Connect
To Top

Mama Carmen: Nu ik zelf moeder ben weet ik pas écht wat het inhoud. Het beste wat mij ooit is overkomen…

Zodra de maand mei begon, begon je vroeger op school aan je Moederdag cadeautje. Ik vond het altijd erg leuk om te maken, nou ben ik ook (nog steeds) wel echt een knutselkont. Elke vrijdag voor Moederdag zat ik in spanning want dan kon je uit school je cadeautje mee nemen en thuis verstoppen, oh en dan wachten tot zondag.. vreselijk vond ik dat.

Onvoorwaardelijke liefde

Ik besefte me altijd heel goed dat mijn moeder veel voor mij betekende, de band tussen ons is ook erg goed. Maar tot je zelf moeder wordt/bent ervaar je het toch anders. Pas nu ik zelf moeder ben weet ik écht wat het inhoud, wat mijn moeder altijd voor mij gedaan heeft, hoe ze er altijd voor ons was en uiteraard die onvoorwaardelijke liefde die je als moeder aan je kind geeft en alles voor en van jezelf opzij zet.

Nu pas, ja nu pas weet ik écht wat het inhoud. Met Shay en de tweede op komst is mijn moeder er op dezelfde manier of misschien wel méér dan hoe ze er voor mij en mijn zusjes was. Ze zei me ooit eens: “als je eigen kind moeder wordt, word je zelf als moeder/oma herboren”. En dat is overduidelijk te merken! Thanks mam, voor alles wat je hebt gedaan en nog gaat doen!

“Mijn eigen eerste Moederdag had ik al symbolisch gevierd samen met mijn vriend toen ik zwanger was van Shay”

Mijn eerste Moederdag

Mijn eigen eerste Moederdag had ik al symbolisch gevierd samen met mijn vriend toen ik zwanger was van Shay, want als je zwanger bent ben je eigenlijk toch al een mama?! Van mijn partner kreeg ik een gipsbuik set en samen hebben we mijn buikje vastgelegd op Moederdag! Het jaar 2016 was de eerste échte als mama, Shay ging/gaat niet naar een kinderdagverblijf oid dus thuiskomen met een knutselwerkje deed ze niet. Papa had samen met Shay een luchtje gekocht en die kreeg ik met Moederdag ’s morgens op bed samen met een lekker ontbijtje!

Mijn tweede Moederdag

Dit jaar wordt mijn tweede (officiële) Moederdag, een jaar waarin ik voor de tweede keer mama mag worden. De dag vóór Moederdag ben ik voor onze nieuwe kleine spruit bij de Prénatal nog wat kleertjes wezen scoren en daar ontving ik al mijn eerste cadeautje ter ere van Moederdag. Bij besteding van 50,- of meer kreeg je een heerlijke goodiebag vol producten van Garnier Loving Blends. Ik ben een fan van die lijn, dus ik was helemaal happy! De spulletjes zitten in een canvas tas met leuke tekst. Ook zit er een magazine en een mama armbandje met rozenkwarts steentjes in de tas, heel symbolisch en érg leuk!

Een knutselwerkje

Toen ik thuis aankwam zag ik Shay met papa aan tafel zitten knutselen. Ik besefte het niet, maar toen ik naar binnen stormde dacht ik; oh nee! Ze waren bezig met een knutselwerkje voor Moederdag! Heerlijk pedagogisch met kinderliedjes op de achtergrond, ik hou ervan. Het doet me wat als ik papa zo bezig zie met haar. Het was uiteraard nog geen Moederdag maar de situatie was er niet meer naar om te wachten met geven, en dat vond ik gelukkig hélemaal niet erg! Daarbij is Shay al een lekkere kletskous en riep ze al dat het een ‘doos’ (cadeau) voor mama was.

“Moeder worden is het beste wat mij ooit is overkomen, geen twijfel over mogelijk.”

Het beste wat mij ooit is overkomen

Moeder worden is het beste wat mij ooit is overkomen, geen twijfel over mogelijk. Deze momenten maken dat je je dat meer realiseert. Ik waardeer mijn mini mensje zo enorm, en de papa die dit met haar in elkaar heeft geknutseld natuurlijk ook. Ik hoop dan ook nog vele jaren zelf geknutselde dingetjes te mogen ontvangen!

Het schrijven van dit stuk heeft me overigens wel aan het denken gezet.. Terugkomend op wat ik eerder beschreef over je eigen moeder, dat je je pas realiseert hoe zij zich voelt tegenover jou als je zelf mama bent geworden.. Moet ik ook maar aan de knutsel voor mijn moeder? Zal zij het ook nog steeds leuk vinden om iets te krijgen wat zelf gemaakt is? Ik ga mijn best doen, en het resultaat vind je snel op mijn Instagram.

Wat hebben jullie voor Moederdag gekregen? En wat gegeven?

Liefs Carmen

1 Reactie

Meer Gastblogs