind ik ook super leuk om te doen! Het is ook heerlijk om eens in de zoveel tijd nieuwe kaarten te ontwerpen voor de shop! Ik vind juist die afwisseling ontzettend fijn!

Wat zijn favoriete producten op Popsjes&Co?
De geboortekaartjes lopen het best. Elke week komen er weer leuke nieuwe opdrachten binnen. Daarnaast gaan de houten handmade bijtringen erg goed, gaan de kaarten hard en op dit moment is mijn allereerste kinderboekje favoriet! Zeker nu ik er een leuk pretpakket van heb gemaakt. Klanten zijn dól op leuke extraatjes!

Webshop Popsjes&Co bijtringelingen

Webshop Popsjes&Co boekje

Kun je een product bestellen met een persoonlijke toevoeging?
Jazeker, bijna alles in de shop is persoonlijk te maken. Bij bijna elk product heb je de optie op ‘een product op maat’ te laten maken. Dat betekend dat je de items kan bestellen die in de shop staan, maar ook een product voor jou op maat kan laten maken. Jij geeft je wensen door en jouw product wordt gemaakt. Vaak met wat over en weer gemail, zodat de wensen volledig duidelijk zijn! Dit kan bij o.a. geboortekaartjes, posters, slingers, shirtjes, labellapjes, knisperdoekjes, knisperpopsjes, vilten knuffeltjes, etc.

Zijn je producten alleen online verkrijgbaar?
Ik heb zelf geen stenen winkel maar een aantal van mijn producten zijn ook verkrijgbaar bij de Conceptstore Twenty15 in Wierden, online bij www.paperbreeze.nl, bij Taartaholics in Ede en nog een paar stenen winkels. Alle producten zijn dan ook beschikbaar voor de wholesale (wederverkoop).

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt met Popsjes&Co?
Ik vond het toch wel een eer om in de AD-weekendbijlage te staan, in de Viva en in de KekMama. Dat maakte me wel erg trots! Ook ben ik door een groot flessenmerk benaderd omdat ze interesse hadden in mijn posters, dat zijn erg leuke dingen! Maar het tofste vind ik nog de mailtjes of Facebook berichtjes die ik krijg van blije klanten. Altijd met een klein persoonlijk berichtje over het product of de service die ik geleverd heb. That makes my day!

Wat zijn de toekomst ideeën en plannen voor Popsjes&Co?
Op dezelfde voet verder gaan. Uiteindelijk zou ik best graag een combi van stenen winkel/kantoorpandje willen. Dit omdat ik naast Popsjes&Co nog een ander bedrijf heb waar ik net mee begonnen ben. Alles onder 1 dak met een bezoekadres voor klanten lijkt me heerlijk! Wie weet!

Popsjes&Co en haar website is te vinden via www.popsjesenco.com.

Webshop Popsjes&Co lotte

Webshop Popsjes&Co vlaggen holland

Webshop Popsjes&Co boekje 2  Webshop Popsjes&Co flamingo
Webshop Popsjes&Co ijsje en cupcakes Webshop Popsjes&Co geboortekaart 2

Webshop Popsjes&Co kaarten Webshop Popsjes&Co geboortekaart   Webshop Popsjes&Co poster Webshop Popsjes&Co trouwkaart

Meer Blog