Connect
To Top

Webwinkel Boef & Buuf: Voor handgemaakte kraamcadeautjes

Elke week brengen we een webwinkel onder de aandacht waar leuke verschillende handgemaakte producten te vinden zijn. Een uniek cadeau is natuurlijk super leuk om te geven. Vooral bij kraamcadeautjes of verjaardagen. Dat maakt het heel speciaal. Deze week stellen we je graag voor aan webwinkel Boef & Buuf.

Boef & Buuf voor leuke kraamkadootjes 3

Boef & Buuf is opgericht door Kristel. Ze woont samen met haar man Vincent en zoontje Benjamin in het mooie Twente. Boef en Buuf staat voor, de naam zegt het eigenlijk al, handgemaakt (kraam)cadeautjes en praktische hebbedingen. Voor elke Boef (kindje) en Buuf (dames). Alle producten worden zelf door Kristel gemaakt. We stelde een aantal vragen aan Kristel.

Hoe is Boef & Buuf ontstaan?
Op 14 oktober dit jaar bestaat Boef & Buuf officieel 1 jaar, daarvoor maakte ik voornamelijk voor bekenden leuke kraamcadeautjes. Toen mijn zusje zwanger was van haar 2e kindje, leek het met leuk om weer eens achter de naaimachine te kruipen. Maar het echte idee is eigenlijk begonnen bij mijn eigen Boefje. Doordat ik ineens geen werk meer had, en doordat ons mannetje meer zorg nodig heeft dan een gezond kindje, was het verschrikkelijk moeilijk om werk weer te vinden. Ik had iets nodig waarbij ik a la minuut weg kon. En ja, dat kan op deze manier! Ideaal dus!

Boef & Buuf voor leuke kraamkadootjes

Werk je alleen aan Boef & Buuf?
Voor Boef & Buuf werk ik alleen. Al heb ik wel hulp voor de momenten dat er ineens meer opdrachten binnenkomen. Dan zijn mijn moeder en schoonmoeder er om op Benjamin te letten. Daarnaast zijn mijn zusjes en vriendin lopende reclameborden voor mij. Ook zij worden bestookt met foto’s. Dan vraag ik vaak of bepaalde producten goed genoeg zijn. Dat is zelf zo lastig te beoordelen over je eigen werk.

Alle producten bij Boef & Buuf zijn door jou gemaakt. Hoe kom je op een idee voor een product.
De meeste producten heb je als moeder/vrouw zelf in gebruik, maar vaak vind ik ze saai, niet handig genoeg of gewoon te duur. Dus dan wil ik dat anders en maak ik het op mijn manier.
Ook wil het nog wel eens voorkomen dat ik ergens ben en zie dat iets beter en anders kan. Bijvoorbeeld dat ik een vorm tegen kom die leuk is voor een knuffel. Dit is bijvoorbeeld bij de sleepolifant gebeurt die binnenkort op de website komt.

Welke producten zijn het leukste om te maken?
Juist omdat het zo veelzijdig is en ik telkens weer wat anders mag maken, vind ik alles leuk om te maken. Wel zorg ik ervoor dat dit ook zo blijft. Zo probeer ik bij elke creatie net even iets anders erbij te geven. Zodat alles uniek blijft. Dit kan door een simpel ander stofje of garen zijn. Maar ook door mee te denken met ouders. Zo was laatst een moeder die graag een Bunny Bijtring wou, maar dit kindje was zeer slechtziend. Dus in plaats van badstof kies ik dan wafeldoek zodat er ook meer tast bij zit. Natuurlijk overleg ik dit wel eerst.

Wat zijn favoriete producten?
De Bunny Bijtringen gaan op het moment erg goed. Maar over het algemeen worden de slingers, luieretuis, luierhuisjes en knuffeltjes veel gekozen.

Boef & Buuf vlaggetjes
Kun je een product bestellen met een persoonlijke toevoeging?
Ja, dat kan zeker! Eigenlijk kan ik elke creatie waar katoen bij gebruikt wordt op maat maken. Over het algemeen gebeurt dit met flock-folie. Maar ook gebeurt het geregeld dat ik naald en draad erbij pak om het erop te borduren. Wel attendeer ik de mensen erop dat het dus niet kaarsrecht maar echt handwerk is!

Zijn je producten alleen online te vinden?
Via www.boefenbuuf.nl en op social media. Volgende week ga ik voor het eerst op een klein braderietje staan om te kijken of dit leuk is. Er is geen stenen winkel. Het is wel mogelijk om de creatie thuis op te halen. Vooral handig voor mensen die dicht in de buurt wonen.

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt met Boef & Buuf?
Ik blijf blij worden van het feit dat er daadwerkelijk aan mij gevraagd word of ik iets naar wens voor ze wil maken. Dat kan van alles zijn. Of dat mensen een eerdere creatie van mij hebben en terug komen! Wat ik ontzettend leuk vind is dat ik iets speciaals voor iemand mag maken en mensen mij dat vertrouwen geven. Daar word ik blij van!
Het is ook nog wel eens voorgekomen dat een creatie in de wachtrij moet worden gezet omdat wij langere tijd met ons zoontje in het ziekenhuis verblijven. De reacties van mensen zijn dan zo fijn! En dat ze dan rustig willen wachten… daar krijg ik kippenvel van.

Wat zijn de toekomst plannen?
Graag zou ik willen dat Boef en Buuf dingen blijft maken waar anderen blij van worden. Gewoon lekker elke week 1,2,3 opdrachtjes zou super leuk zijn! Het moet wel te combineren blijven met ons zoontje. Misschien een samenwerking met een andere webwinkels. Dat lijkt me wel heel erg leuk!

Benieuwd naar Boef en Buuf ? Kijk dan eens op hun website: www.boefenbuuf.nl

Heb jij ook een eigen webwinkel? Wil je ook graag dat wij over jouw webwinkel schrijven? Stuur ons dan een mail.

Boef & Buuf voor leuke kraamkadootjes 2
Boef & Buuf voor leuke kraamkadootjes 4
Boef & Buuf voor leuke kraamkadootjes uil
Boef & Buuf voor luierhuisje 2
Boef & Buuf voor luierhuisje

Meer Blog